Google Ads útmutató: NAGY 2020-as Google Ads útmutató (2. rész) - Gyakorlati útmutató kezdőknek és középhaladóknak

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

A NAGY 2020-as Google Ads útmutató (2. rész)

Czifra Zsófia, Vendéglátás és turizmus online marketing divízió vezető

A NAGY 2020-as Google Ads útmutatóban kezdőként és középhaladóként megtanulhatod a Google Ads legfontosabb funkcióit, hogy hatékony kampányokat építhess fel. Mielőtt ebbe a cikkbe belevágnál, olvasd el útmutatónk első részét is, kattints IDE!

Google Ads útmutató

A Google Ads működése

Ha megfelelően beállítod, a Google Ads képes pontosan azoknak a felhasználóknak megjeleníteni hirdetéseidet, akik érdeklődhetnek annak tartalma iránt (termékek, szolgáltatások, rendezvények, stb.) A Google Ads rendszerében a hirdetők ajánlatot tesznek (ha úgy tetszik „licitálnak”) különféle kulcsszavakra, és a győztesek reklámai jelenhetnek majd meg a Google keresőtalálatai között, a YouTube videókon, vagy a Google Display Hálózatának webhelyein (attól függően persze, hogy milyen kampánytípusról van szó). Egy igazán jó minőségű és sikeres Google hirdetés létrehozásához több tényezőre is oda kell figyelned. Lássuk, hogy melyek ezek!

 

A Google Ads nem minden, ahhoz, hogy igazi sikereket érhess el, komplexen kell kezelned online marketing kommunikációdat. Ahelyett, hogy vaktában lövöldöznél, vedd fel velünk a kapcsolatot, kialakítjuk cégspecifikus online marketing stratégiádat. Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT!

 

Az AdRank és a minőségi mutató

Mint ahogy azt útmutatónk első részében említettük, az AdRank határozza meg hirdetéseid elhelyezését. A Google két fő érték alapján állapítja meg az AdRanket – az egyik az ajánlattétel értéke (tehát hogy mekkora összeget „licitálsz” egy-egy kifejezésre), a másik pedig a minőségi mutató.

 

Ahogy arról olvashattál, a minőségi mutatót a Google a hirdetésed minősége és relevanciája alapján állapítja meg, amihez megfigyeli, hogy hányan kattintanak rá hirdetésedre, amikor az megjelenik a felhasználóknak. Erről is volt már szó – ez az a bizonyos átkattintási arány (CTR), ami attól függ, hogy mennyire passzolnak hirdetéseid a megcélzott felhasználók szándékaihoz. Ezt három tényezőből vonhatod le:

  • Hogy mennyire relevánsak kulcsszavaid
  • Hogy hirdetésed szövege és felhívása (CTA) azt kínálják-e, amire a felhasználók a keresőbe beírt kifejezéseik alapján számítanak
  • Hogy milyen felhasználói élményt nyújt landing oldalad

 

A minőségi mutató az egyik legfontosabb tényező, amire érdemes fokozott figyelmet fordítanod Google Ads kampányaid elkészítésekor. Próbáld meg előbb javítani a minőségi mutatódat, mint növelni az ajánlattétel összegét. Minél nagyobb a minőségi mutatód, annál alacsonyabbak lesznek a hirdetésedre való kattintások árai, és annál jobb elhelyezési pozíciókat is élvezhetsz majd.

 

A főbb kampánytípusok

A Google Ads többféle kampánytípust is kínál a hirdetőknek. Ezek a következők:

  • Keresés
  • Display
  • Shopping
  • Videó
  • Alkalmazás
  • Smart
  • Felfedezési

Útmutatónkban az egyszerűség kedvéért most csak a leggyakrabban használt hirdetésekre koncentrálunk: keresési, Display és videó. Lássuk ezeket részletesen is!

 

Keresési hirdetések

A keresési hirdetések azok a kiemelt hivatkozások, amik a Google keresőtalálati oldalain jelennek meg. Előnyük, hogy kiemelt pozíciókban, a többi, nem fizetett (más néven organikus) találat felett helyezkednek el, és kísértetiesen hasonlítanak azokra, így sok felhasználó automatikusan ezekre, a legelső „találatokra” kattint majd.

 

Keresési hirdetések

Az adaptív keresési hirdetések lehetővé teszik számodra, hogy egy hirdetéshez (legfeljebb) 15 féle címsort és leírást adhass meg, amelyekből aztán a Google a legjobban teljesítőket jeleníti majd meg a felhasználóknak. Az alapvető hirdetésekkel ellentétben (amelyek fix címsorral és leírással rendelkeznek) az adaptív keresési hirdetéseket a Google automatikusan teszteli neked, hogy megállapítsa, melyek teljesítenek a legjobban – vagyis hogy melyekkel szerezheted a legtöbb kattintást.

 

Display hirdetések

A Google Display hirdetései a Google Display Hálózatához csatlakozott webhelyeken jelenhetnek meg. Ezek a webhelyek engedélyt adtak a Google-nak, hogy az hirdetéseket jeleníthessen meg rajtuk, természetesen egy bizonyos közvetítői díjért cserébe. A webmester így részesül a kattintásokért fizetett összegekből, a hirdető pedig egy olyan közönség elé juttathatja el reklámjait, aminek tagjai jó eséllyel érdeklődhetnek kínálata iránt. A Display hirdetéseket általában szándékosan úgy alkotják meg, hogy magukra vonják a felhasználók figyelmét.

 

Videóhirdetések

A videóhirdetések a YouTube videók elején, végén vagy közben jelenhetnek meg. A videóhirdetések célzásához is fontos figyelembe venni a kulcsszavakat, elvégre a YouTube is egy keresőmotor.

 

Ütemezés

Hirdetéseidet ütemezheted is, azaz beállíthatod, hogy mely dátumtól mely dátumig, a hét mely napjain, és a nap mely időszakaiban jelenhessenek csak meg a felhasználóknak. Egy étterem feleslegesen reklámozza reggeli kínálatait a délutáni órákban, ahogy az „azonnali válasszal” csábító hirdetések sem biztos, hogy hitelesek szombat hajnalban (hacsak nem áll ilyenkor is készenlétben ügyfélszolgálatod).

 

Földrajzi célzás

Google Ads hirdetéseid létrehozása során lehetőséged nyílik kijelölni egy földrajzi területet, amelyen belül szeretnéd megjeleníteni hirdetéseidet. Ha például van egy edzőtermed, egy éttermed vagy egy fizikai boltod, akkor e köré érdemes beállítani egy adott sugarú kört, amelyen belül úgy véled, hogy a felhasználók ellátogatnának hozzád. Ha webáruházat üzemeltetsz, akkor hirdetéseidet azokra a területekre is korlátozhatod, amelyekre szállítást vállalsz (pl. egész Magyarország területén, vagy csak egy megyében, esetleg több országban, stb.)

 

Ha hirdetéseidet csak egy adott sugarú körre vagy területre korlátozod, akkor nem fognak megjelenni azoknak, akik ezeken kívül böngészik éppen az internetet. Ez azért hasznos, mert így elkerülheted azokat a kattintásokat, amik nem végződnének vásárlásban (de neked fizetned kell értük), és javítja a CTR-edet is, hiszen többen érdeklődnek majd kínálatod iránt azok közül, akik a közeledben tartózkodnak.

 

Kulcsszavak

Mint már írtuk, hirdetéseiddel első sorban úgy célozhatsz meg felhasználókat, hogy megadod azokat a kulcsszavakat, amikre rákeresnek. A Google ezek alapján jeleníti meg nekik hirdetéseidet. Ehhez azonban először kulcsszókutatást kell végezned, hogy kiderítsd, milyen kulcsszavakra keresnek rá ideális ügyfeleid, amikor olyan termékekre vagy szolgáltatásokra kíváncsiak, amiket te is kínálsz.

 

A Google Ads rendszerében úgynevezett hirdetéscsoportokat hozhatsz létre, és ezek a csoportok mind néhány egymáshoz szorosan kapcsolódó kulcsszót céloznak majd meg. A Google azoknak a felhasználóknak jelenítheti majd meg hirdetéseidet, akik ezeket a kulcsszavakat használják kereséseikben.

 

Egyezési típusok

A kulcsszavakat különféle egyezési típusok szerint célozhatod meg a Google Ads rendszerében. Ezekkel az egyezési típusokkal azt szabályozhatod, hogy mennyire kell hasonlítsanak („egyezzenek”) a felhasználók által beírt kifejezések az általad megadott kulcsszavakhoz, hogy a Google megjelenítse nekik hirdetéseidet.

 

Négy fő egyezési típus közül választhatsz:

  • Általános egyezés: Ez az alapértelmezett egyezési típus, ahol nem számít, hogy mely szavak és milyen sorrendben szerepelnek a beírt keresésben. Ha például a [kezdő úszóleckék Budapest] kereséseket célzod meg általános egyezéssel, akkor hirdetéseid megjelenhetnek a [kezdő úszóleckék] vagy akár a [Budapest úszóleckék] keresésekre is.
  • Általánosegyezés-módosító: Ez az egyezési típus lehetővé teszi, hogy a megcélzott kifejezésben rögzíts bizonyos szavakat (egy + jellel). Ha rögzítesz egy szót a megcélzott kifejezésben, akkor a Google csak azokra a keresésekre jeleníti majd meg hirdetéseidet, ami pontosan ebben a formában tartalmazza az adott szót. Például ha a [+kezdő úszóleckék Budapest] célzást használod (ahol a kezdő szó rögzített + jellel), akkor hirdetéseid megjelenhetnek a [kezdő] a [kezdő angol nyelvtanfolyam] és [kezdő úszóleckék] keresésekre is.
  • Kifejezésegyezés: A kifejezésegyezés az olyan keresésekre jelenítheti meg hirdetéseidet, ami az általad megadott sorrendben tartalmazzák a megcélzott kulcsszavakat, de ezek között más szavakat is tartalmazhatnak. Ha kifejezésegyezéssel célzod meg a [kezdő úszóleckék Budapest] kereséseket, akkor olyan keresésekre jelenhet meg hirdetésed, mint [kezdő úszóleckék Budapest], [kezdő olcsó úszóleckék Budapest] vagy akár [családi kezdő úszóleckék Budapest].
  • Pontos egyezés: Ez a legszigorúbb egyezési típus, ahol a Google kizárólag csak azokra a keresésekre jeleníti meg hirdetéseidet, amik pontosan és csak azokat a szavakat tartalmazzák, ahogy és amilyen sorrendben megadtad őket. A [kezdő úszóleckék Budapest] pontos egyezéssel csak a [kezdő úszóleckék Budapest] keresésekre jeleníti majd meg hirdetéseidet.

 

Ha még csak most kezdesz el kísérletezni, és nem tudod, hogy ideális ügyfeleid konkrétan milyen kifejezéseket használhatnak kereséseikben, akkor kezdetben használj egy kevésbé szigorú (általános, vagy módosítós) célzást, majd haladsz a szigorúbbak irányába, amint többet tudsz meg célközönséged keresési szokásairól.

 

Címsor és leírás

Egy alapvető keresési hirdetés három fő elemből, egy címsorból, egy URL-ből és egy leírásból áll. A címsor az a kék, kattintható hivatkozás, ami a hirdetés legfelső sorában jelenik meg. Ezt követi a zölddel szedett URL cím, alatta pedig a leírás, azaz a hirdetés szövege található.

 

Ezek közül az URL fix, hiszen landing oldalad címe szerepel benne, címsora és leírása azonban bármikor átírható, és ezek jelenthetik a különbséget egy kattintás és egy elszalasztott lehetőség között. Ha ismered célközönséged szándékát, motivációit, fájdalmi pontjait és szükségleteit (egy szóval gondolkodását), akkor olyan hirdetéseket készíthetsz, amelyek pontosan őket szólítják meg.

 

Hirdetésbővítmények

A Google Ads hirdetéseket úgynevezett hirdetésbővítményekkel is kiegészítheted, és mivel ezek egyáltalán nem változtatnak a kattintások árán, ezért mindenképpen érdemes is foglalkozni velük. A hirdetésbővítmények plusz információkat és/vagy lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak, aminek köszönhetően többen figyelnek majd fel rájuk.

 

A hirdetésbővítményeknek öt fő kategóriája van:

  • Belsőlink-bővítmények: Ezzel a bővítménnyel további hivatkozásokat adhatsz hozzá hirdetéseidhez, amik így nem csak több kattintási lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, hanem nagyobb területet is foglalnak majd el a találati oldalon.
  • Hívásbővítmények: A hívásbővítményekkel telefonszámodat is elhelyezheted hirdetéseidben, hogy a felhasználók rögtön felvehessék a kapcsolatot cégeddel. A hívásbővítményeket csak olyan hirdetésekben ajánlott használni, amiket akkor futtatsz, amikor az ügyfélszolgálatod fel is veszi a telefont.
  • Helybővítmények: Hirdetéseidben üzleted (vagy irodád, éttermed, stb.) címét is elhelyezheted, hogy a felhasználók egyetlen kattintással megkereshessék azt a térképen, és lekérhessék az oda vezető útvonalat jelenlegi tartózkodási helyükről. Ez a bővítmény különösen akkor lehet hasznos, ha a „… a közelben” jellegű kereséseket célzod meg hirdetéseiddel.
  • Promóciós bővítmények: Ezek a bővítmények akkor hasznosak, ha éppen leárazás, akció van életben áruházadban. Megjelenítheted velük kedvező ajánlataidat hirdetéseidben, hogy felkeltsd velük a kereső felhasználók érdeklődését. Hasznosak lehetnek például az „olcsón” szót tartalmazó keresések megcélzásakor is.
  • Alkalmazásbővítmények: Ezek a bővítmények kifejezetten az okostelefonos felhasználóknak szólnak, és egy alkalmazás letöltéséhez kínálnak hivatkozást, hogy ne kelljen külön rákeresniük arra az alkalmazás-áruházban.

 

Remarketing hirdetések a Google Ads rendszerében

A remarketing (amit gyakran retargeting néven is szokás emlegetni) hirdetésekkel kifejezetten olyan felhasználókat célozhatsz meg, akik korábban érdeklődésüket fejezték ki márkád iránt (pl. ellátogattak webáruházadba, vagy megnézték egy YouTube videódat), de még nem végeztek el egy konverziós műveletet (pl. nem vásároltak tőled).

 

A remarketinghez nyomkövető sütiket kell elhelyezni a felhasználók böngészőiben, amihez előzetes engedélyt kell kérni tőlük, amikor a webhelyedre lépnek.

 

A remarketing nem csak azért hasznos, mert kifejezetten érdeklődő felhasználókat célozhatsz meg vele (akik alapból nagyobb eséllyel konvertálnak majd), hanem azért is, mert egy vásárlónak átlagosan 7 alkalommal kell „találkoznia” egy márkával, mielőtt az ügyfelévé válna.

 

A Google Ads fiók létrehozása és fontos beállításai

Első Google Ads kampányod létrehozása (főleg a fentiek tudatában) viszonylag egyszerű feladat. Miután regisztráltál, a Google végigvezet az első lépéseken, és közben hasznos infókat is kínál a különböző funkciókról, amiket érdemes elolvasni és figyelembe venni.

 

Google Ads fiókod létrehozásához látogass el a Google Ads webhelyére, és kattints a „Kezdés” gombra. Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat, és néhány percen belül már el is készítheted legelső kampányodat és hirdetésedet is (ha megvan hozzá az a szöveges/képi anyag, amit használni szeretnél benne).

 

Azonban a Google messze nem árul el mindent a bevezető lépések során, szóval íme néhány további fontos tudnivaló, amikre jó, ha odafigyelsz!

 

A Google Analytics és a Google Ads összekapcsolása

Webhelyeden minden bizonnyal Google Analyticset is használsz a forgalom, a konverziók és egyéb mutatók mérésére. Fontos azonban, hogy Google Analytics fiókodat összekapcsold Google Ads fiókoddal, mert így egyetlen helyről követheted majd nyomon webhelyed és kampányaid teljesítményét, ráadásul a jelentéseket is könnyebben tudod elkészíteni ezekről, ha erre van épp szükséged.

 

A Google Ads és az Analytics összekapcsolásáról itt olvashatsz.

 

UTM kódok beállítása

A Google úgynevezett UTM (Urchin Tracking Module) kódokat használ, amikkel nyomon lehet követni egy bizonyos hivatkozással kapcsolatos tevékenységeket. Sok hivatkozásban találkozhatsz ilyen kóddal – általában egy „?” után következnek.

 

Az UTM kódok segítségével például megállapíthatod, hogy mely reklámok vagy hivatkozások vezettek konverzióhoz, tehát nyomon követheted kampányaid hatékonyságát. Az UTM kódokkal könnyebben optimalizálhatod Google Ads hirdetéseidet, hiszen láthatod, hogy melyikük működik jól, és melyek igényelnek több odafigyelést.

 

Ügyelj azonban rá, hogy az UTM kódokat kampányszinten add meg, amikor elkészíted kampányaidat, hogy ne kelljen minden URL-hez külön hozzáadnod őket.

 

A konverziók nyomon követése

A konverziók nyomon követésével feljegyezheted, hogy hány ügyfelet vagy érdeklődőt sikerült szerezned egy adott kampánnyal. Habár nem muszáj beállítanod ezt, nélküle nem fogod tudni, hogy a hirdetéseidbe fektetett összegek megtérültek-e, vagy sem (ami temérdek elvesztegetett pénzhez vezethet).

 

A konverziók nyomon követéséről itt olvashatsz többet.

 

Ajánlattételi stratégiák

Miután elkészítetted első hivatkozásodat, és a nyomon követés is aktív, ideje rátérni az ajánlattételekre. Mint az korábban elhangzott, Google Ads hirdetéseid elhelyezése attól is függ majd (a minőségi mutató mellett), hogy mekkora összegű ajánlatot teszel a kulcsszavakra.

 

Habár az ajánlattételed értéke költségkeretedtől és céljaidtól is függ majd, van néhány taktika, és beállítás, amikkel érdemes tisztában lenni az ajánlattételek kezelése során.

 

Automatikus és kézi ajánlattételek

Az ajánlattételek összegének kezelésére két opció közül választhatsz:

  • Automatikus ajánlattétel: Ez a beállítás a Google-ra bízza az ajánlattételek kezelését a versenytársaid alapján. Automatikus ajánlattétel esetén is választhatsz maximális limitet, és a Google ezen belül igyekszik majd a legtöbbet kihozni a hirdetésekre szánt költségkeretről.
  • Kézi ajánlattétel: Ez az opció a saját kezedbe helyezi az ajánlattételek kezelését, lehetővé téve például számodra, hogy kevesebbet költs a gyengébben teljesítő hirdetésekre.

 

Érdemes márkás kifejezésekre is ajánlatot tenni?

A márkás kifejezések olyan keresőkifejezések, amelyek márkád, vagy terméked egyedi nevét is tartalmazzák. A logika azt diktálja, hogy felesleges megcélozni ezeket a kifejezéseket, és ajánlatot tenni rájuk, hiszen ha valaki használja őket keresésében, akkor az organikus találatok úgyis megjelennek nekik, és a hirdetések csak a pénzt pazarolják majd így.

 

Azonban előfordulhat az is, hogy versenytársaid kifejezetten a te márkás kifejezéseidet használják majd hirdetéseikben, megcélozva velük azokat a felhasználókat, akik a te céged nevére, vagy termékeidre keresnek rá. Mivel a hirdetések az organikus találatok felett helyezkednek el, esélyes, hogy inkább ezekre kattintanak majd rá a te webhelyed helyett.

 

Azzal tehát, hogy saját, márkás kifejezéseidet is megcélzod hirdetéseiddel, „megvédheted” magadnak ezeket az érdeklődő kattintásokat.

 

Műveletenkénti költség (CPA)

A műveletenkénti költség (cost per acquisition, azaz CPA) egy olyan árazási modell, amelyben csak akkor kell fizetned a Google-nak, ha egy hirdetésre kattintó felhasználó el is végez egy konverziós műveletet webhelyeden. Ezzel elkerülheted, hogy a felesleges kattintásokért is fizetned kelljen.

 

A CPA egyetlen hátránya, hogy a konverziók drágábbak lehetnek, mint a kattintások, de legalább biztos lehetsz benne, hogy valami hasznod származott belőlük, elvégre egy hirdetésre kattintás még nem garantálja, hogy a felhasználó konvertálni is fog.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!