Hotel weboldal készítés - Alakítsd át szállodád weboldalát szakértői segítséggel, és növeld a foglalások számát!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Hotel weboldal készítés: a legjobb webfejlesztési tippek

Novák Anna

Naponta 700 000 szállodai webhely versenyez egymással – hogyan érheted el, hogy a tiéd nyerjen? Az ügyfelek háromféleképpen foglalhatnak szállást: közvetlenül a szálloda webhelyén, telefonon vagy harmadik fél platformján (pl. Booking.com). A szállodák számára előnyösebb, ha a vendégek közvetlenül náluk foglalnak, mivel így közvetlen kapcsolatba kerülhetnek velük és anyagilag is jobban járnak. Ezért a szálloda webhelye kulcsszerepet játszik a foglalások lebonyolításában. Az alábbiakban 5 fontos szempontot gyűjtöttünk össze egy szálloda weboldalának tervezéséhez.

hotel weboldal készítés

 

1. Hotel weboldal készítés: ismerd meg az ügyfeleidet

 

A szállodák sikerének kulcsa az ügyfélkör alapos ismerete. Ha jól ismered a célcsoportodat, hatékonyabb tartalmat tudsz létrehozni, amely rezonál a látogatókkal, és közelebb viszi őket a foglaláshoz.


Kutatásokkal derítsd ki, hogy mely demográfiai csoportok teszik ki a webhely látogatóinak nagy részét. Ez segít megérteni, hogy milyen típusú tartalomra van szükség. Gondolj az egyedül utazókra, családokra, párokra, nyugdíjasokra vagy más célcsoportokra.


Miután meghatároztad a legfontosabb piacokat, olyan online tartalmat kell létrehoznod, amely a közösségi hálózatokon és a webhelyeden keresztül megszólítja őket, és növeli a konverziók számát.


2. Hotel weboldal készítés: a képminőség nagyon fontos


Akár nyaralni, akár üzleti útra megy valaki, szeretné látni, mit kínál egy szálloda. A galériában jó minőségű fotóknak kell lenniük az egyes szobákról, a közös helyiségekről és a szálloda környezetéről.


A minőségi képek hiánya vagy gyenge minőségű képek használata negatívan befolyásolhatja a potenciális vendégek döntését. Nem szükséges, hogy a weboldal egészét galériává alakítsd, de fontos, hogy egyensúlyt teremts a minőségi képek és a weboldal dizájn egyéb elemei között. Ha nem vagy jártas a vizuális elemekben, érdemes profi webdesignerekkel dolgozni.


3. Hotel weboldal készítés: a mobilbarát weboldal mindig nyer


A reszponzivitás nem csak egy múló trend. Az emberek egyre inkább szeretnék okostelefonjuk segítségével intézni ügyeiket, beleértve a szobafoglalást is.
Egy jó mobilwebhely gyorsan a lényegre tér, és azonnal elérhetővé teszi a legfontosabb információkat. Könnyű hozzáférést kell biztosítania a webhely fő funkcióihoz, mint például a foglalási motorhoz. Győződj meg róla, hogy webhelyed támogatja az olyan mobiltárcákat, mint az Apple Pay és a Google Pay, hogy a fizetési folyamat egyszerű és gyors legyen.


4. Hotel weboldal készítés: Az egyszerű foglalási folyamat kulcsfontosságú


A foglalási folyamatnak egyszerűnek és gördülékenynek kell lennie. Tartsd alacsonyan a szükséges mezők számát. A legtöbb esetben elég, ha a felhasználók megadják az érkezési és indulási dátumokat, valamint a szobák számát.


Használj dátumtartomány-választót, és egyesítsd a Szobák/Felnőttek/Gyermek mezőket egyetlen mezőbe. Az ilyen apró részletek nagy különbséget jelenthetnek, és hozzájárulnak a kellemes felhasználói élményhez.


5. Hotel weboldal készítés: ha nem találnak, nem jönnek


A Google keresési eredményeiben való megjelenés létfontosságú. Ha valaki az interneten a „szállodák Budapesten” vagy hasonló kifejezésekre keres, több száz vagy akár több ezer találatot talál. A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú a szállodai weboldalak számára.


A SEO különböző tevékenységekből áll, mint például kulcsszavak kutatása, tartalomkészítés, webhelyszervezés és közösségi média marketing. Valószínűleg érdemes kiszervezni a SEO szolgáltatásokat, de légy óvatos az ügynökségekkel, amelyek azonnali eredményeket ígérnek. A SEO időbe telik, de szükséges ahhoz, hogy weboldalad helyezést érjen el a Google-on.


Összefoglalva, a szállodád történetének elmesélése éppolyan fontos, mint a zökkenőmentes felhasználói élmény biztosítása. Az egyszerű és látványos UX/UI dizájn, valamint a hatékony tartalom növeli a foglalások számát és a bevételeket. 


Ha úgy érzed, hogy túlterheltek a fenti információk, és nem tudod, hol kezdj hozzá, ne aggódj. Tapasztalt UX/UI tervezőkből, SEO szakemberekből és webfejlesztőkből álló csapatunk készen áll, hogy segítsen webhelyed átalakításában! Keress fel minket itt!

Gyakori kérdések

Miért fontos a hotel weboldal kialakítása?

A szállodai weboldal kulcsszerepet játszik a közvetlen foglalások növelésében, lehetővé téve a közvetlen kapcsolatot a vendégekkel és javítva a bevételi eredményeket.

 

Miért fontos a keresőoptimalizálás (SEO) a hotel marketingben?

A SEO segít abban, hogy a weboldalad magasabb helyezést érjen el a keresési eredmények között, így növelve az organikus forgalmat és a foglalási esélyeket.

 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!