Egészségügyi tartalommarketing tippek a konverziónövelésért

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

8 Hasznos egészségügyi tartalommarketing tipp

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

A tartalommarketing használata széles körben elterjedt a digitális marketingszakemberek körében. Az egészségügyi marketingszakemberek azonban gyakran figyelmen kívül hagyják. A tartalommarketing sikerének kulcsa a hasznos és vonzó tartalom létrehozása, amelyre a célközönségnek szüksége van. Ugyanez vonatkozik az egészségügyi tartalommarketingre is. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy bevonzd a betegeket, és megadd nekik az egészséggel kapcsolatos döntések meghozatalához szükséges információkat.

Egészségügyi tartalommarketing tippek a konverziónövelésért

De melyek a legjobb gyakorlatok az egészségügyi tartalommarketingben? Ebben a blogbejegyzésben számos tippet fogunk megvitatni a hatékony egészségügyi tartalommarketing-kampányok létrehozásához, amelyek segíthetnek a forgalom, az elkötelezettség és a konverziók növelésében.
Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos dolgot, amelyet az egészségügyi vállalatoknak emlékezniük kell a tartalommarketing során:

 • Összpontosíts hosszú távra: A tartalommarketing hosszú távú stratégia. Valószínűleg nem fogsz közvetlen megtérülést látni az első néhány hónapban, de idővel látni fogod az eredményeket.
 • A tartalommarketing nem csak blogbejegyzések írása: A blogolás a tartalommarketing egyik legnépszerűbb formája, de sok más módja is van annak, hogy kihasználd szakértelmed, és olyan tartalmat hozz létre, amely vonzóbb, mint a hagyományos blogbejegyzések vagy a közösségi média bejegyzések.
 • Építsd fel a márkádat: A célodnak annak kell lennie, hogy szakértővé válj az iparágban olyan kiváló minőségű információk révén, amelyek segítenek az embereknek a problémák megoldásában és a döntések meghozatalában.

Most nézzük meg a 8 hasznos egészségügyi tartalommarketing tippet:

1. Használd az egészségügyi szakemberek videóit

A videó nagyszerű módja annak, hogy kommunikálj a betegekkel és válaszolj kérdéseikre. Arra is használható, hogy megmutasd a betegeknek, hogyan kell használni egy terméket, vagy akár hogyan kell gyógyszert szedni. Videókon keresztül az egészségügyi szakemberek összetett fogalmakat bonthatnak le, és egyszerűsített módon magyarázhatják el azokat a betegeknek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy beszéljünk a piacon elérhető legújabb kezelési lehetőségekről.
Egészségügyi videó létrehozásakor figyelembe kell vennie a következő pontokat:
 • Fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen típusú videók a leghatékonyabbak a különböző közönségek elérésében.
 • Győződj meg arról, hogy a videód releváns a közönséged számára.
 • Ne felejtsd el, hogy a videó célja a bevonás és a tájékoztatás, nem csak a szórakoztatás.
 • Használj szöveges feliratokat, hogy még ha az emberek nem is hallanak téged, akkor is el tudják olvasni a videóban elhangzottakat.
 • Ha lehetséges, használj releváns képeket és diagramokat.
 

2. Használj egészségügyi kvízeket

 
Az egészségügyi kvízek több okból is hasznosak. Lehetőséget adnak az embereknek, hogy interakcióba lépjenek a tartalmaddal, és válaszokat találjanak az egészséggel kapcsolatos aggodalmaikra. Szórakoztatóak és informatívak lehetnek, ami megkönnyíti a megosztást a közösségi médiában. Az is elég egyszerű, ha valaki anélkül válaszol a kérdésre, hogy előzetes ismeretei vagy tapasztalata lenne a területen. Végül győződj meg arról, hogy relevánsak a célközönség számára, hogy valóban profitáljanak a kvíz kitöltéséből, mielőtt elkezdenék megválaszolni az ezzel kapcsolatos kérdéseket!
 

3. Gyűjtsd össze a betegek ajánlásait és véleményeit

 
A betegek beszámolói és értékelései a leghatékonyabb módszerek a betegek bevonására, a bizalom kiépítésére és a konverziók ösztönzésére.
 

Mik azok?

 
A betegek beszámolói lehetnek írásos vagy videó formátumban, ahol a betegek megosztják tapasztalataikat a klinikán vagy kórházban kapott kezelésről. Beszélhetnek tapasztalataikról általában, vagy összpontosíthatnak egy adott eljárásra vagy tesztre, amelyet kínálnak.
 

Miért fontosak?

 
A fő oka annak, hogy a betegek ajánlásai annyira értékesek, hogy más emberek, akiknek szükségük van a szolgáltatásaira, hitelesnek találják őket. Sokan szkeptikusak lesznek egy új egészségügyi termék vagy kezelési lehetőség kipróbálásával vagy egy új kórház meglátogatásával kapcsolatban. De ha valaki valami pozitívat mond a cégről, az segít leküzdeni ezt a szkepticizmust, és több embert késztet arra, hogy időpontot foglaljon vagy a te termékeid válassza.
Amellett, hogy a megbízhatóság a szájról szájra terjedő ajánlások révén épül fel, az ilyen típusú tartalmak hasznos információkat nyújtanak arról, hogy milyen kezelések működnének a legjobban az egyes személyek egyedi testtípusára / állapotára.
 

4. Blogbejegyzések a releváns orvosi kérdésekről

 
A blogbejegyzések nagyszerű módja annak, hogy megoszd tudásod és szakértelmed betegeiddel. Előfordulhat, hogy a blogbejegyzéseket eszközként is használhatod a betegekkel való beszélgetések megkezdéséhez, olyan fontos információk megosztásához, amelyek máshol nem könnyen találhatók meg, vagy akár az egészségügyi ágazattal kapcsolatos hírek megosztásához.
 

5.Útmutatók létrehozása

Az útmutatók nagyszerű módja annak, hogy megtanítsák a betegeket, hogyan kell csinálni valamit. Ezeket lépésről lépésre vagy tippek listájaként lehet írni. Ezek lehetnek szövegesek, videók vagy hanganyagok.
Ha kíváncsi vagy arra, hogyan írhatsz jó egészségügyi útmutatót, íme néhány tipp:

 • Használj képeket, hogy az olvasók könnyebben megértsék a tartalmat és kövessék az utasításokat.
 • Tedd szórakoztatóvá azáltal, hogy humort adsz az írásodhoz, hogy az olvasók ne unatkozzanak az útmutató olvasása közben.
 • Győződj meg róla, hogy hiteles forrásokkal rendelkezel, mivel ez lehetővé teszi, hogy pontos információkat nyújts az útmutató különböző témáiról.
 • Az útmutató közzététele előtt alaposan lektoráld a tartalmad

 

6.Használj vizuális infografikákat, e-könyveket, tanulmányokat 

A vizualizációk hatékonyabbak, mint a szöveg. Ezek tartalmazhatnak infografikákat, képeket, gifeket és animációkat. Nagyszerű módja az információk megosztásának, és segítenek kitűnni a tömegből. A vizuális elemeket hírlevelekben, e-mailekben, közösségi média bejegyzésekben vagy a webhelyen használhatod. Ezenkívül mindig meg kell vizsgálni, hogyan használhatod a vizuális tartalmat a különböző csatornákhoz az egészségügyi tartalommarketing-stratégiádban.

7. Hírlevelek küldése

Egy másik nagyszerű tartalommarketing ötlet a hírlevelek küldése. Fontos, hogy olyan egészségügyi információkat tartalmazzon a hírlevél, amelyeket az olvasók érdekesnek találnak. Ezen keresztül megalapozhatod márkádat gondolatvezetőként, vagy hitelességét bármilyen egészséggel kapcsolatos kérdésben.
A hírlevél létrehozásakor a következőket kell figyelembe venni:

 • Használj fülbemászó nevet és dizájnt, hogy megragadd közönséged figyelmét, és magas megnyitási arányt szerezz.
 • Csak hasznos és releváns információkat tegyél közzé, és legyen rövid. Ez segít fenntartani a magas felhasználói elkötelezettséget és kiépíteni a bizalmat.
 • Helyezz el linkeket a fő webhelyre, amely visszairányítja a forgalmat oda, növelve annak esélyét, hogy valaki a termékeid vagy szolgáltatásaid választja.
 • Helyezz el linkeket a márka által közzétett egyéb tartalmakhoz, például blogbejegyzésekhez vagy videókhoz, amelyek oda is visszairányítják a forgalmat.

 

8.Futtass egészséggel kapcsolatos fizetett kampányokat

Az egészségügyi kampányok célja a nyilvánosság egészségügyi tájékoztatása. Az embereket arra ösztönzik, hogy egészségfejlesztő magatartást tanúsítsanak, és ellenőrizzék a közvetlen egészségügyi veszélyeket. Az egészséggel kapcsolatos fizetett kampányok futtatása minden marketingstratégia elengedhetetlen része. Ha ilyen típusú tartalomba fektetsz be, akkor a forgalom és a konverziók jelentős növekedésére számíthatsz.
Az egészségügyi tartalommarketing nagyon különbözik más típusú tartalmaktól, mivel szigorúan szabályozott iparágakat foglal magában, amelyeket a szabályozók minden fordulóban ellenőriznek. Az egészségügyi tartalommarketingre vonatkozó szabályok szigorúak és gyakran változnak. Ez azt jelenti, hogy csapatodnak rendelkeznie kell a megfelelő eszközökkel az összes törvénynek és szabályozásnak való megfelelés biztosításához.

Ha pedig segítségre lenne szükséged a megfelelő egészségügyi tartalommarketing stratégiába foglalt kivitelezéséhez és céljaid eléréséhez, akkor keresd fel egészségügyi marketing ügynökségünket! Kérd ajánlatunkat most!

Gyakori kérdések

Milyen blogbejegyzésket érdemes írnod egészségügyi vállalkozásként?

Mindenképp olyan tartalmakat írj blogodba, amelyek hasznosak és informatívak lesznek célközönséged számára, és kapcsolódik termékeidhez vagy szolgáltatásaidhoz. Ezzel megalapozhatod szakmaiságod és felhasználóidat rávezetheted arra, hogy te bizony megoldást nyújtasz betegségeikre vagy problémáikra termékeddel vagy szolgáltatásoddal.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!