Máté Balázs, online marketing tanácsadó bemutatása, a Marketing Professzorok Kft. cégvezetője és alapítója, résztulajdonosa, a keresőoptimalizálás és a közösségi média szakértője.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > Ki az a Máté Balázs online marketing tanácsadó?

Ki az a Máté Balázs online marketing tanácsadó?


 

Ki vagyok?

Mivel Édesapám, Dr. Máté András is a Szent István Egyetem professzora volt, kicsi gyerekkorom óta a SZIE falai között éltem, itt diplomáztam és itt kezdtem el 1998-ban nappali PHD-s tanulmányaimat. Mindig is érdekelt a kutatás, és a tudomány, de az üzleti élet is, így rögtön a diploma megszerzése után megalapítottam első cégemet, mely egy vezetési- és marketing tanácsadó cég volt. Ez a kettős felállás kíséri végig az életemet:

 

A Marketing Professzorok marketing ügynökség tulajdonosaként és tanácsadóinak szakmai irányítójaként dolgozom, ugyanakkor oktatok a Szenti István Egyetemen és részt veszek kutatási munkákban is. 

 

Gyakorlati marketing tudományos alapokon

Bár már az egyetemen 1997-ben készítettem saját honlapot, soha nem lettem honlapkészítő, a marketing része jobban érdekelt. 2000- óta ügynökségemmel több, mint 500 tanácsadási projektben vettünk részt. Első ügyfeleink KKV-k voltak, és még nem az online marketingről szólt a tanácsadás. 2002-től foglalkoztunk kifejezetten online marketinggel. Igen, ott voltunk az elején a hőskorban, amikor még létezhetk tisztán HTML alapú weboldalak.

 

2005-ben egy konzorcium részeként elnyerete cégem a GlaxoSmithKline pharma üzletágának online marketing beszálítói pozicióját, innetől fogva a KKV-k mellé a multinacionális cégek is felkerültek partnerlistánkra. Ezek között voltak olyan állami nagyvállalatok mint a Magyar Villamos Művek, vagy az OVIT Zrt; multinacionális nagyvállalatok mint a Glaxo Smith Kline (GSK), az ABBOTT és a Sanofi Aventis; valamint olyan erős magyar vállalatok, mint a Vista utazási iroda, az Eventrend csoport, és még több tucat multi és nagyvállalat. Ezeken felül több, mint 400 kis- és középvállalkozásnál dolgoztunk tanácsadóként. 

 

Ezeket a tanácsadási munkákat azonban soha nem divatirányzatok alapján, hanem a tudományos életben megszokott - elméleti alapkutatásra épülő - saját gyakorlati kutatásaim alapján végeztem. Cégem és az egyetem munkatársaiból, diplomaterveseiből, doktoranduszaiból álló kutatócsoporttal folyamatosan elemezzük az online marketing eszközeinek teljesítményét és fejlesztjük azokat saját tapasztalataink által.

 

Ennek a kutatómunkának az eredménye, hogy ma közel 200 saját teszt weboldallal rendelkezünk, melyet a keresőoptimalizálási kutatásokra használunk, és egyben erősítjük velük ügyfeleink weboldalát. Kevés olyan marketig ügynökség van ma Magyarországon, aki régi, jól beágyazott domaineken, valódi, nagy tartalommal bíró oldalak felett rendelkezik, melyet ügyfelei weboldalának hasznára hajthat, és így szinte bármilyen keresőkifejezésre az elsők közé tud juttatni egy weboldalt.  

 

A kutatások másik hozama lett az a több, mint 2 millió Facebook rajongó, melyek 30-40 oldalon megosztva azonnali forgalmat generálhatnak bármilyen weboldalnak. Teszik ezt saját online újságainknak is, melyek az előző két tényező együtt állasának hatására alakultak ki. Online kiadónk jelenleg 11 újságot üzemeltet, havi szinten 3 millió látogatóval. 

 

Szánom-bánom bűneimet

Bár már akkor foglalkoztam online marketinggel, maikor a mai marketingesek nagy többsége még általános iskolába járt (2007-óta oktatok egytemen online marketinget, sokan tanítványaim is voltak), még mindig előfordul, hogy egy-egy marketinges nem ismeri a nevemet. Ez az én nagy-nagy hibám. 40 éves koromra rájöttem, a nap 24 órája nem elegendő mindenre, választani kell azok között a tevékenységek között, melyek beleférnek. Úgy a magánéletben is, ahogyan az üzletiben is. Nem fér bele senkinek az idejébe az, hogy egyszerre legyen élsportoló, cégvezető, tudományos szakember, jó férj és apa, valamint neves „celeb”, melyet az üzleti élet és a marketingszakma ma megkövetel.

 

Ezek közül sajnos a sport gyakran, a celebségen dolgozás állandó jelleggel kiszorultak a 24 órából, így nem dolgoztam soha saját hírnevem öregbítésén, a self PR-on. Nem foglalkoztam reklám jellegű cikkek írásával, magam fényezésével, ahogyan sokan ezt tekintik munkájuk fő csapásvonalának… Mondhatnánk, hogy suszternek a cipője ugye, de igazából nem is volt szükségem rá, hiszen keresőoptimalizált weboldalunk, és 2009-óta Facebook rajongóink mindig is több munkával láttak el, mint amennyi a folyamatosan növő cég el tudott vállalni. Az online marketing hangzatos PR körítés nélkül is megtette hatását.  Eredményeink nyomán tovább ajánlás útján is terjedünk, így soha nem volt saját fizetett hirdetésünk és nem foglalkoztam azzal, hogy megmutassunk magunkat a nagyvilágnak. 

 


Miért bánom még is ezt a bűnömet? Mert látom az eredményét a marketing tanácsadás világában annak, hogy hogyan lehet megalapozott tudás, tapasztalat és háttér nélkül is eladnia magát egy tanácsadó cégnek. Rosszérzésem azonban eltűnik, amikor az ilyen típusú lufikommunikációnak hitelt adó ismerőseim rövid tapasztalatszerzés után bevallják, látják, a mi módszereink és eszközrendszerünk valódi tudásra és képességekre épülő, hatékony rendszer, mely hosszú távon is biztos sikerre vezet. 

 

Tudományos munkám

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség vezetése és tanácsadóimmal együttműködve kutatási munkám is állandó. Doktori munkám témája az online marketing eszközök hatásának vizsgálata, melynek célja a konverziók növelése. Több ágazatban is vizsgáljuk ezeket a kérdéseket. A jól mérhető online áruházak területén egyszerűbb, míg a nehezen nyomon követhető, az esetek többségében ma még nem online konvertálódó gasztronómiai ágazatban nehezebb dolgunk van.

 

Kutatási eredményeinket nemzetközi konferenciákon és folyóiratokban is publikáljuk. Szívesen fogadunk meghívásokat publikálásra, előadásra Magyarországon és a világ bármely pontján is.  

 

A cégről, ami mögöttem áll, itt olvashatsz! 
 

Instagram oldalamat ITT találod. 

Legfrisebb cikkek:
A kulcsszókutatás 7 gyakori hibája (és elkerülésük)

A kulcsszókutatás 7 gyakori hibája (és elkerülésük)

2020.04.04

SEO stratégiád kialakításának első lépése elgondolkodni azon, hogy milyen kulcsszavakra szeretnél rangsorolni. A kulcsszókutatás azonban meglehetősen ijesztő feladat lehet. Szóval melyek azok a kulcsszókutatással kapcsolatos hibák, amiket mindig érdemes elkerülnöd? Ebben a cikkben a leggyakrabban elkövetett kulcsszókutatási hibákról olvashatsz – ha tisztában vagy ezekkel a buktatókkal, akkor nem csak egyszerűbben építheted fel kulcsszókutatási stratégiádat, hanem el is kerülheted az olyan taktikákat, amelyek csak ártanak rangsorolásodnak.


Mi az a buyer persona, és hogyan készíts egyet marketingedhez?

Mi az a buyer persona, és hogyan készíts egyet marketingedhez?

2020.04.03

Tudod, hogy kik alkotják közönségedet? Tudod, hogy mi az, amire vágynak, és amire szükségük van tőled? Ha nem, akkor komoly problémákba ütközöl majd, valahányszor szeretnéd megcélozni őket marketingedben, legyen szó emailekről, blogbejegyzésekről, vagy közösségi tartalmakról. Ezért van szükséged úgynevezett „buyer personákra”, azaz „vásárlói”, vagy „ügyfélperszónákra”.


A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – V. rész

A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – V. rész

2020.04.02

Bármire is kíváncsiak, bármit is szeretnének találni, az emberek manapság automatikusan az internethez fordulnak kérdéseikkel – például hogy ki a legjobb plasztikai sebész a közelben. Ha pedig plasztikai sebészekre kíváncsiak, akkor nem szeretnének zsákbamacskát vásárolni – tudni akarják, hogy egy tényleg megbízható szakember vagy-e.


9 népszerű szállodamarketing trend, amire érdemes odafigyelni 2020-ban

9 népszerű szállodamarketing trend, amire érdemes odafigyelni 2020-ban

2020.04.01

Nos, manapság nem élünk könnyű időket, ami a turizmust illeti, különösen borzasztó időket élünk. Habár egyelőre a kilátások nem jók, a helyzet javulni fog, és az emberek nyaralni akarnak majd menni. Most abban segítünk, hogy Téged és hoteled válasszák, amikor erre lehetőségük is lesz. Nézzük meg azokat a trendeket, amelyekre nagy figyelmet kell fordítanod később, és akár már most is. Mert az okosabb konkurenciáid bizony most sem hagynak fel a marketinggel!  


Mi vár a webshopokra a válság következményeképpen?

Mi vár a webshopokra a válság következményeképpen?

2020.03.31

Szakértői elemzés, gyakorlati példákkal a koronavírus okozta válság következményeit vizsgálva, a magyarországi webshopok üzletvitelére nézve a váláság után. 


Kategória- vagy termékoldalak? Melyik rangsorol jobban a Google-ben?

Kategória- vagy termékoldalak? Melyik rangsorol jobban a Google-ben?

2020.03.31

A sikeres webáruház működtetés alapja egy megfelelő online marketing stratégia – és természetesen a keresőoptimalizálás. De hogyan teheted még sikeresebbé weboldalad a Google-ben? Nos úgy, hogy a megfelelő oldalakat keresőoptimalizálod… 


20 bevált módszer, amelyekkel több feliratkozót szerezhetsz YouTube csatornádra

20 bevált módszer, amelyekkel több feliratkozót szerezhetsz YouTube csatornádra

2020.03.30

Az elmúlt két évben két YouTube csatornába is belefogtam, elsősorban azért, hogy saját bőrömön tapasztalhassam ki a video marketing nehézségeit. Van ilyen elég. Az egyik a „céges” online marketinges csatorna, melyet IDE kattintva találsz meg, a másik pedig egy „szerelemgyerek”, mely ugyan köthető a vendéglátás és turizmus marketinghez, de régi vágyam volt (itt találod). Ez az Élménytérkép csatornája. Ahogy a keresőoptimalizálásban is mindig a saját utamat jártam, kísérletek alapján, úgy a videomarketingben is ezt az utat próbáltam meg. Persze, rengeteget olvastam külföldi irodalmat, mit hogyan is kellene.   


A mesterséges intelligencia szerepe a közösségi média marketing fejlődésében

A mesterséges intelligencia szerepe a közösségi média marketing fejlődésében

2020.03.28

Mióta a 2000-es évek elején megjelent, a közösségi média teljesen megváltoztatta a világot – azt, ahogy az emberek egymással kommunikálnak, és azt is, ahogy a márkák ügyfeleikkel. A digitális fogyasztók világszinten átlagosan 2 órát és 24 percet töltenek a közösségi hálózatok böngészésével és az üzenetküldő alkalmazások használatával. A mai összekapcsolt fogyasztók hétköznapi életének szerves részeként a közösségi média folyamatosan fejlődik és fejti ki hatását mind a magánszemélyekre, mind pedig a cégekre.


Google Analytics – Az első lépések és alapvető tudnivalók kezdőknek

Google Analytics – Az első lépések és alapvető tudnivalók kezdőknek

2020.03.27

Ahogy egy vállalkozás egyre terjeszkedik a digitális világban, úgy egyre fontosabbá válik a különböző adatok nyomon követése. Hiába ölsz órákat egy kampányba, vagy egy jól megdesignolt webhelybe, ha nem tudod, hogyan teljesítenek, nem igaz? Nem lenne jó tudni, hogy hányan nézik meg a webhelyedet, vagy hogy mennyi ideig olvasgatják az emberek a cikkeidet? Persze, hogy jó lenne – itt lép a képbe a Google Analytics.


Google Analytics – Az első lépések és alapvető tudnivalók kezdőknek

Google Analytics – Az első lépések és alapvető tudnivalók kezdőknek

2020.03.27

Ahogy egy vállalkozás egyre terjeszkedik a digitális világban, úgy egyre fontosabbá válik a különböző adatok nyomon követése. Hiába ölsz órákat egy kampányba, vagy egy jól megdesignolt webhelybe, ha nem tudod, hogyan teljesítenek, nem igaz? Nem lenne jó tudni, hogy hányan nézik meg a webhelyedet, vagy hogy mennyi ideig olvasgatják az emberek a cikkeidet? Persze, hogy jó lenne – itt lép a képbe a Google Analytics.


A Google elárulta, hogy hogyan kezeli a kézi műveletek felülvizsgálatát

A Google elárulta, hogy hogyan kezeli a kézi műveletek felülvizsgálatát

2020.03.27

Akármennyire is igyekszik a Google egyértelművé tenni irányelveit a webmesterek számára, előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy webhely nem felel meg a keresőóriás minőségi elvárásainak. Ezeket az eseteket a Google úgynevezett kézi műveletekkel „jutalmazza”.


A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – IV. rész

A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – IV. rész

2020.03.26

Milyen fizetett hirdetéseket érdemes plasztikai sebészként indítani? Összefoglaltuk útmutatónkban részletesen, hogy melyiket, hogyan csináld hatékonyan!


Nagy hotel SEO útmutató 2020 - 2. rész

Nagy hotel SEO útmutató 2020 - 2. rész

2020.03.25

NAGY hotel SEO útmutatónk első részében már tisztáztuk, mit is jelent a hotel SEO, és néhány alapvető tippet is megosztottunk. Nézzük, mire kell még figyelened az eddigieken túl!


Marketingpszichológia webáruházaknak: 4 koncepció, amik segíthetnek több vevőt szerezni

Marketingpszichológia webáruházaknak: 4 koncepció, amik segíthetnek több vevőt szerezni

2020.03.25

A vásárlás folyamata sok esetben színtiszta pszichológia. De mit kell tenned, hogy webáruházadban is érvényesítsd - és kihasználd ezt? A több vásárló szerzése érdekében 4 ötletet mutatunk most be Neked! 


Krízismarketing és kommunikáció a koronavírus alatt

Krízismarketing és kommunikáció a koronavírus alatt

2020.03.21

A koronavírus kirobbanásának köszönhetően a cégek is kellemetlen helyzetbe kerültek a karanténok, az utazási tilalmak, a lefújt rendezvények és a járvány egyéb következményei miatt. A következőkben egy listát olvashatsz hét olyan tippről, amelyek segíthetnek 2020-as krízismarketing stratégiád elkészítésében.


Így készíts tökéletes Facebook borítóképeket oldaladhoz

Így készíts tökéletes Facebook borítóképeket oldaladhoz

2020.03.20

Sokan talán már nem is emlékeznek azokra az időkre, amikor a Facebook egy szimpla közösségi platform volt. Az elsőszámú közösségi hálózat mára a cégek és marketingesek nélkülözhetetlen eszközévé vált, hiszen temérdek olyan funkciót kínál a márkák számára, amelyekkel kreatív és célzott módokon érhetik el közönségüket, és ösztönözhetik őket aktivitásra, vásárlásra.


Hogyan javíthatod folyamatosan céged online jelenlétét

Hogyan javíthatod folyamatosan céged online jelenlétét

2020.03.20

A változás egy olyan szó, aminek hallatán sokan befogják a fülüket és kedvenc gyerekkori altatódaluk szövegét kezdik el hangosan kiabálni. Ez pontosan az a mentalitás, ami manapság temérdek cég bukását idézheti elő.


Kik azok a gondolatvezérek (és mi közük van az influencer marketinghez)?

Kik azok a gondolatvezérek (és mi közük van az influencer marketinghez)?

2020.03.20

Mint oly sok más felkapott divatszót, a „gondolatvezér” fogalmát is kellő mennyiségű vita övezi. Egy olyan kifejezés ez, amit sokan előszeretettel használnak, függetlenül attól, hogy tudják-e, hogy mit is jelent pontosan. Ez meglehetősen nehéz, és gyakran kellemetlen helyzeteket eredményezhet, hiszen sokaknak nagyon is heves véleménye van arról, hogy mit takar a „gondolatvezér” fogalma.


A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – III. rész

A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – III. rész

2020.03.20

Ebben a részben a plasztikai sebészetek közösségi média marketingjéről fogunk részletesen beszámolni: tippek, trükkök és hatékony ügyfélszerzési módszerek.


Nagy hotel SEO útmutató 2020 - 1. rész

Nagy hotel SEO útmutató 2020 - 1. rész

2020.03.18

A mai online-központú világban minden hoteltulajdonos tisztában van vele, hogy csak azok a szállásadók rúghatnak labdába, akik egy erős online marketing kommunikációval és weboldallal rendelkeznek. A weboldal marketing kommunikációd alapja, az a felület, ahol a potenciális vendégek – a legköltséghatékonyabban (gondolunk itt az OTA-kra) – megismerhetik hoteledet és szobát is foglalhatnak.  


Tűnj ki a tömegből e-kereskedelmi webhelyeddel: mutatjuk, hogyan!

Tűnj ki a tömegből e-kereskedelmi webhelyeddel: mutatjuk, hogyan!

2020.03.18

2020 márciusában már kétség sem férhet hozzá, hogy tombol a válság. A gazdaság egyre merekedebben süllyed a koronavírusnak köszönhetően, az emberek vásárlási kedve pedig – amennyiben nem élelmiszert vagy fertőtlenítő szert árulsz – a padlón van. A webáruházak szerepe a #maradjotthon mozgalommal együtt felértékelődött, de miért éppen Téged választanának? Mivel tűnhetsz ki konkurenciád tömegéből? Mutatunk 4 szuper ötletet, amivel magadra vonhatod figyelmüket. 


Íme a 10+1 legfontosabb webáruház marketing trend 2020-ra!

Íme a 10+1 legfontosabb webáruház marketing trend 2020-ra!

2020.03.16

Íme a 10+1 legfontosabb webáruház marketing trend 2020-ra!


 Március 1-től másképpen kezeli a Google a nofollow hivatkozásokat

Március 1-től másképpen kezeli a Google a nofollow hivatkozásokat

2020.03.15

Korábban már hallhattunk róla, hogy a Google tervezi megváltoztatni a nofollow attribútummal ellátott hivatkozások kezelését, 2020 március 1 óta pedig ezek a változtatások érvénybe is léptek.  


Mi az a breadcrumb navigáció és mi köze van a SEO-hoz?

Mi az a breadcrumb navigáció és mi köze van a SEO-hoz?

2020.03.14

A breadcrumb navigáció szinte minden jó webhely fontos részét képezi. Ezek az apró navigációs segítők nem csak azt mutatják meg a felhasználóknak, hogy éppen hol járnak webhelyeden, hanem a Google-nak is segítenek értelmezni annak felépítését. Éppen ezért van nagyon is sok értelme ezeket a kis útmutatókat használnod webhelyeken. Nézzük meg, hogy hogyan is működik a breadcrumb navigáció!


6 SEO trend 2020-ra, amiket érdemes szem előtt tartanod

6 SEO trend 2020-ra, amiket érdemes szem előtt tartanod

2020.03.13

A SEO a digitális marketing egy izgalmas, és gyakran stresszes ágazata. Ez a stressz általában abból adódik, hogy a modern SEO szakértők alig képesek lépést tartani az elképesztő ütemben záporpzó SEO trendekkel. Az utóbbi időben te magad is jogosan érezhetted úgy, mintha valaki gyártósoron készítené a keresőoptimalizáláshoz köthető divatszavakat.


A 9 leghatékonyabb email marketing stratégia 2020-ban

A 9 leghatékonyabb email marketing stratégia 2020-ban

2020.03.13

Habár az email marketingről ritkán hallani a helyi keresőoptimalizálás, az influencer marketing és a mesterséges intelligencia korában, valójában minden kisebb és nagyobb cégnek is érdemes lenne odafigyelnie rá. Ha megfelelően használják, az email marketing egy nagyszerű eszköz lehet, amivel nem csak új ügyfeleket szerezhetsz, hanem a meglévőket is könnyebben tarthatod meg.


A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – II. rész

A nagy plasztikai sebészeti marketing útmutató – II. rész

2020.03.12

Online marketing plasztikai sebészeteknek:Milyen tartalmak kerüljenek weboldaladra? Hogyan keresőoptimalizálj? Milyen egy jó plasztikai sebészeti landing? Ebben a részben ezeket foglaljuk össze!


Keresőoptimalizálás stratégia profin: így jelöld fontosabb oldalaid a Google számára

Keresőoptimalizálás stratégia profin: így jelöld fontosabb oldalaid a Google számára

2020.03.11

Habár mindenki az szeretné, hogy webhelye összes oldalát az elsők közé rangsorolja a Google, sokkal realisztikusabb arra törekedni, hogy a legfontosabb oldalak kapjanak kiemelt figyelmet a keresőmotortól. De mégis hogyan adhatod a Google tudtára egy-egy aloldaladról, landing oldaladról, hogy azok fontosak számodra?


18 tipp a közvetlen szállodai foglalások fellendítéséhez

18 tipp a közvetlen szállodai foglalások fellendítéséhez

2020.03.11

Mi a legtöbb szálloda/hotel/üdülőhely/szállás problémája manapság? A pofátlanul magas jutalékok, amelyeket a szállásközvetítő webhelyeknek, az ún. OTA-knak kell kifizetniük. Ha erre a cikkre kattintottál, valószínűleg számodra sem ismeretlen a helyzet! Nézzük meg, mit tehetsz 2020-ban a közvetlen foglalások arányának drasztikus növeléséért!  


Miért egyre nehezebb ügyfeleket szerezni 2020-ban (és mi a megoldás)?

Miért egyre nehezebb ügyfeleket szerezni 2020-ban (és mi a megoldás)?

2020.03.07

A fogyasztói adatvédelemben történt változásoknak és a Google újításainak (miszerint fokozatosan kiiktatja a harmadik felektől származó sütik támogatását) köszönhetően a digitális marketingesek számára egyre nehezebb feladatnak bizonyul új ügyfeleket szerezniük. Ebből következik, hogy az ügyfelek megtartása sokkal fontosabb, mint valaha.Vissza a főoldalra

Facebook Hatékony honlapüzemeltetés Honlapkészítés Marketing stratégia Online marketing SEO, keresőoptimalizálás SMM

Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
735 094
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Teljesítményterv

Mi is az a teljesítményterv? Teljesítményterv akkor...

tartalommarketing

Mit jelent a tartalommarketing? Tartalommarketingnek hívják azt a marketing...

301-es átirányítás

Mi az a 301-es átirányítás? Más...

Fogyasztói adat

Mit mutat a fogyasztói adat? Ahogyan egy felhasználó a...

Hirdetési hálózat

Weboldalak csoportja, ahol egy hirdető határozza meg a megjelenő hirdetések...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.