Mik lesznek a SEO trendek 2024-ben? SEO stratégiák és tippek 2024-ben

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

A SEO jövője: mire számítsunk és készüljünk fel 2024-ben?

Novák Anna

Az online marketing szakértők már most megosztják 2024-re vonatkozó SEO jóslataikat és stratégiáikat az egész interneten. Mint SEO szolgáltatások szakértői, néhány fontos előrejelzést is megosztunk, amelyek szerintünk meghatározzák majd a SEO jövőjét. A folyamatosan fejlődő digitális világban sokan kíváncsiak arra, hogy a SEO milyen szerepet fog játszani 2024-ben, és mi vár rájuk a jövőben. Ez a blog végigvezet téged a SEO 2024-es előrejelzésein és stratégiáin.

SEO trendek 2024

SEO előrejelzések és stratégiák, amelyeket tudnod kell 2024-re

1. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fogja uralni a SEO-t


A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás egyre inkább meghatározza a SEO jövőjét, éppen úgy, mint most. A nagy keresőmotorok, például a Google, nagymértékben támaszkodnak ezekre a technológiákra az algoritmusok javítása érdekében. A gépi tanulás segítségével a keresőmotorok könnyen értelmezhetik a felhasználók szándékait, ami jobb tartalomrelevanciát és pontosabb találatokat eredményez.


SEO stratégia: Ha sikeres akarsz lenni, összpontosíts olyan tartalom készítésére, amely teljes mértékben válaszol a felhasználói keresésekre. Használj közérthető nyelvezetet, integrálj releváns kulcsszavakat, és rendezd el a tartalmat a szemantikus keresési trendek alapján. Fontold meg azokat az eszközöket és innovációkat, amelyek mesterséges intelligencia segítségével optimalizálják a tartalmat.


2. A hangalapú SEO keresés fontossága


Jelenleg a hangalapú keresések rohamosan fejlődnek! Az intelligens hangszórók és virtuális asszisztensek elterjedése hozzájárul ehhez a lenyűgöző növekedéshez. A becslések szerint 2023-ra a keresések több mint 60%-a hangalapú lesz. A túlélés érdekében a piacon a SEO stratégiákat ennek megfelelően kell kialakítani.

 

SEO stratégia: Győződj meg róla, hogy a tartalmad optimalizálva van a fogyasztók által kimondott keresési kifejezésekre. Fókuszálj a kiemelt kivonatokra, melyek gyakran szerepelnek hangalapú keresések eredményeiben, és hozz létre GYIK-szerű tartalmat. Mivel a legtöbb hangalapú keresés mobil eszközökön történik, ügyelj arra, hogy weboldalad reszponzív legyen.


3. A felhasználói élmény, mint SEO rangsorolási tényező


A Google kiemelte a felhasználói élményt (UX) rangsorolási tényezőként, és ez a tendencia 2024-ben csak erősödni fog. Azok a weboldalak, amelyek gördülékeny és kielégítő élményt nyújtanak a felhasználóknak, általában előrébb kerülnek a keresési eredmények között.

 

SEO stratégia: Használj reszponzív tervezést a mobiloptimalizálás előtérbe helyezéséhez, és győződj meg arról, hogy a weboldal gyorsan töltődik be mobil eszközökön. Csökkentsd az előugró ablakok és az invazív hirdetések számát, melyek zavarhatják a felhasználók élményét. Fejlessz ki logikus navigációt és ösztönző látható cselekvéseket.

 

4. Videók használata SEO-hoz

 

A videótartalom most nagyon népszerű, és nem, ez nem csak a YouTube-ra vonatkozik! Számos közösségi média platform már támogatja a rövid formátumú videótartalmakat, például az Instagram Reels és a TikTok. Ezek az alkalmazások rendkívül fontosak lehetnek a te SEO stratégiád szempontjából.

 

SEO stratégia: Amikor készíted el a SEO-stratégiádat, figyelj oda, hogy beleértse a videótartalmat is. Ismerd meg a célközönségedet, és készíts olyan videókat, amelyek vonzóak, informatívak és rezonálnak a célközönségeddel. Optimalizálhatod a videók címét és leírását, és hozzáadhatsz címkéket a keresőmotorok rangsorolásához. Ne hagyd figyelmen kívül a videók átírását sem, hogy azok hozzáférhetőbbek és barátságosabbak legyenek a SEO szempontjából!

5. Helyi helyi helyi SEO!


A helyi SEO mindig kulcsfontosságú marad. A helyi vállalkozásoknak a helyi SEO valóságos varázslatot tud művelni. A felhasználók ma már szívesen keresik otthonuk közelében elérhető termékeket és szolgáltatásokat, így a helyi SEO továbbra is rendkívül hatékony.

 

SEO stratégia: Kérj egy Google vállalkozásprofil-adatlapot, és optimalizáld azt a pontos és naprakész információkkal. Kérdezd meg elégedett ügyfeleidet, hogy osszák meg tapasztalataikat és írjanak véleményeket. A helyi keresőoptimalizálásnál a következetesség kiemelten fontos. Ne felejtsd el rendszeresen frissíteni vállalkozásod adatait az online listákon és címjegyzékeken.

6. EAT: fontos a SEO szempontjából


Az EAT a szakértelmet, tekintélyt és megbízhatóságot jelenti. Ez a Google irányelv a tartalomminőség elemzéséhez. 2024-ben is kiemelten fontos marad a SEO szempontjából!


SEO stratégia: Építsd fel márkaidentitásodat azokon a területeken, ahol kiemelkedsz. Készíts tartalmat, amely bemutatja szakértelmedet, és támaszkodj hiteles forrásokra. Próbálj létrehozni minőségi linkeket megbízható webhelyekről, hogy növeld az EAT-pontszámodat.

7. Pillár oldalak és hosszú tartalom a SEO kedvencei 2024-ben is


Még 2024-ben is a pillár oldalak (angolul pillar pages, a központi landing oldalak, amik köré kisebbek épülnek) és a hosszabb tartalom továbbra is erősíthetik a SEO stratégiádat. Az ilyen részletes és átfogó tartalom nemcsak mély információkat szolgáltat, hanem segít is weboldalad tekintélyét építeni.

 

SEO stratégia: Hozz létre hosszú formátumú tartalmat, amely alaposan kifejti a témát. Alkalmazd a pilléres oldalakat, hogy struktúrát adj a tartalomnak, és segíts jobban rendszerezni azt. Ne felejts el kapcsolatot létesíteni a releváns cikkek között!

8. Tedd változatossá a tartalmat, mert azt szereti a SEO

A tartalom sokszínűsége kiemelten fontos a 2024-es SEO stratégiában. Próbálj tartalmat készíteni a legnépszerűbb formátumokban, majd optimalizáld a rangsorolás érdekében. Vegyél részt webináriumokban, készíts podcastokat, és alkoss infografikákat is, hogy a tartalmad elérhesse a szélesebb közönséget.

 

SEO stratégia: A különböző tartalomformátumok segíthetnek a tartalom rangsorolásában különböző platformokon. Fedezd fel a különböző tartalomformátumokat, és alkalmazd a tartalmat a közönség preferenciái szerint. Használd újra a meglévő tartalmat, és alakítsd át különböző formátumokká a hatékonyság maximalizálása érdekében. Ne felejts el optimalizálni a tartalmat a keresőmotorok számára!

Gyakori kérdések

Mik lesznek a SEO trendek 2024-ben?

A 2024-es SEO trendek közé tartozik a tartalom sokszínűsége, a korszerű formátumok (pl. webináriumok, podcastok, infografikák) kiaknázása, valamint a helyi és a mobil SEO további erősödése.

Mi lesz a legerősebb SEO trend 2024-ben?

A 2024-es SEO-ban a hangalapú keresés valószínűleg az egyik legerősebb trend lesz, figyelembe véve a felhasználói szokások és a technológiai fejlődés dinamikáját.

A keresőoptimalizálás 2024-ben is kiemelten fontos lesz?

Igen, a keresőoptimalizálás (SEO) 2024-ben továbbra is kiemelten fontos lesz. Az online keresés és a digitális jelenlét továbbra is kulcsfontosságúak maradnak, és az SEO segít abban, hogy a vállalkozások a keresőmotorok rangsorában előrébb helyezkedjenek el, ami javítja az online láthatóságukat és növeli a látogatottságot.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!