notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!


2013/10/12
Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó
Mindenkinek vannak olyan fotói, amit jó, ha csak az igen közeli barátok látnak. A Facebook szerencsére biztosít számunkra pár adatvédelmi beállítást, mely segítségével beállíthatjuk, hogy ki milyen bejegyzéseinket láthatja. Ezek jól jönnek néha, ha nem szeretnénk, hogy mindenki lássa, merre voltunk nyaralni, éppen kapcsolatban vagyunk-e, vagy éppen honnan csekkolunk be. Akadnak olyan tartalmak is, amelyek esetleg nem jó, ha fiatalabbak elé kerülnek, esetleg a munkatársak vagy családtagok előtt kellemetlen helyzetbe hozhatnak. Amikor bejegyzést teszel közzé, minden alkalommal megszabhatod, hogy azt kik lássák. Ezen kívül az adatvédelmi beállításoknál is megadhatsz bizonyos alapvető beállításokat. Most részletesen megmutatjuk, hogyan állíthatod be ezeket a Facebook fiókodban!
 
Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!
Sorozatunk első részét olvassátok. Hamarosan jelentkezünk  további tanácsokkal is. Ha nem szeretnél lemaradni ezekről, lájkold Facebook oldalunkat ide kattintva! 
 

Idővonal és megjelölések beállítása a Facebookon

Első lépés
Facebook fiókodon belül kattints a jobb felső sarokban található kis fogaskerékre, és a legördülő menüből válaszd ki az ’Adatvédelmi beállítások’ menüpontot.
 
Második lépés
Állítsd be, hogy mely csoportok láthatják adatlapodat, és az azon közzétett képeket. Beállíthatod, hogy csak te láthasd, esetleg Facebook ismerőseid, vagy mindenki számára nyilvános legyen. Esetleg megadhatsz csoportokat (közeli barátok, munkatársak), vagy létrehozhatsz egy hasonló listát, ha még nem készítettél eddig.
 
Harmadik lépés
Az egyéni beállítást választva megadhatod azokat a személyeket, akik láthatják jövőbeni bejegyzéseidet, mint ismerősök, ismerősök ismerősei, esetleg egyéni listát is kreálhatsz. Lentebb megadhatod azt is, hogy kik ne lássák a bejegyzéseket, csak írd be azon személyek nevét, akik előtt nem szeretnéd megjeleníteni postdjaidat. Ha kész vagy, mentsd el beállításaidat.
 
Negyedik lépés
Állítsd be, hogy idővonaladon kik láthassák azokat a képeket vagy bejegyzéseket, amikben meg vagy jelölve. Az idővonal és megjelölés részen kattints a szerkesztés gombra. 
 
Ötödik lépés
Kattints a ’Ki láthatja, hogy mások mit írnak az idővonaladra?’ menüpont szerkesztés részére, és válaszd ki, hogy kikkel osztod meg ezeket a bejegyzéseket.
 
Hatodik lépés
Kattints az ’Amikor megjelölnek egy bejegyzésben, kiket szeretnél még annak közönségéhez adni, ha még nem tartoznak bele?’ menüpontra, majd add meg a megfelelő beállításokat.
 
Hetedik lépés
Készen is vagy, ha minden változást elmentettél, jöhet a következő rész!
 

 

1.2 millió Facebook rajongó kezelése, egyetemi és gyakorlati kutatási munka és annak tapasztalatai, több, mint 200 kis és középvállalat, 10 multi és 15 év tapasztalatával vállaljuk online marketinged felfuttatását. Kérd ajánlatunkat itt most! 

 

 

Profilbeállítások Facebook fiókodban

Pihengetünk?
 
Első lépés
Kattints idővonalad ’Névjegy’ menüpontjára.
 
Második lépés
Kattints a szerkesztés gombra azon a részen, amit szerkeszteni szeretnél.
 
Harmadik lépés
Kattints a beállítani kívánt adat melletti legördülő nyílra, ahol beállíthatod, hogy azt az adatot ki láthassa: legyen nyilvános, csak ismerőseid láthassák, csak te, vagy adj meg egyéni beállításokat.
 
Negyedik lépés
Kattints a szerkesztés befejezése gombra, hogy elmentsd az eszközölt beállításokat.
 

Bejegyzések beállításai Facebook fiókodban

Első lépés
Bejegyzés közzétételekor kattints a közönség kiválasztása gombra, a ’Küldés’ gomb mellett.
 
Második lépés
Válaszd ki a nyilvános, barátok, csak én, vagy az egyéni beállítások egyikét.
 
Harmadik lépés
Ha ezzel végeztél, nincs más dolgod, mint a küldés gombbal közzétenni bejegyzésedet.
 
 

A végére adunk még egy tippet Facebook fiókoddal kapsolatban!

Hírfolyamod bal oldalán hozz létre csoportokat, hogy a jövőben könnyebb legyen kiválasztani, hogy kivel mit szeretnél megosztani. Kattints az Ismerősök menüpontra, majd itt a lista létrehozása gombra. Itt készíthetsz listát közeli barátaidnak, családodnak, munkatársaidnak, ügyfeleidnek, majd a későbbiekben őket adhatod meg bejegyzéseid közönségeként.
 
 

Ezt a cikkünket is érdemes elolvasnod Facebook témakörben: 

 
 
 
 
Facebook

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
521 467
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Földrajzi hely alapú célzás

Lehetővé teszi, hogy a lehetséges ügyfeleket tartózkodási helyük alapján célozd meg a...

ATL

Az ATL kommunikáció magyarázata jelentése, értelme Az angol Above The Line (vonal fölött)...

Automata válaszküldő

Az automata válaszküldők olyan email szoftverek, amelyek automatikusan...

Linkfarm

A linkfarmok lekezelő kifejezések olyan linkgyűjtő webhelyekre, amelyek számos,...

Kattintásonkénti kereset

Az EPC, azaz a kattintásonkénti kereset (vagy kereset per kattintás) egy PPC...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.