Marketing plasztikai sebészeknek: 7 szuper hatékony taktika

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Plasztikai marketing tippek: 7 taktika, amikkel még több ügyfelet szerezhetsz magadnak

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

Az elmúlt néhány évtized során rengeteget változott a világ. Manapság mindenki zsebében ott lapul, és a plasztikai sebészek, akik szeretnének új ügyfeleket találni maguknak, jobban teszik, ha ott próbálják elérni ideális ügyfeleiket, ahol azok a legszívesebben töltik szabadidejüket: az interneten.

Ha te is szeretnél élni a digitális világ nyújtotta lehetőségekkel, akkor íme néhány plasztikai marketing tipp, amikkel sikerre viheted praxisodat!
 

Marketing plasztikai sebészeknek: 7 szuper hatékony taktika

1. Kínálj hasznos információkat praxisodról webhelyeden

Az emberek többsége keresőmotorokat (pl. a Googl-et) használ, ha szeretne rátalálni valamire az interneten – például ha plasztikai sebészt keresnek maguknak. Mivel a plasztikai sebészet az ember külsejéről szól, így sokan alaposan szeretnének utánanézni a lehetőségeiknek, mielőtt meghoznák döntésüket. Az emberek tudják, hogy a Google rengeteg hasznos információt kínál számukra, például előtte/utána képeket találhatnak rajta. elolvashatják mások véleményeit egy adott sebészről és így tovább.

Vizsgáld át webhelyed tartalmát, és győződj meg róla, hogy minden információ megfelelően szerepeljen rajta praxisodról. Tüntesd fel elérhetőségeidet és címedet, illetve igyekezz úgy felépíteni webhelyed szerkezetét, hogy a különböző tartalmak logikusan kapcsolódjanak rajta egymáshoz.

 

2. Regisztráld praxisodat a legfontosabb adatbázisokba

Az interneten számos olyan gyűjtőwebhelyet találhatsz, amelyekre regisztrálhatod praxisodat, hogy minél több felhasználó találhasson rád online keresgélése során. Ez egy esszenciális plasztikai marketing tipp. A legfontosabb ezek közül a Google Cégem, ami jelentősen javíthatja praxisod teljesítményét a Google keresőtalálatai között.

Ügyelned kell rá, hogy a Google Cégem adatlapodon feltüntetett alapadatok (név, cím és telefonszám) karakterről karakterre pontosan szerepeljenek összes online profilodon, és hogy mindig naprakész információkat tüntess fel praxisodról az interneten. Ha az információk elavultak, vagy az adatok nem egyeznek egymással két adatbázisban, akkor mind a felhasználók, mind a Google összezavarodhatnak, és ezt jobb elkerülni, mert így a te praxisodat is kerülik majd a lehetséges páciensek.

Minél több ilyen platformon vagy jelen, annál előbb értesülhetsz róla, ha egy páciensed értékeli nálad szerzett tapasztalatait rajtuk. Ez sokat segít praxisod hírnévkezelésében.

 

3. Hirdesd praxisodat a közösségi médián és a keresőmotorokban

Az egyik legfontosabb plasztikai marketing tippünk különféle fizetett hirdetéseket használni praxisod népszerűsítésére. Ezek a fizetett reklámok a keresőmotorok organikus (ingyenesen megjelenő) találatai fölé kerülnek, ha a felhasználók plasztikai sebészeti témákra keresnek rá, vagy közösségi hírfolyamukban, ha korábban ilyen témák iránt érdeklődtek az interneten.

Ezek a hirdetések lehetővé teszik számodra, hogy ideális pácienseid szeme elé helyezd márkádat. Ez létfontosságú manapság, amikor az internet tele van tartalmakkal és szintén digitálisan hirdető versenytársakkal.

A digitális hirdetések legnagyobb előnye, hogy pontosan azokat a felhasználókat célozhatod meg velük, akik jó eséllyel érdeklődnének plasztikai szolgáltatásiad iránt – például mert korábban már rákerestek ilyen témákra az interneten, vagy elolvastak egy-két erről szóló cikket.

 

4. Indíts plasztikai blogot webhelyeden

Nem sorolhatjuk a jobbnál jobb plasztikai marketing tippeket úgy, hogy ne említenénk meg a tartalommarketinget. A tartalommarketing lényege, hogy hasznos tartalmak segítségével érdeklődő felhasználókat vonzol webhelyedre, akiket aztán idővel pácienseiddé konvertálhatsz. Minél jobb minőségű tartalmakat publikálsz webhelyeden (például egy blogon), annál nagyobb eséllyel jelenhetsz majd meg a Google legelőkelőbb organikus (nem fizetett) találatai között.

Ehhez persze különféle SEO technikákat is be kell vetned tartalmaidban, amiket jobb egy tapasztalt marketingügynökségre bízni.

Egészségügyi marketing ügynökségünk ebben tökéletesen a segítségedre lesz, ha profikra bíznád online marketingedet!

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.04.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Azzal, hogy minőségi tartalmakat kínálsz blogodon, azt is bizonyítod, hogy valóban értesz a szakmádhoz. Az így megszerzett tekintély a páciensek bizalmának alapja, ami létfontosságú egy olyan intim területen, mint a plasztikai sebészet.

 

5. Használj űrlapokat webhelyeden

A webhelyedre érkező felhasználók általában nem lesznek készek rögtön felkeresni plasztikai sebészetedet, hogy időpontot egyeztethessenek veled. Azonban azokat a felhasználókat, akiket hajlandók megadni neked elérhetőségüket (ez általában név+email címet jelent), valószínűleg komolyabban is érdeklik szolgáltatásaid, és jobb eséllyel is keresnek majd fel új páciensekként.

Érdemes tehát egy digitális űrlapot elhelyezni webhelyed legfontosabb oldalain, amivel bekérheted látogatóid elérhetőségeit, és ezzel hozzáadhatod őket az érdeklődők listájához. Ezek azok az emberek, akik beleegyeztek, hogy marketing emaileket küldj nekik, így érdemes élni is ezzel a lehetőséggel, és megcélozni őket egy hatékony email marketing kampánnyal!

 

6. Használd az Instagramot

Ha csak egyetlen egy közösségi platformmal van kapacitásod foglalkozni, akkor ebben a plasztikai marketing tippben az Instagramra szeretnénk felhívni a figyelmedet. Mivel egy vizuális platform, az Instagram kiváló lehetőségeket kínál arra, hogy bemutasd a plasztikai szakma szépségeit és érdekességeit.

Persze feltölthetsz még rövid videókat is rendelődről, megválaszolhatsz gyakran elhangzó kérdéseket egy-egy beavatkozásról, vagy elmagyarázhatsz néhány plasztikai sebészeti koncepciót úgy, hogy követőid is értsék őket.

Az Instagramon ráadásul rengeteg lehetőséged van kapcsolatba kerülni a millenáris korosztállyal, akik egyre jobban érdeklődnek a különböző plasztikai beavatkozások iránt. A platform továbbá a Facebook hirdetési rendszerét használja (így szükséged lesz egy Facebook fiókra is hozzá, még ha nem is használod másra), így rendkívül precízen célozhatod meg rajta reklámjaiddal azokat a felhasználókat, akik ideális pácienseid lehetnének.

 

7. Mutasd be munkáid eredményét az érdeklődőknek előtte/utána képeken

Mielőtt egyáltalán felkeresnének egy plasztikai sebészt, a legtöbben szeretik látni, hogy mikre képes az illető – más szóval: kíváncsiak rá, hogy milyen munkát végez. Az interneten az emberek több platformon is utánajárhatnak ennek, és elolvashatják a korábbi páciensek véleményeit egy adott sebészről, megtekinthetik az előtte/utána képeket, megnézhetik az értékeléseket, és így tovább.

Érdemes tehát feltüntetni legpozitívabb értékeléseidet praxisod webhelyén és sebészeted közösségi profiljain is, hiszen ezek sokkal hitelesebbek egy valódi páciens szájából. Ha teheted, használj minél több előtte/utána képet is az interneten, hogy megmutasd, mit kínálsz pácienseidnek. Ehhez természetesen írásos engedélyre lesz szükséged azoktól, akik a képen láthatók, még akkor is, ha nem ismerhetők fel az adott szögből.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!