Étterem online marketing tanácsadás és kivitelezés

EN

Gasztronómia online marketing

Jól megy éttermed, bárod, kávézód, de úgy érzed, a csúcsidőszakokon kívül, hétközben még elférne jó pár vendég?

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Nos, ebben segíthetünk, ahogy tettük az elmúlt 10 évben már jó pár étterem, kávézó, szórakozó hely esetében is. Ők már tudják, milyen egy jól megalapozott, hatékonyan működő online marketing gépezet, ahol folyamatosan növekednek az asztalfoglalások és a rendezvény helyszín ajánlatkérések. Elmúlt az az idő, amikor a marketinget az jelentette, hogy egy kislány állt az ajtó előtt, és beterelte az utcáról a vendégeket. Szerencsére még sokan vannak konkurenciáid között, akik ezt nem vették észre, így jelentős előnyre tehetsz szert, ha előttük lépsz az online világ felé. A jó vendég, aki visszatér, és terjeszti jó híredet. Ha ilyeneket szeretnél, keress meg minket, segítünk. Töltsd ki a jobb oldali formot most!

Hogyan látunk hozzá
éttermed, kávézód online marketingének rendbetételéhez?

  1. Elemezzük a jelenlegi helyzetet (Audit)
  2. Mérhető, reális, jól megfogalmazott célokat alakítunk ki célkitűzéseid alapján
  3. Erős, szabványos, ügyfélszerző online marketing rendszert alakítunk ki (kiváló honlap, social media stb.)
  4. Stratégiát alkotunk a célok elérésére
  5. Segítünk a célok megvalósításában tanácsadással vagy kivitelezéssel

Akiknek eddig kivitelezéssel vagy
stratégia alkotással már segítettünk

jamies jamies italian symbol sef pestBuda spiler shanghai spiler buda spiler original pierrot varosligetcafe seasons 21 bohem b coolnary preGo bonus
jamies jamies italian

Milyen eszközöket alkalmazunk stratégiánk során?

Keresőoptimalizálás

Gondold el, mennyivel jobb, ha az ügyfél keres téged, nem te akarsz eladni neki valamit. Ha meg is talál a Googleben, ez a keresőoptimalizálás. És megtalál, ha velünk dolgozol….

Online PR

Nagyon fontos a vásárlói döntésben, milyen a hírneved. Ha rossz, hiába költesz rengeteg pénzt hirdetésre, nem leszel eredményes.

Közösségi média marketing

Instagram, Facebook, LinkedIn-. a vevőid 80%-a megtalálható itt. Mutatkozz neki be barátként. A mi 2 millió Facebook rajongónkat is használhatod!

Tartalommarketing

Vitathatatlanul a tartalommarketing az online marketing mozgatórugója. Újságíróink segítenek neked a tartalmak gyártásában is!

Google hirdetés optimalizálás

Csak annyit költs hirdetésre, amennyi megéri. Kialakítjuk landing oldalaidat és optimalizáljuk Google Ads hirdetéseidet.

Publishing

Az emberek akkor hisznek egy hirdetésnek, ha azon nem látszik, hogy az hirdetés. Cikkeket írunk, melyek ügyfeleid problémáéira koncentrálnak, a segítség pedig Te leszel nekik!

Influencer marketing

Bár nekünk is rengeteg Facebook és Instagram követőnk van, hozunk olyan véleményvezéreket is, akik hitelesebbé teszik cégedet!

Célcsoport kutatások

Egyetemekkel dolgozunk együtt, kutatunk elméleti szinten, de ügyfeleinknél gyakorlati kutatásokat is futtatunk.

Az online marketing eszközöket egymást segítő online marketing stratégia keretébe foglaljuk, melynek kialakítása az első lépés közös együttműködésünkben.

Tudj meg többet!

Rólunk mondták

Szabó Ákos

Jó érzés egy olyan csapat kezében tudni éttermünk online marketingjét, akik valóban odafigyelnek és az eredményre fókuszálnak. Több, mint 3 éve dolgozunk együtt, ez idő alatt rájöttem, hogy végre nem én vagyok minden ügynek a gazdája: azt rábízhatom tanácsadómra, aki nem feledkezik meg róla – ha kell, addig üti a projektet míg nem működik: A verziók helyett B és C tervet is felállít, kidolgoz ha szükséges. A komplex online marketing stratégiának és kivitelezésének köszönhetően együttműködésünk alatt teljesítettük a növekedési tervet, sőt, irányítani is tudtuk az asztalfoglalásokat a kevésbé forgalmas időszakokra!

Szabó Ákos - Városliget Cafe & Restaurant

Befeküdnél műtétre, kivizsgálás nélkül?
Ilyen lenne marketing kommunikációt kezdeni stratégia nélkül!

„Küldjetek egy árajánlatot, aztán kezdhetjük!” Soha nem megyünk bele ilyenbe, szakmaiatlanság lenne. Beszéljük át, mire van szüksége cégednek, és csak azzal foglalkozzunk. Ez így költséghatékony. A „kivizsgálásnak” a következő szintjeit kérheted nálunk:
Konzultáció
1 óra
Skype
Máté Balázs online marketing tanácsadóval
90.000 FT
CÉGRESZABOTT TANÁCSADÁS
2 óra
Skype
Máté Balázs online marketing tanácsadóval
50 %-os kedvezmény kupon Közösségi média tréningünkre
120.000 FT
Online marketing audit és stratégia alkotás
Konzultációs nap, auditálás majd prezentálás
megrendelő telephelyén Budapest területén kívül + utiköltség
Máté Balázs + senior online marketing tanácsadóval
Cégre szabott stratégia Írásos dokumentum és prezentáció
Ingyenes részvétel Közösségi média tréningünkre
230.000 FT

Mit jelent az étterem marketing?

Először is vegyük két részre az étteremmarketing kommunikációját: van az alapvető éttermi marketing, mely nem csak online eszközöket használ, és van a csak online eszközöket használó éttermi online marketing.

Éttermi marketing tanácsadás

Mint fenti referenciáinkból is kitűnik, 2009-óta, mióta a Marketing Professzorok elkezdett foglalkozni a vendéglátás- és turizmus marketing tanácsadással is, jó pár sikeres étterem marketing tanácsadójaként dolgoztunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a teljes Zsidai csoport (többek között Jamie Oliver magyar és bécsi éttermei (a Jamie’s Italian, Jamie’s pizzéria), a magyar és spanyol Spílerek, a Pierrot, az ÉS Bisztro, a Baltazár és sorolhatnánk még) éttermi marketing kommunikációjában három éve részt veszünk. Dolgoztunk a többször is a „Világ Legszebb Kávézójának” választott New York Cafe, vagy Wolf András nevével fémjelzett Salon Restaurant éttermi online marketing kommunikációjában, ahogy az Eventrend csoport többi éttermeinek marketing kommunikációjában is. A két nagy budapesti éttermi csoport mellett rengeteg egyedülálló étterem marketing tanácsadójaként is dolgozunk, dolgoztunk.

Ezen éttermek marketing sikereiről rengeteg tapasztalat gyűlt össze, így komplexen tudjuk, értjük, látjuk, mi kell ahhoz, hogy egy étterem sikeresebb legyen a marketing kommunikáció révén. Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy egy étterem megkülönböztethető legyen a versenytársaitól, kiemelkedjen közülük. Szívesen részt veszünk egy étterem arculatának kialakításától kezdve, az étlap és annak stílusának, tartalmának marketing jellegű kérdéseiben is. Tudjuk, hogy nem csak attól függ egy étterem sikere, mennyire jó a konyhája, vagy a szakácsa, hiszen az éttermi marketing tanácsadás legalább ennyire fontos.

Éttermi online marketing

Ha egy étteremnek jók az offline éttermi marketing alapjai, akkor jöhet az éttermi online marketing specialista. A jó közösségi média marketing szerethetővé teszi a céget, felhívhatja a figyelmet egy vendéglátóipari egységre. A Google kereső találati sorrendje emellett közvetlen asztalfoglalásokat, sőt, ami még jobb, rendezvényhelyszín ajánlatkéréseket is tud hozni. Az éttermi online marketing azonban csak egy jó, hatékony weboldalra épülhet, de szerencsére rengeteg tapasztalatunk van az éttermi honlapkészítők kapcsán is. Nagyon sok a kókler, láttunk már olyat is, hogy egy étterem honlapját a honlapkészítő teljesen kitiltotta a Google-ből, és a hozzá nem értő éttermi marketinges ezt észre sem vette, hónapokon keresztül. Az éttermi SEO, a keresőoptimalizálás illetve az éttermi Google Ads hirdetések ma már fontos alapját kell képezzék az éttermi online marketing kommunikációnak.

Komplex éttermi marketing tanácsadás és marketing rendszer üzemeltetése havidíjas alapokon

Vehetjük külön az éttermi online marketinget az offline éttermi marketingtől, de tudjuk, akkor működik a teljes marketing rendszer hatékonyan, ha komplex éttermi online marketing stratégiában gondolkodunk, és a kivitelezés is komplex. Ez nem azt jelenti, hogy éttermed minden marketing kommunikációs feladatát ránk kell bíznod (de ha akarod, ránk bízhatod, és el is tudjuk végezni, hiszen az ügynökségben mindenre van specialistánk), szívesen működünk együtt saját marketingeseiddel, kiegészítve tudásukat a mi speciális ismeretinkkel (pl. keresőoptimalizálás). A lényeg, egy egyeztetett, elfogadott, közösen követett étterem marketing stratégia, amit minden marketinges szem előtt tart, mérhető, egyértelmű célokat tartalmaz éttermed forgalmának növelésére. Mert csak ez az egy lehet a végső cél. Legyen az PR munkának, vagy éttermi marketingnek, mindennek ezt a célt kell szolgálnia, még ha az építkezés közben esetleg ez nem is látszik elsőre. Amennyiben egy ilyen stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat most!

 

Mit is takar az étterem marketing tanácsadás

Az étterem marketing tanácsadás alapja az USP

Az étterem marketing tanácsadás az étterem úgynevezett USP-jének megállapításánál kezdődik. Sokszor látok cégeket, akik étterem marketing tanácsadónak nevezik magukat, de nem tesznek többet, mint beállítanak egy-két hirdetést, és várják a csodát. Az étterem marketing tanácsadás azonban ennél sokkal több. Miért sikeres a New York Cafe, egyik régi referenciánk? Az étterem marketing tanácsadás mit sem érne, ha nem lenne miért bemenni a világ legszebb kávézójába. Bizony, itt ez az USP, a New York Cafe, a világ legszebb kávézója, ezt látnia kell mindenkinek, nem? Nem a kávé különlegessége miatt mennek oda. Az étterem marketing tanácsadás egyik sarokpontja tehát, hogy megállapítsuk, a Te éttermed miben különleges. Nyilván nem lehet minden étterem a világ legszebb kávézója, a de a marketing tanácsadó feladata, hogy megtalálja azt, amiért más, különleges az az étterem, ahol az étterem marketing tanácsadást éppen végzi. Nos, ez az USP. 

 

Az étterem marketing tanácsadás sarokköve a jó honlap

Ahogy az étterem marketing tanácsadás alapja az USP úgy nevezhetjük az étterem marketing tanácsadás alapjának a honlapot. Jó weboldal nélkül ugyanis a teljes online marketing halott, vagy legalábbis sokkal költségesebb, mint vele. Az étterem marketing tanácsadó segít a jó honlapkészítő cég kiválasztásában, és abban hogy a legjobb áron a legtöbbet kapja az étterem. Bizony étterem marketing tanácsadóként láttunk már ingyenes WordPress honlapot összekattingatni, több millió forintért úgy, hogy a „honlapkészítő” még a Google robotját is kitiltotta az oldalról. Az étterem marketing tanácsadás leginkább költséghatékony része pedig az éttermi honlap SEO, azaz a keresőoptimalizálás, nélküle megemelkednek a hirdetési költségek, vagy csökken az éttermi marketing hatékonysága. 

 

Az éttermi marketing tanácsadás költséghatékony eszköze a keresőoptimalizálás

Az éttermi marketing tanácsadás legfontosabb részét kell képezze a keresőoptimalizálás. Mit jelent az éttermi marketing tanácsadásban a SEO? Te hogyan kerültél ide? Beírtad a Google-be, hogy étterem marketing tanácsadás? Vagy esetleg más szót? Szerintem igen. Nos, ezért nem hirdetjük mi az étterem marketing tanácsadás szolgáltatásunkat, mert a keresőoptimalizálás pont elegendő ügyfelet hoz. Szinte mindenre az elsők között jön ez a weboldal a Google-ben, amire szerettük volna. Étterem marketing tanácsadóként ezt a képességet bármilyen ügyfelünk számára kamatoztathatjuk. 
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!