5 videós tartalom orvosoknak, amellyel több páciens szerezhető

EN
Referencia #1 Referencia #2 Referencia #3 Referencia #4 Referencia #5 Referencia #6 Referencia #7 Referencia #8 Referencia #9 Referencia #10 Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 77 Elektronika Kft Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 Referencia #44 Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60

Videómarketing orvosoknak: 5 videótípus, amelyekkel több pácienst csalogathatsz praxisodhoz

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

Egy orvosi magánpraxis – mint minden vállalkozás – csak úgy képes fennmaradni és terjeszkedni, ha rendszeresen új pácienseket szerez magának. Persze ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni egy olyan világban, ahol egyre ádázabb küzdelem folyik az ügyfelek figyelméért, és ahol az egészségügy helyzete és berendezkedése szinte napi rendszerességgel változik.

Videómarketing orvosoknak: 5 videótípus, amelyekkel több pácienst csalogathatsz praxisodhoz

Egy ilyen környezetben kínál megoldást az orvosoknak szóló videómarketing.

Az online videók népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt évtizedben, párhuzamosan a közösségi hálózatok és az okostelefonok elterjedésével. Egy jól megtervezett orvosi videóstratégia temérdek új pácienst eredményezhet, méghozzá ésszerű költségek mellett.

A kérdés persze csak az, hogy mégis milyen videókat készíthetne egy magánorvos, amelyekkel pácienseket vonzhat praxisához. Ezekből sorolunk fel ötöt a következőkben!

Ha pedig inkább segítséget kérnél egészségügyi vállalkozásod online marketingjéhez, válaszd egészségügyi marketing csapatunkat, akik segítenek az új páciensek szerzésében!

 

1. Készíts videós beszámolókat pácienseiddel

Ha csak egyfajta videótípust választasz videómarketingedhez (persze érdemes többet is), akkor ez legyen az.

Meglévő, vagy volt pácienseid vallomásai, véleményei nem csupán hiteles képet festenek rólad és praxisodról, hanem közvetlenül hatnak az utánad érdeklődők érzelmeire is. Egy elégedett páciens arcára őszinte mosoly és megkönnyebbülés ül ki, amikor gyógyulásáról beszél és mindezt persze a hangján is hallani lehet. Pácienseid egy egyperces videóban sokkal több érzelmet és tényt képesek átadni, mint bármilyen írott szövegben.

Ha mindez nem lenne elég, a videós tartalmak óriási népszerűségnek örvendenek a közösségi médián, és egy olyan videót, ami pozitív érzelmeket, például meghatódottságot vált ki az emberekből garantáltan továbbosztanak majd a felhasználók.

Az internet lehetőséget adott a betegek számára, hogy pillanatok alatt utánanézzenek egy-egy orvosnak, mielőtt bárki kezébe helyeznék egészségüket. A videós (vagy írott) formában készült beszámolókban sokan legalább annyira bíznak, mint egy ismerősük vagy családtagjuk ajánlásaiban, még ha a vélemény egy idegentől is érkezik.

 

2. Válaszolj a gyakran feltett kérdésekre videós formában

A modern internetezőnek néhány másodpercébe telik, hogy bármilyen egészségügyi kérdésre rákereshessen az interneten, és biztos lehetsz benne, hogy élnek is ezzel a lehetőséggel. Sokan első körben az internethez fordulnak, ha szeretnének megtudni valamit egészségükkel kapcsolatban – ezért segíthetnek praxisodnak rengeteget a „GY.I.K.” (gyakran ismételt kérdések) videók.

Ezekben a videókban kiemelhetsz egy-egy kérdést vagy témát, amiről az emberek többet szeretnének megtudni, és elmagyarázhatod nekik érthető, hétköznapi nyelven. Például összeírhatod azokat a kérdéseket, amelyek leggyakrabban elhangzanak pácienseid szájából, vagy készíthetsz videót valamilyen egészségügyi aktualitásról is.

 

3. Készíts interjúkat

Az online videó kiváló eszköz arra, hogy egy megbízható, tekintélyes szakemberként pozícionáld magad pácienseid szemében. Ezt többek között interjúkkal teheted meg.

Ha van például egy befolyásos egészségügyi influencer, aki egész véletlenül a te ideális pácienseidet foglalkoztatja, akkor összeállhatsz vele egy rövidebb, vagy akár hosszabb interjú erejéig, jelentősen bővítve ezzel az elért emberek számát. Fontos persze, hogy ez az influencer olyan témákkal foglalkozzon, amelyek közvetlenül érintik ideális pácienseidet.

Ez két ízben is segíti praxisodat. Először is megmutathatod célközönségednek, hogy hiteles szakember vagy. Az emberek az alapján ítélnek majd meg, hogy milyen a személyiséged és hogy milyen kérdéseket teszel fel interjúalanyodnak. Másodszor, neved sokkal több emberhez juthat el az influenceren keresztül, így egy nagyobb közönségre, és sok új lehetséges páciensre tehetsz szert.

 

4. Mutasd be praxisodat videókon keresztül

Akár közösségi platformokat, akár a YouTube-ot szeretnéd megcélozni videóiddal (habár ezek nem zárják ki egymást), mindenképpen érdemes készítened néhány felvételt praxisod mindennapjairól is, amelyekben bemutatod vállalati kultúrádat.

Ehhez például rögzíthetsz néhány rövid pillanatot praxisod működéséről – a recepción, a nyitás előtti előkészületekről, stb. Ha vállalati eseményre készültök, akkor vigyél magaddal egy kamerát, hogy nézőid köpenyen kívül is láthassák praxisod legénységét.

Mindezen videók célja bebizonyítani, hogy praxisod nem csupán orvosokból, ápolókból és adminisztrátorokból, hanem valódi emberekből áll, akik egy csapatként dolgoznak azon, hogy betegeiknek a lehető legkiválóbb ellátást biztosítsák.

 

5. Emeld ki alkalmazottaidat

Praxisod dolgozói mind megérdemlik, hogy külön kiemeld őket egy-egy videó formájában. Ezzel nem csak az ő munkájukat ismered el, hanem lehetőséget kínász leendő pácienseid számára, hogy megismerkedjenek azzal a személyzettel, aki a gondjukat viseli majd. Ez fontos, hiszen orvoshoz menni egy nagyon intim dolog és már az is sokat segíthet a bizalom megalapozásában, ha pácienseid ismerik azok arcát és nevét, akikkel találkozhatnak majd rendelődben.

Praxisod webhelyén bizonyára van egy „Rólunk” oldal, ahol szöveges formában, képekkel illusztrálva mutatkoznak be a csapat tagjai. Ezeket a bemutatkozásokat érdemes elkészíteni videók formájában, ahol a munkatársak néhány mondatban elmesélik magukról, hogy kik ők, mit csinálnak és miért választották ezt a pályát!
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!