Panzió marketing tanácsadás: ne hagyd, hogy a versenytársak megelőzzenek!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Kis szálloda, nagy lehetőségek: panzió marketing tanácsadás

Novák Anna

Az idegenforgalom jelentős növekedése az utóbbi években új kihívások elé állította a szállodaipart. Nem csak a nagy hotelek, de a kisebb szállodák és panziók is egyre nagyobb versennyel szembesülnek. Egy jól kidolgozott marketing stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy kiemelkedj a versenytársak közül, növeld a foglalások számát és maximalizáld a bevételeidet. Ez a cikk megmutatja, hogyan segíthet a marketing tanácsadás a panzióknak, hogy kihasználják a bennük rejlő lehetőségeket, és bemutatja a legjobb marketing gyakorlatokat kis szállodák számára.

panzió marketing tanácsadás

 

Panzió marketing tanácsadás: miért fontos a marketing stratégia egy panziónak?

 

A marketing stratégia megalkotása és alkalmazása nem csak a nagy hotelek kiváltsága. A kis szállodák és panziók számára is kulcsfontosságú, hogy kidolgozzanak egy jól átgondolt marketing tervet, amely segít elérni és megtartani a vendégeket. A stratégiai gondolkodás és a következetes marketingtevékenység segít a panziónak kitűnni a versenytársak közül, növelni a foglalások számát és maximalizálni a bevételeket.

 

Panzió marketing tanácsadás: a legjobb marketing gyakorlatok panziók számára

 

Tehát meg akarod győződni arról, hogy minden négyzet megfelelően be van jelölve. Nincs értelme nagy tervekkel és nagyszerű ötletekkel rendelkezni, ha a dolgok kicsúsznak a kezedből. Íme néhány bevált gyakorlat annak biztosítására, hogy a konverzió és a foglaltság magas maradjon:

 

1. Optimalizáld a költségvetésed a csúcsszezonok előtt és alatt

 

Egy kis szálloda nem rendelkezik hatalmas költségvetéssel, ezért fontos okosan gazdálkodni a rendelkezésre álló forrásokkal. Ha például fizetett hirdetéseket szeretnél használni a Google-on vagy a közösségi médiában, érdemes ezeket a csúcsszezon előtt és alatt futtatni, hogy maximalizáld a foglaltságot, amikor a szobaárak is magasabbak. Fontos, hogy felkeltsd a vendégek figyelmét, amikor azok nagy utazásukat tervezik.

 

2. Hatékony promóciók

 

A promóciók segítségével növelheted az érdeklődést és az értékesítést. Ezeket érdemes meghatározott témák, évszakok, események vagy partnerségek köré szervezni. Az alacsony foglaltsági időszakokban is bevethetőek a promóciók, hogy növeljék a vendégszámot.

 

3. Marketingeld az úticélt

 

Ne csak az ingatlanodra összpontosíts! A vendégek nemcsak a szálláshelyre, hanem az úticélra is kíváncsiak. Helyezd a térképre a környéket is, mutasd be a helyi látnivalókat, programokat és érdekességeket.

 

4. Optimalizáld OTA (Online Travel Agent) profilodat

 

Az OTA-profilok (például Booking.com, Expedia) kulcsfontosságúak a láthatóság növelésében. Fontos, hogy profilod vonzó legyen és tükrözze szállodád előnyeit. Sok vendég ezeken a platformokon keresztül találja meg a szállodádat, majd közvetlenül a weboldaladon foglal. De persze a célunk hosszútávon a direkt foglalások növelése.

 

5. Kiemelkedő weboldal

 

Szállodád weboldala legyen esztétikus, könnyen navigálható, egyszerűen lefoglalható és tükrözze a márkatörténetet. Egy jól megtervezett weboldal nemcsak vonzó, hanem hitelesíti is a szállodát.

 

6. Használj online foglalási motort

 

Az online foglalási motor lehetővé teszi az azonnali foglalásokat a weboldaladon, a metakeresőkön és a közösségi média platformokon keresztül. Ez jelentősen növeli a foglalások számát és megkönnyíti a vendégek dolgát.

 

7. Professzionális fotózás

 

A vendégeket kiváló minőségű fotókkal lehet lenyűgözni. A szállodai fotózás során figyelj a megfelelő világításra, szimmetriára, rendetlenség elkerülésére és a tér megfelelő bemutatására. A jól elkészített fotók bemutatják a szobák belső terét, és segítenek megnyerni a vendégek bizalmát.

 

8. Bátorítsd a vendégértékeléseket

 

A vélemények óriási hatással lehetnek a sikeredre, ezért ügyelj arra, hogy mindig kérd meg vendégeidet, hogy írjanak rólad online véleményt, mind az olyan webhelyeken, mint a TripAdvisor, mind a saját üzleti profiljaidon. A pozitív vélemények növelik a hitelességet és vonzóbbá teszik a szállodát a potenciális vendégek számára.

 

Panzió marketing tanácsadás: együtt a siker felé

 

A hotel marketing tanácsadás során szakértői segítséget kaphatsz a marketing stratégia kidolgozásában és megvalósításában. Egy marketing ügynökség tanácsadói pontosan tudják, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy egy kis szálloda hatékonyan kommunikálja értékeit a potenciális vendégek felé.

Gyakori kérdések

Miért van szükség egy panziónak marketing stratégiára?

A marketing stratégia segít abban, hogy a panzió kiemelkedjen a versenytársak közül, növelje a foglaltságot és maximalizálja a bevételeket. Egy jól átgondolt terv lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kommunikáld az értékeidet a potenciális vendégek felé, és hosszú távon fenntartható növekedést érj el.

Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a panziómnak?

Egy marketing ügynökség szakértői személyre szabott stratégiát dolgoznak ki számodra, figyelembe véve a panziód egyedi jellemzőit, célközönségét és piaci pozícióját. Segítenek az online jelenlét erősítésében, a versenytársak elemzésében, a költséghatékony marketing eszközök kiválasztásában, és a vendégélmény fokozásában.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!