notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Azon küzdesz, hogy hoteled weblapját többen nézzék meg, de még sincs elég szobafoglalás, rendezvény ajánlatkérés? 4 hatékony szállás marketing tipp a marketing tanácsadótól!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Növeld meg 4 egyszerű módszerrel hoteled weblapján a foglalások számát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Növeld meg 4 egyszerű módszerrel hoteled weblapján a foglalások számát!


2017/09/11
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Azon küzdesz, hogy hoteled weblapját többen nézzék meg, de még sincs elég szobafoglalás, rendezvény ajánlatkérés? 4 hatékony szállás marketing tipp.

Azon küzdesz, hogy hoteled weblapját többen nézzék meg, de még sincs elég szobafoglalás, rendezvény ajánlatkérés? 4 hatékony szállás marketing tipp a marketing tanácsadótól!

Folyamatosan foglalkozol a közösségi média marketinggel, hirdetsz a Google AdWordsön és a keresőoptimalizálás is alakul, még sincs elég vendég hoteledben? Ha SEO és SMM stratégiádnak köszönhetően egyre nagyobb forgalom érkezik weboldaladra, akkor a következő lépés a látogatókat valamilyen cselekedetre ösztönözni. Ezt a látogatók konverziójának hívjuk, ami szállodák esetén leggyakrabban szobafoglalást és rendezvényhelyszín ajánlatkérést jelent (az alábbiakban több szállodai konverziót is megemlítünk).

 

18 év tapasztalata alapján átvizsgáljuk céged online marketing kommunikációját, értékelünk és javaslatot teszünk! Olvasd el, mit is jelent az online marketing audit ide kattintva! 
 

 

A hotel marketing célja: a konverziók növelése

Pihengetünk?

A konverziók, mennyiségét több módszerrel is növelhetjük, azonban ezen technikák részletezése előtt fontos röviden megjegyezni az alábbiakat.

A legtöbb szállodatulajdonos arra a célra hoz létre weboldalt intézménye számára, hogy az a weboldal valamilyen módon bevételt termeljen a szálloda számára. Ez a bevételt a következő folyamat eredményezi:

  1. A látogatók weboldalra irányítása hivatkozások, organikus keresési találatok (SEO), hirdetések AdWords és Facebook hirdetések, Trippadvisor hirdetés stb.) közösségi platformok (SMM), email marketing és egyéb módszerek segítségével.
  2. Az oldalra érkező látogatók figyelmének felkeltése és megtartása az oldalon található képek és szöveges tartalom segítségével. Ezek a képek és szöveges tartalmak kell, hogy a látogatót valamilyen cselekedetre ösztönözzék, például hogy utánanézzen a szobák árának, szobát foglaljon, feliratkozzon a hírlevélre, vagy hogy kövesse a szállodát a közösségi oldalakon is.
  3. Amikor a felhasználó megteszi valamelyik lépést ezek közül, azt konverziónak hívjuk. Nem minden konverzió egyenlő értékű: egy ár-felmérés konverzió, ami később szobafoglalást eredményez sokkal értékesebb, mint egy olyan ár utáni érdeklődés, ami után nem történik foglalás.

 

A keresőoptimalizálás segít az oldal forgalmának növelésében, míg a konverzió optimalizálás ezt a forgalmat bevétellé alakítja át. A konverzióra történő optimalizálás esetén a következő feladatokat kell elvégezni: a látogató meggyőzése és vásárlásra ösztönzése, illetve az ezt akadályozó vagy megnehezítő tényezők felkutatása és eltávolítása.


Minderről a következő négy pontban számolunk be:

 

1. Mondd meg a látogatónak, hogy mit tegyen

Amikor a látogató weboldaladra érkezik, akkor az azon olvasható szöveg és a vizuális tartalmak is egyértelműen kell, hogy tudassák a látogatóval, hogy mi a következő lépés számára.

 

Minden aloldalnak egy saját célja van, és az oldalon elhelyezett CTA (Call-to-Action, azaz cselekményre buzdítás) ehhez a célhoz kell, hogy kapcsolóldjon. A szálloda esküvői rendezvényhelyszín szolgáltatásáról szóló aloldalról a felhasználó a megfelelő űrlap kitöltésére kell ösztönözni és annak irányába fordítani.

 

A szálloda közvetlen környezetét bemutató aloldal ösztönzőként kell hasson a látogatóra, hogy az érdeklődni kezdjen annak felfedezése iránt.

 

Böngészd végig weboldalad összes oldalát és aloldalát és vizsgáld meg, hogy az azokra érkező látogatók számára egyértelműen le van-e írva, hogy mi a következő lépés számukra az adott oldal tartalma alapján.

 

Túl gyakran követik el azt a digitális marketing hibát a különböző szervezetek, hogy egy-egy oldalt túl sok opcióval töltenek fel, és a látogató képtelen válogatni a számos, egymáshoz gyakran nem is kapcsolódó CTA közül.

 

2. Távolítsd el a zavaró tényezőket

Most, hogy tudod, hogy minden oldalnak saját külön szerepe van, fontos megjegyezni, hogy bizonyos oldalak értékesek lehetnek a többinél. Egy oldal értékét az adott oldal konverziós aránya alapján állapíthatjuk meg: minél több konverzió történik az oldalon, annál nagyobb annak az értéke.

 

Szállodák esetén a kezdőlap után a második legértékesebb oldal leggyakrabban a „szobák” lap. Vizsgáld meg jól ezt az oldalt – látsz bármi olyat, ami elvonná a látogatók figyelmét az oldal céljáról? Mozgóképek, görgethető galéria, vagy hasonló elemek? Ezek az objektumok ugyan mutatósabbá tehetnek egy oldalt, a konverzióra azonban végtelenül károsak lehetnek.

 

A pszichológia tudományának köszönhetően tudjuk, hogy az agy az evolúció során sokkal nagyobb figyelmet biztosít a mozgó dolgoknak, mint a statikus elemeknek. Ha az oldalon valamilyen mozgó elem található, ami nem kapcsolódik közvetlenül az oldal céljához (a konverzióra ösztönzéshez) akkor az csak ronthat a helyzeten.

 

A célod tehát egy zökkenőmentes mozgás biztosítása, ami minden zavaró tényezőtől, és a látogatók figyelmét elterelő elemek eltűntetését jelenti.

 

3. Biztasd a látogatókat hogy ők se maradjanak le a vonatról

Magyarul még nem találtak megfelelő kifejezést az angol bandwagon-effektus (zenészkocsi-effektus) szóra, mely a csordaszellemen alapul. Lényege, hogy az emberek hajlamosak az őket körül vevők cselekedeteit leutánozni, mintha ők is felugranának a „zenészkocsira”, amikor az elmegy előttük. 

 

Minél több ember cselekszik valamilyen módon, annál nagyobb valószínűséggel csatlakoznak hozzájuk egyre többen ugyan ezeket a cselekedeteket leutánozva. Ez csupán egy rendkívül egyszerű magyarázata ennek az összetett pszichológia jelenségnek – jelen esetben az a legfontosabb, hogy ezt a viselkedést a konverzióid növelésének érdekében tudd hasznosítani. De mégis hogyan?

 

A felhasználói értékelések, bizonyítékok és más, korábbi ügyfelektől érkező dicséretek megerősítik a látogatókban a szállodába vetett előzetes bizalmat. Ezeket a visszajelzéseket azonban nem hatékony megoldás egy külön kinevezett oldalon elhelyezni, hiszen mi lehet a célja egy ilyen oldalnak? Milyen felhasználói akció köthető hozzá? A helyes módszer egészen más.

 

Ezeket a visszajelzéseket a CTA-elemek környékén kell elhelyezni: a szobafoglalás-modul mellett, az „Árak megtekintése” gomb közelében látható pozitív ügyfél-visszajelzések segítenek eloszlatni az új látogatók esetleges kétségeit a szolgáltatások minőségét illetően.

 

4. Ragadd meg a látogatókat egy történettel

Az emberi agy történetekre való reakcióját számtalan kutatás vizsgálgatta már. Amikor tényeket olvasunk, az agyunk folyamatosan végzi azok feldolgozását. Képesek vagyunk kielemezni, összehasonlítani, és általánosságban biológiailag és szellemileg is fejlett módszerekkel vizsgálni azokat.

 

Egy történet, egy elbeszélés munkára készteti az agyunkat, és segít, hogy képzeletben átélhessük az olvasottakat. Biztosan látod már, hogy miért lényeges ez az emberi tulajdonság egy szálloda szempontjából.

 

Ha egy szobafoglalást fontolgató látogató, aki még sosem járt szállodádban, egy pozitív élményeket leíró történetet olvas intézményedről, akkor bizonyos értelemben átélheti, hogy milyen lehet ott eltölteni néhány éjszakát. Ez pedig rendkívül fontos szempont a döntéshozásnál.

 

Szállodád leghívogatóbb jellegzetességeit próbáld egy rövid történetben megfogalmazni. Esetleg egy mindig élettel teli belvárosi rész, vagy egy nyugodt és pihenésre tökéletes vidéki helyről van szó? Talán szállodád rendelkezik a környék legjobban felszerelt fürdő létesítményével?

 

Ezeket, és még sok más pontot nem felsorolás formájában kell megjelenítened az oldaladon – ezek mind egy magával ragadó és (konverzióra) ösztönző történet építőelemei. Éreztetned kell a foglalást fontolgató látogatóval, hogy milyen is a szállodádban megszállni.

 

A fent összefoglalt pontok csupán a jéghegy csúcsán helyezkednek el, de rendkívül fontosak a hosszú távú konverzió optimalizálás szempontjából. Érdemes minél előbb és minél alaposabban alkalmazni őket, és a kívánt eredmények idővel láthatóan megjelennek majd.
 

Hatékony honlapüzemeltetés

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
521 467
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

GSP

Olyan Google Display Hálózati kampányok, amik lehetővé teszik az email marketingesek...

Opt-out

Egy önkéntesen, vagy automatikusan történő opt-in- ből való kikerülés (például...

Kulcsszó kutatás

A kulcsszó kutatás célja megkeresni és azonosítani azokat a...

Vásárlói viselkedés

Mi is az a vásárlói viselkedés? A vásárlói...

Lehetőség

Mit is jelent a lehetőség? Minden vállalat számára más...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.