Youtube SEO - tippek a SEO-hoz

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

A YouTube SEO alapjai – Tippek a videók keresőoptimalizálásához

Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

Annak érdekében, hogy felhasználói kényelmesen és gyorsan rátalálhassanak a számukra releváns videókra, a YouTube egy algoritmus fejlesztett ki, amely a legjobb találatok összeválogatásáért felel minden egyes keresésre. 

 

 

Youtube SEO - tippek a SEO-hoz

A Youtube SEO alkalmával célunk, hogy ezt az algoritmust kiszolgáljuk, és videóinkat úgy optimalizáljuk, hogy azok a lehető legtöbb releváns keresésnek megfeleljenek! 

Mutatjuk, hogy érdemes hozzá látni, de ha nem szeretnél erre időt és energiát áldozni, IDE kattintva ajánlatunkat is kérheted. 

 

Tippek a hatékony YouTube SEO-hoz

Akárcsak a Google, úgy a YouTube SEO is képlékeny terület. Habár vannak irányelvek és bevált technikák, még akkor sem garantált a siker, ha mindent a „nagy könyvben” leírtak szerint csinál az ember. Ez egyrészt az elképesztő mennyiségű videónak, másrészt az algoritmus folyamatos fejlesztésének és módosításainak köszönhető.


Ettől függetlenül persze mindenképpen megéri foglalkozni a YouTube SEO-val, hiszen egy jól optimalizált csatornának és videóknak sokkal több esélyük lesz megjelenni az első találatok között! Lássuk tehát a YouTube SEO bevált módszereit!

 

1. Végezz kulcsszókutatást

A YouTube SEO egyik legelső lépése mindig a kulcsszókutatás. A kulcsszavak segítenek a platformnak azonosítani, hogy miről szól egy videó, és ez alapján, hogy mely keresésekre lenne érdemes megjeleníteni azt.


A kulcsszavakat éppen ezért a videók különböző szöveges mezőiben kell elhelyezned az optimalizáláshoz: a címben, a leírásban, illetve a címkék között. Ezt már a videó feltöltésekor érdemes elvégezni, hogy a YouTube minél előbb hozzáférhessen ezekhez az információkhoz, és felhasználhassa azokat a rangsoroláshoz.


Ehhez tudnod kell, hogy mely kulcsszavak írják le legjobban videóidat és vonzzák a releváns érdeklődésű nézőket csatornádra.


Mindebben a kulcsszókutatás segít majd, amelyet a YouTube-ra többféleképpen is elvégezhetsz. A kulcsszókutatás során olyan kifejezéseket kereshetsz, amelyek egyrészt segíthetnek videóid optimalizálásában, másrészt ötleteket meríthetsz belőlük új videók elkészítéséhez.

 

Először is érdemes ránézni a YouTube saját keresőfunkciójára. Amikor elkezdesz begépelni valamit a keresősávba, a YouTube felsorol néhány keresési javaslatot az alapján, amit eddig begépeltél már. Ha az alapkulcsszód a „kerékpárjavítás”, akkor írd be ezt a keresőbe, de még ne nyomj rá a keresésre, csak nézd meg, hogy miket javasol a YouTube.


A javaslatok között olyan kifejezések jelennek meg, amikre a leggyakrabban keresnek rá a felhasználók a platformon. Ez segít kideríteni, hogy milyen videókra van igény a YouTube-on az adott témában, és hogy milyen kulcsszavakra érdemes optimalizálnod tartalmaidat.

 

Egy másik taktika megnézni, hogy mit csinálnak a konkurens csatornák a YouTube-on. Keresd meg azokat a csatornákat, amik nagy tekintéllyel rendelkeznek a platformon. Ha sok feliratkozójuk van és sokan nézik a videóikat, akkor minden bizonnyal a YouTube SEO tekintetében is jól teljesítenek. Nézd meg, hogy milyen kifejezéseket használnak a feltöltéseikben!


Kattints a „VideóK” fülre egy csatornán, majd a jobb felső sarokban rendezd a videókat népszerűség szerint. Nézd meg, hogy milyen címeket adnak legnépszerűbb videóiknak, milyen leírásokat fogalmaznak meg hozzájuk és milyen címkéket használnak a feltöltésekhez.


Ha a kulcsszavakat szeretnéd megtekinteni (amiket alapértelmezettként nem lehet látni), akkor tekintsd meg az oldal forráskódját (a legtöbb böngészőben ezt a CTRL + U kombinációval teheted meg), majd keress rá a „keywords" content= kifejezésre, és nézd meg, hogy milyen kulcsszavak állnak az egyenlőségjel után. Ezek szintén fontosak YouTube SEO szempontjából.

 

Mindemellett számos olyan online kulcsszókutató eszköz is létezik, amiket kipróbálhatsz a YouTube SEO céljából. Ne felejtsd el ezeknél a nyelvet magyarra állítani, mielőtt rákeresnél egy kifejezésre!

 

2. Válassz jó elérésű kulcsszavakat

Ha a fenti tipp után már van egy nagy kulcsszólistád, akkor ideje kiválogatni belőlük a legjobbakat.
Ilyenkor logikusan merül a fel a kérdés, hogy miért ne használjuk azokat a kifejezéseket, amikre a legtöbben keresnek rá. Ez jogos gondolat, viszont szem előtt kell tartanod, hogy ezekre a kulcsszavakra jellemző a legnagyobb verseny, hiszen sok más feltöltő is ezeket célozza meg videóival. A versenytársak között lehetnek óriáscégek és népszerű influencerek, akik mellett nagyon nehéz érvényesülni.

 

Éppen ezért szokás a YouTube SEO-ban, illetve általánosságban a keresőoptimalizálásban az úgynevezett „long tail” kulcszavakra támaszkodni. A long tail kulcsszavaknak kisebb a keresettsége, így kisebb forgalmat is vonzanak be, de kevesebben is használják őket feltöltéseikben. Ez azt jelenti, hogy a long tail kulcsszavakra kisebb verseny jellemző, így könnyebb rangsorolni rájuk. Sőt, azok a felhasználók, akik long tail kulcsszavakra keresnek rá, általában határozottabb szándékkal is keresgélnek, és jobb eséllyel konvertálnak is majd.


De mitől lesz egy kulcsszó „long tail”? Általában a három vagy több szóból álló kifejezéseket szokás long tailként kategorizálni, és általában valami nagyon konkrét keresőszándék áll mögöttük.
A „kerékpárjavítás” szó „short tail” kulcsszó – rövid és általános. Sok találat jelenik meg rá, és nehéz bejutni az elsők közé.


Az „olcsó kerékpárjavítás házilag” viszont már long tail, hiszen hosszabb és a felhasználó egyértelműen arra utal vele, hogy szeretné magának otthon megjavítani biciklijét, lehetőleg egy gazdaságos módszerrel.

 

A lényeg azonban az, hogy választott kulcsszavaidnak mindig szoros köze legyen a videós tartalomhoz. Természetesen optimalizálhatsz egy kerékpáros videót „a legjobb lecsó elkészítése” keresésre, de sokra nem mész majd vele. Hogy miért? Mert a felhasználók pillanatokon belül elkattintanak majd videódról, amit a YouTube algoritmusa úgy értelmez, hogy rossz minőségű, és lejjebb rangsorolja azt. Ne próbáld manipulálni az algoritmust és a felhasználókat – csak magaddal tolsz ki!
 

 

3. Válasz egy jó címet videódnak

Ha kiválogattad a legjobb, legrelevánsabb kulcsszavakat, akkor ideje elkezdeni használni is őket.


A videó címe az egyik legfontosabb szöveges mező, ahol meg kell jelennie választott kulcsszódnak. Ez az egyik legfontosabb szempont, amit a YouTube figyelembe vesz rangsoroláskor. Minél jobban hasonlít egy videó címe a felhasználó által beírt kereséshez, annál esélyesebb, hogy magasan rangsorol majd.


A Briggsby  kutatása szerint az első két találat címében mindig pontos egyezéssel szerepel a keresőbe beírt kulcsszó. A kutatás továbbá rávilágított, hogy a rövidebb címek jobban teljesítenek a hosszabbaknál – egy videó címe legfeljebb 100 karakter hosszú lehet, de az első 20 találat átlagosan csupán 47 karakter hosszú címeket használ.

 

Fontos tehát, hogy videóid címei tömörek legyenek, és passzoljanak a megcélzott kulcsszóhoz. Ezt nem kötelező így csinálni, és főleg nem érdemes csak a kulcsszót megadni videócímnek, de azért tartsd észben.
Továbbá ne feledd azt sem, hogy a videó címe kattintásra ösztönző kell legyen, hiszen ez az egyik legelső benyomás, amit tartalmaiddal tehetsz a YouTube felhasználóira.

 

4. Címkézd meg videódat

Ha optimalizáltál mostanában weboldalakat a Google-ra, akkor bizonyára tudod, hogy manapság már nincs értelme kulcsszavakat helyezni az oldalak „meta tag” címkéi közé. A Google már jó ideje nem veszi figyelembe ezeket a tartalmak rangsorolásához, mert régen túl sokan próbálták kihasználni őket.


A YouTube SEO esetében azonban más a helyzet, a platform ugyanis fontos rangsorolási szempontokként kezeli a videók címkéit. A YouTube részben e címkék alapján azonosítja, hogy miről szól a videó, és hogy milyen jellegű videókat soroljon fel a kapcsolódó videók között.


A címkék tehát többek között segíthetnek megjelenni a kapcsolódó videók listájában is, ami fontos forgalomforrás lehet csatornád számára.
A videók címke mezője 120 karaktert enged használni, és érdemes legalább 6-8 releváns címkét felsorolni benne.

 

5. Írj jó leírásokat

A videók leírása szintén egy fontos mező, amit minden új videó felöltésekor ki kell töltened. A videó leírása bővebben ki kell fejtse, hogy miről szól a videó, a lehető legleíróbb stílusban.


A leírás legfeljebb 5000 karakter hosszú lehet, amit nem muszáj mindig teljesen kihasználni, azonban mivel címeidet érdemes rövidebbre fognod, a leírásban bátran kifejtheted bővebben is, hogy miről szól a videó.
A videók leírása két okból is fontos a rangsorolás miatt. Először is ösztönzőleg hathat a felhasználókra, hogy kattintsanak rá a videóra, hiszen a leírás eleje a találatok mellett is megjelenik a keresőtalálati oldalakon. Ügyelj tehát, hogy a legfontosabb közölnivalók a leírás elejére kerüljenek.


Másodszor, a videó leírása szintén segít az algoritmusnak, hogy megállapítsa, miről szól a videó (akárcsak a cím vagy a címkék). Fontos tehát, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amik a videóban tárgyalt témákhoz kapcsolódnak. Így több érdeklődő is rátalálhat majd videódra, bármilyen releváns témára is keres rá.

 

A leírást kihasználhatod továbbá arra is, hogy plusz információkat kínálj a nézőknek. Érdemes benne egy felhívást is közölni, ami egyértelműen jelzi a felhasználónak, hogy mi legyen a következő lépése (pl. iratkozzon fel, látogasson meg egy webhelyet, nézzen meg egy linkelt videót stb.)


Egy másik hasznos opció időbélyegzőket írni a leírásba, amikkel megjelöld a videó legfontosabb pontjait.
A leírásban továbbá hashtageket is elhelyezhetsz, de ne vidd túlzásba – ha 15-nél többet használsz (és ennyit sem feltétlenül érdemes), a YouTube az összeset figyelmen kívül hagyja majd.

 


6. Válassz leíró fájlnevet

A YouTube SEO-t valójában már az előtt elkezdheted, hogy egyáltalán megnyitnád a platformot böngésződben. Mielőtt feltöltenéd kész videódat a YouTube-ra, fontos, hogy olyan fájlnevet adj neki, amiben szerepel a videó legfontosabb kulcsszava is, lehetőleg egy beszédes cím formájában. Ez szintén segít az algoritmusnak azonosítani a videó tartalmát, és releváns keresésekre megjeleníteni azt.

 

7. Készíts feliratokat videóidhoz

A YouTube algoritmusa nem képes felismerni a feltöltött képek és videók tartalmát – csak azokból az információkból tud tájékozódni, amiket te, mint feltöltő, a szöveges mezőkben (cím, leírás, címkék) megadsz neki. Videódhoz azonban feliratokat is készíthetsz, amik további szöveges adatokat kínálnak a YouTube-nak, hogy azonosítsa és rangsorolni tudja feltöltéseid tartalmát.
A feliratokat elkészítheted eredeti nyelven, illetve készíthetsz fordításokat is videóidhoz. Mindehhez használhatod a YouTube saját feliratkozóját, vagy elkészítheted felirataidat egy külső programmal is, hogy aztán SRT formátumban feltölthesd azokat a videókhoz.
 

 

8. Töltsd fel hosszabb videókat

A fent említett Briggsby kutatás két másik érdekességre is rávilágított a videók hossza és rangsorolása között.


Először is, a 2 percnél rövidebb videók általában gyenge rangsorolást értek el. Másodszor, az első 5 pozícióban megjelenő videók hossza átlagosan 11 perc 44 másodperc volt.
Érdemes tehát legalább 10-11 perc hosszú videókat feltölteni, hiszen ezekben több időd is akad mélyebben kifejteni azt a témát, amiről éppen szó van videódban. A 2 percnél rövidebb videók ezzel szemben felszínesebbnek tűnhetnek az algoritmus szemében, és valószínűleg ezért rangsorolnak alacsonyabb pozíciókban.


Természetesen ezek nem varázsszámok, és fontos megjegyezni, hogy a videó relevanciája sokkal fontosabb rangsorolási szempont, mint a terjedelme. Ha tehát egy témát 5 perc alatt alaposan elő tudsz adni, akkor feleslegesen ne nyújtsd hosszabbra a videót, mint szükséges. Inkább nézzék végig egy 5 perces videódat a felhasználók, mint csak félig egy 10 perceset – a YouTube a nézettség százalékára is odafigyel!

 

9. Optimalizáld átkattintási arányaidat is

Az átkattintási arány (CTR) azt mutatja meg (százalékban), hogy hány felhasználó kattint rá egy-egy videódra, miután az megjelenik nekik a találatok között.
Ha a YouTube azt látja, hogy egy videód átkattintási aránya magas, akkor ezt úgy értelmezi, hogy az a videó minden bizonnyal releváns volt ahhoz a kulcsszóhoz, amire sok felhasználó rákeresett. Az átkattintási arány tehát fontos YouTube SEO szempont.

 

A CTR nem szabályozható közvetlenül, de tehetsz azért, hogy több felhasználó kattintson rá videóidra. Fent már olvashattad, hogy videód leírása fontos szerepet játszik ebben, de fontos, hogy a videó címe is tömör és ösztönző legyen. Mindemellett a videóhoz tartozó képet is érdemes úgy megszerkeszteni, hogy kattintásra csalogassa a nézőket.


11. Lendítsd fel a közönségi aktivitást

Az eddig felsorolt YouTube SEO tippek lényegében olyanok, mint az „on-page”, tehát a weboldalakon végzett SEO munkálatok. Olyan elemek optimalizálásáról volt szó, amelyekre közvetlenül tudsz hatni feltöltőként.
Hasonlóképpen, akárcsak a webhelyek optimalizálásakor beszélhetünk „off-page” SEO-ról, a YouTube SEO közben is vannak olyan szempontok, amiket nem befolyásolhatsz közvetlenül feltöltőként. A Google-ra való optimalizálás esetében ez például a linképítés, vagyis a más webhelyekkel kialakított kapcsolatok, és a tőlük szerzett visszahivatozások.
A YouTube szemében azonban a linkek nem számítanak rangsorolási szempontoknak. Hiába hivatkoznak tekintélyes webhelyek YouTube videódra, ettől nem fog előkelőbb pozíciókat elérni a találatok között. Na persze, ezek a linkek segíthetnek több nézőt bevonzani ezekről a webhelyekről is, tehát egyáltalán nem értéktelenek.

Az „off-page” SEO YouTube-os megfejelője (tehát az, amit nem befolyásolhatsz közvetlenül) inkább a felhasználói aktivitás. Felhasználói aktivitásnak számítanak például a „tetszikelések”, a hozzászólások, illetve, hogy mennyi ideig nézik a nézők a videókat egy csatornán. Ezekbe egy feltöltőnek nincs beleszólása, az algoritmus azonban nagyon is fontos szempontoknak tekinti őket a rangsoroláshoz.
Ne felejtsd el tehát rendszeresen arra ösztönözni nézőidet, hogy foglalkozzanak videóiddal:
•    kedveljék azt
•    írjanak hozzászólást (pl. tégy fel egy kérdést nézőidnek, amit megválaszolhatnak)
•    iratkozzanak fel a csatornára
•    nézzék végig a videót
•    osszák meg a videót másokkal is

 

Ezek mind segítenek a YouTube-nak eldönteni, hogy videóid elnyerték-e a nézők tetszését, illetve, hogy azt kapták-e tőlük, amire számítottak.
Ha szeretnéd, hogy nézőid rendszeresen hozzászólásokat írjanak, akkor válaszolj a legjobb hozzászólásokra. Így éreztetheted nézőiddel, hogy odafigyelsz a visszajelzéseikre, és fontos számodra a véleményük.

 

A YouTube továbbá azt is figyeli, hogy a nézők mennyit néznek meg videóidból. Minél tovább nézik videóidat, a YouTube algoritmusa annál értékesebbnek tartja majd azokat, és ez persze a rangsorolást is elősegíti. Építsd fel tehát úgy videóidat, hogy végig érdekesek és értékesek legyenek, és adj okot nézőidnek, hogy teljesen végignézzék őket.

 

12. Népszerűsítsd videóidat más csatornáidon is

Ahhoz, hogy nézőid aktívan foglalkozhassanak jól optimalizált videóiddal, némi közönségre is szükséged lesz! Az optimalizálás már önmagában segít majd új nézőket bevonzani csatornádra, de ebben a folyamatban te is sokat segíthetsz azzal, ha videóidat más felületeken is megosztod és népszerűsíted. Íme néhány tipp ehhez:
•    Ágyazd be videóidat webhelyedre és/vagy blogbejegyzéseidbe, ahol indokoltak.
•    Készíts céges videókat és termékbemutatókat webhelyedre.
•    Népszerűsítsd videóidat email marketinggel.
•    Oszd meg videóidat a közösségi médián.
•    Válaszolj mások kérdéseire videókkal.
•    Lépj be csoportokba, nézz szét fórumokon és kérdezz/felelek jellegű webhelyeken, ahol videóidat is mellékelheted egy releváns válasz vagy hozzászólás mellé.

 

Videóid és csatornád népszerűsítésekor első sorban arra kell odafigyelned, hogy mindig csak akkor linkeld feltöltéseidet másoknak, ha ez indokolt és releváns – ha tényleges értéket kínálsz ezzel az illetőnek.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!