Esettanulmány: Keresőoptimalizálási eredmények a plasztikai sebészet területén

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

SEO esettanulmány egészségügyi keresőoptimalizálás témában

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető, Máté Balázs online marketing tanácsadó

Mutatjuk, hogyan vált egy plasztikai sebészeti magánrendelés a SEO segítségével a korona vírus válság alatt is sikeressé. Tények, példák, eredmények. 

Esettanulmány: Keresőoptimalizálási eredmények a plasztikai sebészet területén

"Kételkedtem az online marketing sikerében, de ma már bárkinek szívből ajánlom munkátokat!” - Plasztikai sebészeti SEO eredményeink

 

A plasztikai sebészetek körében a legkiélezettebb verseny a SEO terén van, hiszen a sebészeti beavatkozások kulcsszavaira megjelenni prioritás, amellyel számos potenciális páciens szerezhető. Ügyfelünk, a Bónusz Plasztikai Sebészet, vagyis Dr. Tóth András 2018. őszén keresett meg minket komplett marketing stratégia kialakítása miatt, melynek célja a minél több minőségi páciensszerzés volt.
 

A plasztikai sebészetnek ugyan volt egy weboldala, sőt, még szép is volt, első körben András meg is volt vele elégedve. Ahogy mindig, minden projektet, a Bónusz Plasztikai sebészet esetében is, online marketing audittal és stratégia kialakításával kezdtük. Számunkra már nem volt annyira egyértelműen jó ez a weboldal, sem SEO sem usability szempontból. Andrásnak javasoltunk egy weboldal váltást, hogy hatékonyan tudjuk alkalmazni stratégiánkat, különösen a keresőoptimalizálás terén. András először kicsit bizonytalan volt abban, hogy a SEO eredményes lehet egy ilyen kicsi plasztikai sebészet esetében, hiszen rengeteg, nagy magánklinika foglalkozik plasztikai műtétekkel. Kételkedett benne, hogyan tudnánk legyőzni a nagyokat, akik hatalmas online marketing büdzsével dolgoznak. Azonban ma már az ő szavaival élve: „Kételkedtem, de ma már bárkinek szívből ajánlom munkátokat! Az eredmények magukért beszélnek, amikor másnak nem volt munkája, nekem akkor is volt. Ma már nem a páciensek megszerzése, hamem a bővülés cégem új feladata.”

 

A SEO valóban hosszú távú befektetés

Mindig mondjuk, ahogy más semelyik online marketing eszköz sem, nem áll meg egymagában, csak komplett stratégiába foglalva. Bármennyire is hatékony a SEO, idő kell hozzá. Ezért IS van szükség egyébb eszközökre (pl. Google Ads, közösségi média marketing stb.), melyek a kezdeti időszakokban is felpörgetik a marketing rendszert.  Nyilván ezekkel az  eszközökel  lehet gyorsan eredményt elérni, de az sokkal költségesebb. A SEO az, ami hosszútávon sokkal költséghatékonyabb, csak időt kell hagynunk neki. András esetében is így történt. Ugyan már az első évben meglehetősen szép eredményeket értünk el, az idei statisztikák messze túlszárnyalták mind a mi, mind András elképzeléseit. 

 

Az új weboldal indulása 2018. decemberében történt, így az első statisztikákat 2019. januárjában készítettük: 

Plasztikai sebészeti SEO eredmények kezdete

Online marketing eredmények egy plasztikai sebészeti magánrendelés esetén, első pár hónap

 

Jól látható, hogy a weboldal elindulása után szinte azonnal növelni tudtuk a weboldal látogatottságát, de ez még nem a keresőoptimalizálásnak köszönhetően.  Az organikus forgalom is némileg növekedett az első hónap után, viszont célunk az volt, hogy a “Googleből érkezők” legyen az első helyen a statisztikai listán, hiszen ők a legrelevánsabb látogatók a weboldalon. Lássuk, ehhez képest, az idei 2020-as január (hogy relevánsan azonos időszakot mutassunk), vagyis 1 év eltelte után hogyan alakultak a számok:  

 

Plasztika SEO eredmények 1 év után

Az online marketing eredményei az első egy év után

 

Az ábrán jól látható, hogy az első helyet átvették az organikus forgalomból érkezők, amelynek számát az előző évhez képest majdnem megötszöröztük, a weboldal összforgalmát pedig megdupláztuk. 

 

De mi a helyzet azóta, beérett a SEO? 

SEO Eredmények 2021 magánorvos praxis 

Azóta. Nos, hát a keresőoptimalizálás beért. Az organikus forgalmat január óta is ötszörösére sikerült növelni, ami a folyamatos SEO tartalmak felkerülésének, a weboldal monitorozásának és a linkmarketingnek köszönhető. A lényeg, hogy munkánkat komplexen végezzük, ezzel összehangolva minden csatornát a hatékony marketingért, és a látható eredményekért. 

 

Kulcsszóhelyezések, SERP eredmények

Mint minden válallkozás esetében is, a plasztikai sebészetek esetében szintén nagyon fontos, hogy bizonyos kulcsszavakra a találati oldalak élén legyünk, hiszen jelentős releváns ügyfélhez juthatunk. Ugyan már a statisztikák jól reprezentálták az eredményeket, számunkra bizonyos kifejezések is igen fontosak, illetve gyakorlati példákkal szeretnénk bemutatni, milyen eredmények vezettek ehhez a sikerhez.  A Bónusz Plasztika Budapesten található, így regionálisan még magasabb a verseny.

 

Kiemelnénk először egy fontos kulcsszót, melyre kimondottan büszkék vagyunk. Bár mindig valljuk, és tartjuk is, hogy a siker az online marketingben nem egy-egy kulcsszó különösen jó pozícóján múlik, sokkal inkább azon, hogy rengeteg kulcsszóra jöjjünk az elsők között. Itt mégis megemlítjük a “plasztikai sebészet” kifejezést, melyre a legnagyobb magyar magánrendelők is gyúrnak, sokkal nagyobb online marketing költségvetéssel, mint amilyennel a Bónusz Plasztika rendelkezik. A cikk megírásának pillanatában, független SERP ellenőrző szoftverekkel de empirikusan, incognito ablakos Chrome böngészőből is az első helyen jön a kifejezésre a Bónusz Plasztika weboldala. Az alábbi ábrán láthatjátok a SERP Mojo nevű appikáció adatait a helyezés alakulását illetően. 

 

Plasztikai sebészet SERP eredmény

 

 

 

 

 

 

 

De mint mondtuk, nem szeretünk egy kifejezésre koncentrálni, az oldal SEO-jának globálisan kell növekednie. Nézzünk meg tehát több más kifjezést is! A helyezéseket tekintve az indulás előtt szinte minden kulcsszóra 60 feletti helyezéssel szerepelt az oldal. Az első fontosabb helyezéseket 2019. márciusban rögzítettük a fenti ábra szerint. Jól látható, hogy bizonyos regionális kulcsszavakra máris jól teljesített a weboldal. A „mellkisebbítés Budapesten” és a „Mellfelvarrás Budapesten” kulcsszavakkal a weboldal a találti listában az első oldalon jelent meg. 

Plasztikai sebészet kulcsszó helyezések kezdetek

 

Itt pedig jöjjenek a friss statisztikák a kulcsszó helyezéseket tekintve: 

Kulcsszótalálatok plasztika

 
 Mellnagyobbítás találati lista

Első helyezés mellnagyobbítás kifejezésre

Google „mellnagyobbítás” találati oldal inkognitó módban: 2020.11.12.

 

Jól látható, hogy azóta szinte minden fontos és nehéz kulcsszóra elsők vagyunk, de legalábbis az első oldalon biztos, hogy megjelenik a weboldal. Mit jelent ez? Sok új pácienst Andrásnak! Azóta András is másként látja az online marketinget, bízik csapatunkban és minden ajánlásban, amit teszünk számára. 

 

A legjobb visszacsatolás: a konverziók

Persze, lehet ezekre mondani, hogy milyen szép eredmények, de tényleges visszacsatolást és eredményességet legjobban a konverziókból kapunk. A SEO eredmények önmagukban csak szép számok, bennünket mindig az érdekel, ügyfelünknek mennyivel lesz több konverziója  András esetében a weboldalon végzünk konverziómérést, amely az ajánlatkéréseket jelenti. A régi weboldalon ajánlatkérés egyáltalán nem történt, így összehasonlítást csakis az új weboldal indulása után tudunk mutatni. Alábbiakban nem a Google Analytics grafikonját mutatjuk, mert néha érkeznek a kapcsolatfelvételi formon keresztül egyéb megkeresések is. A számok a plasztikai sebészet adminisztrációjának statisztikája a valós megkeresésekkel. Lássuk, hogyan alakultak 2019. januárban, és hogyan alakulnak most a konverziós számok:

Konverziók száma_diagram

 

 

SEO eredmények tanulságai? 

A keresőoptimalizálás változatlanul a legjobb és leghatékonyabb online marketing eszköz, messze meghaladva a social media eredményeit is. De mindenképpen stratégiában kell gondolkodnunk, minden online marketing eszközt összehangolva és alkalmazva. Nem szabad türelmetlennek lenni, a keresőoptimalizálás időbe telik! Mi a Marketingprofesszoroknál a komplexitásban hiszünk, és abban, hogy a keresőoptimalizálás a legkifizetődőbb online marketing eszköz manapság. 

Ha szeretne Ön is hasonló eredményeket és több ügyfelet vállalkozásának, keresse meg egészségügyi marketing ügynökségünk és egyedileg, cégre szabottan segítünk a páciensszerzésben! 
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!