notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google AdWords? Esetleg a Facebook? A keresőoptimalizálás a fontos? Esetleg a Youtube videó kampányok? Vagy csak vegyél bannereket? Esetleg PR cikkeket? Egyéb közösségi média marketing eszközök kellenének? Mi tényleg megmondjuk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Tudod melyik online marketing eszköz a legjobb cégednek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tudod melyik online marketing eszköz a legjobb cégednek?


2014/05/04
Máté Balázs, marketing tanácsadó

Forrás: matebalazs.hu

Google AdWords? Esetleg a Facebook? A keresőoptimalizálás a fontos? Esetleg a Youtube videó kampányok? Vagy csak vegyél bannereket? Esetleg PR cikkeket? Egyéb közösségi média marketing eszközök kellenének? Mi tényleg  megmondjuk! :)

Tudod melyik online marketing eszköz a legjobb cégednek?
 
Sokszor keresnek meg cégvezetők, marketingesek úgy, hogy határozott elképzelésük van arról, mely online marketing eszköz lenne a leghatékonyabb cégük marketingének fellendítésében.  Szeretnék egy hatékony AdWords kampányt, azt mondták, az a legjobb. Egy multi ügyfelem csak a Facebook kampányokban hitt, nem is akart hallani másról. Van aki csak 10.000 rajongót szeretne Facebook oldalának. Attól várja a megváltást... Talán te is így vagy ezzel? Van elképzelésed, mi a legjobb neked? Már egytemi tanítványaim is tudják, hogy ezek így egymagukban semmit nem érnek, mind csak pénzkidobás.
 

A beteg diagnosztizál - marketing stratégia nélkül nem éri meg!

Sokszor mondják nagyszüleink: „Jobban tudom én, mi a bajom, mint az orvos.” Azért az orvos mégis teljes átvizsgálást kér. Nem hagyja a betegre a diagnózis felállítását. Nyilván, aki a saját testén érzi a fájdalmakat, belülről jobban láthat dolgokat, mint a kívülálló. De az orvos mégis csak orvos, tapasztalattal, szaktudással. A beteg öndiagnózisa, érzései segíthetnek neki, de ő már ezer esetet látott, magáról a kezelésről sokkal többet tud, mint a beteg. Így van ez a marketingessel is. Azzal a különbséggel, hogy a marketinghez „mindenki ért”. Éppen ezért, néha nehéz meggyőznöm az öndiagnosztizáló marketinges pácienseket, hagyják, hogy a döntés előtt vizsgáljuk meg a beteget, azaz világítsuk át az adott céget. Nézzük, mit is jelent ez?
 

Marketing audit - a marketing stratégia alapja a jelen állapot!

Pihengetünk?
A marketing auditot a jelenlegi eszközök és aktivitás átvizsgálásával kezdjük, mind az offline mind az online téren. A marketingköltésektől kezdve a honlap átvilágításán át (szükség esetén fókuszcsoportos vizsgálat, szemkamerás elemzés, keresőoptimalizáltság stb.) a közösségi média aktivitáson keresztül mindent darabjaira szedünk. Elemezzük a konkurencia aktivitását, helyzetünket a konkurenciához képest, áttekintjük az üzleti stratégiát és ekkor jöhet a marketing stratégia kidolgozása. Nos, így már el lehet dönteni, melyik cégnek melyik eszköz a leghatékonyabb. De nézzük át, mégis, melyek az irányelvek! 
 
 

Marketing stratégia kidolgozása - pontos stratégia személyre szabottan, a Te vállalatod számára!

A marketing stratégia kidolgozása csak azután kezdődhet meg, hogy pontosan felmértük ügyfelünk eddigi teljesítményét, igényeit, célközönségét, stb.

Az audit összeállítása során mélyen elmerülünk a projektben, annak minden aspektusát megvizsgálva - majd az eredmények alapján kezdjük meg a marketing stratégia kidolgozását.

Az elkészült stratégiában összefoglaljuk a vállalatod számára szükséges marketing eszközöket, teendőket a sikeres online jelnelét érdekében.

 
 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1,3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Elemeztesd céget marketingét velünk, kérd ajánlatunkat ide kattintva! 
 

Kinek jó egy AdWords kampány?

Az AdWords-öt nem csak azoknak ajánljuk, akiknek a weboldala még nem keresőoptimalizált. Sokszor jó és olcsó lehetőség lehet azoknak is, akik sok kulcsszavukra már az elsőnek jönnek a Google találati listáján. Az AdWords azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek először látszik. Ha nem tapasztalt szakember kezeli, bizony sokkal több pénz elmegy rá, mint hozzáértő kezekben. Magyarul sokkal több pénzből lesz kevesebb vagy ugyan annyi vásárló. 
 

Kinek jó a közösségi média marketing?

A Közösségi média marketing nem csak a Facebookból áll, bár jelenleg ő a zászlóvivő. Az egész téma hihetetlenül összetett, hiszen egy divatmárkának hatékonyabb lehet egy Pinterest jelenlét, mint egy Facebook, a Facebook marketingen belül is rengeteg változat létezik. A megint csak első látásra egyszerűnek tűnő, de optimalizálást igénylő fizetett hirdetésektől a vírusmarketing kampányokig sok lehetőség közül választhatunk. Meg kell vizsgálnunk először is, ki a célcsoport és hogyan juthatunk el hozzájuk a legkönnyebben, legolcsóbban. 
 

Kinek kell a keresőoptimalizálás?

Itt egyszerűbb a válasz: mindenkinek. A SEO azaz a keresőoptimalizálás ma már nem egy kis plusz, hanem elengedhetetlen feltétele minden honlapnak. Ennek ellenére a honlapkészítő cégek és nyílt forráskódú rendszerek nagy többsége még mindig kezdetleges szinten kezeli a keresőoptimalizálási beállítási lehetőségeket. Mindenki állítja persze, hogy az ő honlapmotorja SEO-s, azaz keresőoptimalizált. Amikor átvizsgáljuk derül ki, hogy sajnos a nagy nevű honlapkészítő cég is csak az alapbeállításokat tette lehetővé, és még azokat sem töltötte ki a kódban… 
 
Egy jó marketingstratégiában mindenből van valamennyi, éppen annyi, amennyi az adott helyzetben az adott cégnek szükséges. Nem lehet egy eszközre, egy lapra mindent feltenni. Bármikor kitalálhatja a Facebook, hogy csak fizetett hirdetéseket jelenít meg, és azt jó drágán. Minek akkor a sokszázezres, sok munkával, pénzzel kiépített rajongói oldal? A Google is hozhat egy olyan változtatást algoritmusában, mellyel minden eddigi keresőoptimalizálási munkádat lenullázza. Gondolkodj tehát stratégiában és használj minden eszközt. Persze, rengeteg más eszköz is rendelkezésünkre áll, melyet most egy rövid cikkben nem tudunk felsorolni, de ha megbízol minket a marketing stratégia kialakításával, használni fogjuk céged marketingében. 
 
Facebook Hatékony honlapüzemeltetés Honlapkészítés Online marketing SEO, keresőoptimalizálás SMM

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
522 696
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Dedikált IP

Mi az a dedikált IP? Az IP az Internet Protokoll rövidítése – az...

Wiki

Mi a wiki jelentése?   A wiki egy felhasználók által...

Megjelenő URL

Ez az URL-cím jelenik meg a reklámjaid mellett. Ez a cím nem...

Indexelés

Az indexelés az olyan „jelentőséggel bíró” kulcsszavak automatikus összegyűjtése,...

AdSense arbitrázs

Az arbitrázs általánosságban ugyanazon árucikk két különböző piacon való árának...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.