Fogorvos marketing tanácsadás: Ügyfelünk, a Lévai Dental véleménye munkánkról

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > „Miattatok nem tudok idén szabadságra menni” – fogorvos ügyfelünk véleménye munkánkról (esettanulmány)

„Miattatok nem tudok idén szabadságra menni” – fogorvos ügyfelünk véleménye munkánkról (esettanulmány)


2020/08/05
Máté Balázs

Már három fogorvost vettem fel, két dentálhigénikusom is van, de nem bírjuk, annyi munkát hoz az új marketing, amit bevezettetek – nyilatkozott Dr. Lévai István a Marketing Professzorok munkájáról. 

Fogorvos marketing tanácsadás: Ügyfelünk, a Lévai Dental véleménye munkánkról
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Fogászati marketing a legkisebb fogorvostól a legnagyobb rendelőig – drasztikus forgalom növekedéssel

Jóban vagyunk az ügyfeleinkkel, ebből a nyilatkozatból és stílusból is látszik. Az a cégvezetés filozófiája, hogy azzal dolgozzunk, akivel jó a kémia. Egyrészt így lesz eredményes a mi munkánk is, másrészt így jó bemenni minden nap dolgozni. Sok, nagy ügyféltől szabadultunk meg azért, mert nem éreztük magunkat jól a projektben, még akkor is, ha jól is fizetett. Volt ez így mostanában fogászattal is, sokszékes, belvárosi nagy lézerfogászati rendelővel. Pedig az eredmények jöttek, de még mennyire! Névtelenül, hogy ne sértsem meg a titoktartást, mutatom, mennyit növekedett az adott fogászati weboldal látogatottsága az elmúlt egy évben, munkánknak köszönhetően:
Fogorvos marketing eredmények

Szinte minden a kulcsszókutatásban feltárt keresőszóra az elsők közé repült az oldal, de ezeket nem írhatom ide le, hiszen ismét felismerhetővé tenné az ügyfelet. De az organikus Googleből érkezők számának 169%-os növekedése jobban mutatja a SEO eredményességét bárminél, nem igaz?
Optimalizáltuk a Google Ads hirdetéseiket is, kevesebb pénzből 60%-al több forgalom és konverzió érkezett. A közösségi médiumokból érkezők száma viszont már esik, hiszen egy hónapja már nem ügyfelünk a cég. Nem volt jó a kémia….

 

Mi kell a fogászati marketing sikeréhez?

Komplexitás. Vettünk át már rengeteg fogorvosi praxis marketing kommunikációját olyanoktól, akik csak Google Adsal hoztak forgalmat. Munkánknak köszönhetően van olyan fogorvos, ahol nem is kell alkalmazni a Google Ads hirdetéseket, a keresőoptimalizálásnak és az online PR munkának köszönhetően tele van a rendelő. Persze, a komplex stratégia tervezésben minden benne van, ahogy a megvalósításban is. SEO, fizetett Google és Facebook, Instagram hirdetések kezelése, weboldal tartalmak gyártása, blogírás, külsős oldalakra, újságokba cikkek írása, linkmarketing, Facebook és Instagram oldal vezetés, reputáció menedzsment. 

 

Fogászati marketing stratégia tervezése és kivitelezése

Fogászatainknak nem csak megtervezzük a hatékony fogászati online marketing stratégiát, de kivitelezzük is. Ha kell, kompletten, csak az eredményeket kell várja, mi mindent elvégzünk reportolunk és együtt elemezzük az eredményeket. Ha van a fogászatnak saját embere bármely feladatra, akkor az ő munkáját (pl. Facebook oldal vezetése) is beépítjük a stratégiába, de mindenképpen komplex online marketing stratégiát készítünk. 

 

Fogászati online marketing esettanulmány a Lévai Dental mintáján

Lévai doktor második generációs fogorvos. Vérében van minden, amit erről a szakmáról tudni lehet, hiszen édesapja neves fogorvos volt Budaörsön. Az ő rendelőjét és pácienseit vette át Lévai István, sikerrel. A drasztikus növekedéshez volt szüksége marketingre, hiszen nyitott a budaörsi mellé Törökbálinton is egy kétszékes rendelőt, CT-vel. 

Első lépésként a Lévai Dental számára elkészítettünk egy új, keresőbarát honlapot a Marketing Professzorok által tervezett marketing automatizációs és SEO szoftverrel a háttérben. Ezt követte az On-site és Off-site SEO munka, karöltve a tartalommarketinggel. Havonta 4 új tartalom születik, melyet a Lévai Dental weboldalára illetve saját, Google szemében rendkívül értékes, ugyanakkor nagy látogatottságú oldalainkra teszünk fel. Milyen eredményt hozott ez? Nézzük meg a Lévai Dental Google Analyticsét, összehasonlítva az elmúlt 30 napot az előző év ugyan ezen időszakával (amikor nem volt koronavírus, szívesebben jártak az emberek fogorvoshoz). 

Fogrovos marketing eredmény: Lévai Dental

680%-os forgalom növekedés a SEO végett, 452% összeségében. Mindez olyan minőségi forgalomból tevődik össze, ami ellátja a három fogorvost munkával. Mi tűnik még fel a gyakorlott online marketinges szemének a fenti táblázatban? Nem kell már Google Adsot használnunk, elég forgalmat hoznak az egyéb marketing eszközök

A közösségi média marketing itt már sikeresen fut, hiszen ne felejtsük el, a Marketing Professzorok több, mint 3 millió saját követőt kezel újságainak Facebook oldalain, így nagyon könnyen érjük el a potenciális pácienseket a tartalommarketing segítségével.


Így lesz egy kis fogászatból nagy, de az előző példában névtelenül bemutatott nagy fogászatot is fel lehetett futtatni ugyan ezzel az online marketing stratégia elv alkalmazásával.

Ha csak a SEO eredményességére vagyunk kíváncsiak, én mindig azt mondom, nem bizonyos kulcsszavak pozíciója, hanem az organikus találatokból érkező releváns találatok növekedése mutatja meg azt. 680 % a kisebb és 169% a nagy fogászat esetében magáért beszél. Mondjunk mutatok pár példát az egyedi kulcsszavakra ráragadt sablon marketingeseknek:


Fogászati SEO és komplex online marketing havidíjasan

Hogyan dolgozunk mi? Munkánkat két fázisra oszthatjuk. Az első az online marketing audit és online marketing stratégia kidolgozása a fogászat számára. Ez átlagban egy egyhónapos folyamat. A végére elkészült stratégiát a fogászat vezetőjével egyeztetve alakul ki a második fázis, a havidíjas szolgáltatás ára. Ebben a fázisban gyakorlatilag a legkisebb fogászattól kezdve a legnagyobb gyógyszergyárig komplett marketing osztályt biztosítunk partnerünknek, természetesen figyelembe véve adottságait és erőforrásait. 

 

Amennyiben szeretnél magánorvosi rendelődnek hasonló eredményes marketig kommunikációt, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT
 

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2022.01.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Kereső újracélzás

A kereső újracélzás definíciója A kereső...

Preselling

A preselling definíciója A preselling egy, a partnermarketingben használt...

RSS

Mi az az RSS és mire jó? Az RSS mozaikszó jelentése,...

Visszafordulási arány (Bounce Rate)

A visszafordulási arány definíciója Angolul “bounce...

Univerzális keresés

Több találattípus (képek, videók, helyi keresési...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.