Hogyan szerezzek több pácienst? A válasz a fogászati marketing, mutatjuk hozzá a tanácsokat!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Fogászati marketing: így legyél sikeres a páciens szerzésben

Novák Anna

Fogorvosként valószínűleg nincs elég időd a marketingre, miközben betegeket kezelsz és a személyzetet irányítod. Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül! Ma az online marketing segítségével könnyebben előzheted meg eddig sikeres konkurenciádat, gyorsabban érhetsz el drasztikus növekedést, mint hinnéd. Tudjuk, 20+ éve foglalkozunk fogászati marketinggel.  Sok drasztikus növekedést láttunk, egy székes fogorvosból sokrendelős fogászattá kinövő rendelőket.

fogászati marketing

 

Egy fogászat vezetőjeként előtted a döntés, fogászati marketingben jártas tanácsadót bízol meg marketing kommunikációs stratégiád kidolgozásával és annak megvalósításával, vagy fogorvosként magad foglalkozol ezzel a feladattal is. Mi a magunk részéről nem állnánk neki saját fogunkat betömni. Nem értünk hozzá…. De ha Te úgy döntesz, hogy magad foglalkozol fogászatod marketing munkáival, ebben a cikkben összefoglaltuk, évtizedes tapasztalatunk alapján mit kell tenned ekkor. Az alábbi marketingötletekkel egyszerűen és hatékonyan bővítheted a pácienseid körét. Ha ránk bízod fogászatod marketing stratégiájának megalkotását, sőt a teljes kivitelezést is, a ezeket a feladatokat teljeskörűen levesszük a válladról.  Erről ITT olvashatsz részletesebben.   

 
 

Fogászati marketing stratégiád kidolgozására és kivitelezésére kérd ajánlatunkat IDE kattintva! 

 

Fogászati marketing terv létrehozása

 

Mielőtt belevágnál a marketingbe, fontos, hogy kidolgozz egy átfogó marketingtervet a fogászati rendelőd számára. Első lépésként elemezd a piacodat: ismerd meg a versenytársaidat, értsd meg, mire van szükségük a körzetedben élő pácienseknek, és tudd, miben vagy más, mint a konkurencia. Ehhez létfontosságú egy egyedi ajánlat (USP) megfogalmazása – például sürgősségi időpontok felajánlása vagy egy olyan új eljárás bevezetése, amit mások nem kínálnak.

 

Ezután határozd meg a céljaidat, amiknek egyértelműek, mérhetőek, reálisak és időhöz kötöttek kell lenniük. Például lehet célod az, hogy egy hónapon belül 10%-kal növeld a közösségi média követőid számát. Ehhez pedig alakítsd ki a marketing költségvetésedet, hogy tudd, mennyit költhetsz a különféle stratégiákra.

 

Miután világosak a célok és a költségkeret, válaszd ki azokat a stratégiákat, amelyek a legvalószínűbben segítenek elérni a célokat. Készíts egy részletes tervet a konkrét kampányokról, amely tartalmazza a költségvetést és az elérendő mérföldköveket.

 

A marketingterved ne statikus dokumentum legyen; folyamatosan figyeld az eredményeket, és ennek megfelelően finomítsd a stratégiát. Ha mindez megvan, kipróbálhatod a kreatív ötleteket és taktikákat, amiket beépítettél a tervedbe.

 

Fogászati marketing tippek

 

Következő tippjeinkkel szeretnénk segíteni, hogy mik azok a fogászati marketing tippek, amiknek érdemes szerepelnie egy jól kidolgozott marketing stratégiában. 
Optimalizáld webhelyed a helyi kereséshez

 

A weboldalad legyen könnyen navigálható és megfelelően optimalizált a helyi keresőszavakra. Az oldaladon szerepeljenek olyan kulcsszavak, mint a „fogorvos”, „fogorvosi rendelő” vagy „fogászati szolgáltatások” a város vagy körzet nevével kombinálva. Győződj meg róla, hogy az összes kapcsolati információ naprakész és pontos, ezzel is segítve az érdeklődőket a foglalásban és a rendelőd könnyebb megtalálásában.


Frissítsd fogászati webhelyed kialakítását

 

Egy vonzó, jól strukturált és felhasználóbarát weboldal a modern fogászati marketing sarokköve. Győződj meg róla, hogy a weboldal optimalizálva van a helyi keresésekre, különösen a hangalapú keresésekre, mivel egyre többen keresnek ilyen módon. A letisztult, informatív tartalom segítségével a látogatók könnyebben megtalálják az információkat a szolgáltatásaidról és az időpontfoglalási lehetőségekről. Kiemelt fontosságú, hogy az oldal mobilbarát legyen, mivel egyre többen használják a telefonjukat fogorvos keresésére és időpontfoglalásra. A „gyakran ismételt kérdések” szekcióban válaszolj a legfontosabb kérdésekre, ezzel könnyítve meg a döntést az új páciensek számára.


Optimalizáld Google üzleti profilodat

 

A Google üzleti profilod naprakészen tartása létfontosságú a helyi keresésekben való kiemelkedéshez. Töltsd fel az összes releváns információt, mint például a nyitvatartási időt, a szolgáltatásaid listáját és a rendelő címét. Rendszeresen frissítsd a profil képeit, hogy tükrözzék a rendelő aktuális állapotát. Ösztönözd a pácienseket vélemények megírására, és válaszolj ezekre a visszajelzésekre. Minél több pozitív értékelést kapsz, annál nagyobb az esélye, hogy bekerülj a „3-pack” találatok közé, amelyek nagyban növelik az online láthatóságodat.


Készíts releváns és informatív tartalmat

 

A fogászati marketing nem csak az optimalizálásról szól; tartalmadnak értéket kell nyújtania a közönségednek. A blogcikkek, infografikák, videók vagy akár webinárok segítségével olyan témákat dolgozhatsz fel, mint a fogápolási tippek, a hiányzó fogak pótlási lehetőségei vagy az egészséges étrend szerepe a szájhigiénia fenntartásában. Az informatív tartalom segít megalapozni a bizalmat és szakértőként pozícionál téged az érdeklődők szemében. Fontos, hogy a tartalom ne legyen túlzottan promóciós jellegű, hanem elsősorban a közönség tájékoztatását és edukációját szolgálja.


Ajánlj fel tagsági programot a páciensek számára


A hűséges páciensek fenntartása érdekében hozz létre egy olyan tagsági programot, amely különféle kedvezményeket és jutalmakat kínál. Ezek lehetnek akár kedvezmények a rendszeres tisztításoknál, ingyenes röntgenvizsgálatok vagy akár vip-időpontok, amiket kizárólag a program tagjai vehetnek igénybe. Így nem csak visszatérő vendégeket szerezhetsz, hanem motiválhatod őket arra, hogy ajánljanak téged barátaiknak és családjuknak is.

 

Kérj véleményeket a pácienseidtől

 

Az online vélemények komoly hatással vannak a rendelőd megítélésére és az új páciensek döntéseire. Győződj meg róla, hogy a véleménykérés folyamatát egyszerűvé teszed: adj a pácienseknek névjegykártyát vagy szórólapot, ami segít őket lépésről lépésre végigvezetni a folyamaton. Az értékelésekre adott válaszaid mindig legyenek udvariasak és profi stílusúak, még akkor is, ha kritikával találkozol.


Hirdess fogászati nyereményjátékot


Egy nyereményjáték kiváló eszköz lehet az új követők és potenciális páciensek vonzására. Ajánlj fel egy vonzó díjat, mint például ingyenes fogfehérítést vagy egy ajándékcsomagot. A nyereményjáték szabályai legyenek egyszerűek: például iratkozzon fel a hírleveledre vagy kövesse a rendelőd közösségimédia-oldalát. Ez nem csak több forgalmat fog generálni az oldaladon, de hosszú távú kapcsolatot is építhetsz ki velük.

 

Kínálj kedvezményeket új pácienseknek

 

Az új páciensek számára vonzó kedvezmények motiválhatják őket, hogy téged válasszanak. Ajánlj fel időérzékeny promóciókat, például ingyenes fogfehérítést vagy röntgenvizsgálatot az első látogatáskor. Ezenkívül ösztönözd az érdeklődőket, hogy kövessenek a közösségi médiában, vagy iratkozzanak fel a hírleveledre.
Ha szeretnéd a fogászati marketingedet egy magasabb szintre emelni, érdemes lehet együttműködni olyan szakértőkkel, akik segítenek egy hatékony stratégiát kidolgozni. A Marketing Professzorok segíthetnek a webhelyed optimalizálásában, a fogászati SEO kialakításában, valamint a tartalommarketing és a közösségi média stratégiád fejlesztésében is.
 

Gyakori kérdések

Miért fontos a fogászati marketing?

A fogászati marketing kulcsfontosságú az új páciensek vonzásához és a meglévők megtartásához. Segít kiemelkedni a versenytársak közül, növeli a rendelő hírnevét, és felgyorsítja a praxis növekedését.

Fogorvosként fontos a marketing?

Igen, fogorvosként nagyon fontos a marketing, mert segít elérni az új pácienseket, és megtartani a meglévőket. Emellett a marketing segítségével a rendelő szakértelmét és egyediségét kiemelve megkülönböztetheted magad a versenytársaktól, és hírnevet építhetsz.


 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!