A kulcsszó szerepe, meghatározása, jelentősége az online marketing folyamatokban így a keresőoptimalizálás a Google Adwords kampányok során vagy a Twitter, Instagram stb oldalakon.

EN

KulcsszóMi a kulcsszó szerepe?

A kulcsszó, vagy keresőszó mindig egy olyan szó, vagy kifejezés, mely alapján bizonyos tartalmakat találhatunk meg. Attól függően, hogy hol használjuk, különböző jelentése is lehet.
 

Kulcsszó a keresésben

Ha valamilyen kereső segítségével meg akarunk találni valamit, kulcsszavakat használunk a keresés során. Például a Google-ben ha a marketing szóra keresünk, ez a kulcsszavunk.
 

Kulcsszó a keresőoptimalizálásban

Amennyiben egy oldal keresőoptimalizálásával foglalkozunk, elengedhetetlen a kulcsszavak használata. Ezek akár többször is megjelenhetnek az oldalon, akár a tartalomban, címben, meta tag-ek között, címsorban, képek aláírásában stb. Ha így egy oldalt egy bizonyos kulcsszóra optimalizálunk, nagyobb lesz a valószínűsége, hogy a keresési listában jobb helyen fog szerepelni oldalunk.
 

Kulcsszó a hirdetésekben

Google AdWords hirdetés feladása során is meg kell adnunk, hogy milyen kulcsszavak keresése esetén jelenjen meg hirdetésünk. Egy hirdetéshez több kulcsszó is megadható, így többen találják meg a hirdetést. Az AdWords egyik funkciójának köszönhetően kulcsszót is ajánlhat hirdetésünkhöz. 
 

Kulcsszó különböző közösségi oldalakon

Többek közt Twitteren, Tumblr-ön vagy Instagram-mon is kulcsszavakat használunk, amikor bejegyzéseinket, képeinket tagekkel, hashtagekkel látjuk el. Ezek is a keresési folyamatot segítik az adott oldalon.
 
Kulcsszó tudnivalók
 

Az elmúlt években a kulcsszavak használata néhány kulcsfontosságú területen változott:

 

1. Szándékvezérelt keresés:

A Google és más keresőmotorok egyre jobban összpontosítanak a keresési szándékra. Ez azt jelenti, hogy a keresési eredmények rangsorolása során nem csak a kulcsszavak egyezését veszik figyelembe, hanem azt is, hogy a felhasználó mit keres valójában. Ez azt jelenti, hogy a SEO-hoz és a hirdetésekhez hosszabb, természetesebb kulcsszó kifejezéseket kell használni, amelyek jobban tükrözik a felhasználó szándékát.

 

Példa: Ahelyett, hogy a "cipő" kulcsszóra optimalizálná webhelyét, célszerűbb lenne a "férfi futócipő" vagy "kényelmes női szandál" kifejezésekre koncentrálni.

 

2. Szemantikus keresés:

A keresőmotorok egyre jobban felismerik a szinonimákat és a kapcsolódó kifejezéseket. Ez azt jelenti, hogy a webhelye akkor is rangsorolható lesz a keresési eredményekben, ha nem pontosan ugyanazokat a kulcsszavakat használja, mint a felhasználó a keresés során. Ez megkönnyíti a SEO-t és a hirdetéseket, és kevésbé függ a pontos kulcsszóegyezéstől.

Példa: Ha a webhelye a "cipő" kulcsszóra van optimalizálva, akkor a "lábbeli", "talp", "sarkú" stb. kifejezésekre is rangsorolható lesz.

 

3. Helyi SEO:

A helyi SEO egyre fontosabbá válik a helyi vállalkozások számára. Ez azt jelenti, hogy a webhelyét a helyi keresésekre kell optimalizálnia, hogy a helyi felhasználók számára relevánsabb legyen. Ehhez a webhelyén meg kell adnia a városi nevét, a címet és a telefonszámot. Használhat helyi kulcsszavakat is, például "cipőbolt Budapesten" vagy "fodrászszalon Szegeden".

 

4. Hangalapú keresés:

 

A hangalapú keresés egyre népszerűbbé válik, ezért fontos, hogy a webhelyét a hangalapú keresésre is optimalizálja. Ehhez természetesebb nyelvet kell használnia a webhelyén, és olyan kulcsszavakat kell beépítenie, amelyeket a felhasználók valószínűleg kimondanak.

 

Példa: Ahelyett, hogy a "cipő vásárlása" kulcsszóra optimalizálná webhelyét, célszerűbb lenne a "hol tudok cipőt venni?" vagy "milyen cipőt vegyek?" kifejezésekre koncentrálni.
Gyakori kérdések


Mi az a kulcsszó?

Általánosságban a kulcsszó egy olyan szó, vagy kifejezés, ami segít az azzal kapcsolatos tartalmak megkeresésében.


Mire jó a kulcsszó a marketingben?

Az online marketingben a kulcsszavakról első sorban a SEO, azaz a keresőoptimalizálás, illetve a PPC hirdetések kapcsán beszélünk. A kulcsszavak mind a SEO, mind a PPC terén ugyan azt a célt szolgálják: segítenek a keresőmotoroknak megtalálni azokat a tartalmakat/reklámokat, amik a legjobban passzolnak egy felhasználó kereséséhez.


Online marketing SEO, keresőoptimalizálás

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!