5 videós tartalom orvosoknak, amellyel több páciens szerezhető

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > Videómarketing orvosoknak: 5 videótípus, amelyekkel több pácienst csalogathatsz praxisodhoz

Videómarketing orvosoknak: 5 videótípus, amelyekkel több pácienst csalogathatsz praxisodhoz


2020/02/07
Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

Egy orvosi magánpraxis – mint minden vállalkozás – csak úgy képes fennmaradni és terjeszkedni, ha rendszeresen új pácienseket szerez magának. Persze ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni egy olyan világban, ahol egyre ádázabb küzdelem folyik az ügyfelek figyelméért, és ahol az egészségügy helyzete és berendezkedése szinte napi rendszerességgel változik.

Videómarketing orvosoknak: 5 videótípus, amelyekkel több pácienst csalogathatsz praxisodhoz
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy ilyen környezetben kínál megoldást az orvosoknak szóló videómarketing.

Az online videók népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt évtizedben, párhuzamosan a közösségi hálózatok és az okostelefonok elterjedésével. Egy jól megtervezett orvosi videóstratégia temérdek új pácienst eredményezhet, méghozzá ésszerű költségek mellett.

A kérdés persze csak az, hogy mégis milyen videókat készíthetne egy magánorvos, amelyekkel pácienseket vonzhat praxisához. Ezekből sorolunk fel ötöt a következőkben!

Ha pedig inkább segítséget kérnél egészségügyi vállalkozásod online marketingjéhez, válaszd egészségügyi marketing csapatunkat, akik segítenek az új páciensek szerzésében!

 

1. Készíts videós beszámolókat pácienseiddel

Ha csak egyfajta videótípust választasz videómarketingedhez (persze érdemes többet is), akkor ez legyen az.

Meglévő, vagy volt pácienseid vallomásai, véleményei nem csupán hiteles képet festenek rólad és praxisodról, hanem közvetlenül hatnak az utánad érdeklődők érzelmeire is. Egy elégedett páciens arcára őszinte mosoly és megkönnyebbülés ül ki, amikor gyógyulásáról beszél és mindezt persze a hangján is hallani lehet. Pácienseid egy egyperces videóban sokkal több érzelmet és tényt képesek átadni, mint bármilyen írott szövegben.

Ha mindez nem lenne elég, a videós tartalmak óriási népszerűségnek örvendenek a közösségi médián, és egy olyan videót, ami pozitív érzelmeket, például meghatódottságot vált ki az emberekből garantáltan továbbosztanak majd a felhasználók.

Az internet lehetőséget adott a betegek számára, hogy pillanatok alatt utánanézzenek egy-egy orvosnak, mielőtt bárki kezébe helyeznék egészségüket. A videós (vagy írott) formában készült beszámolókban sokan legalább annyira bíznak, mint egy ismerősük vagy családtagjuk ajánlásaiban, még ha a vélemény egy idegentől is érkezik.

 

2. Válaszolj a gyakran feltett kérdésekre videós formában

Cikk inline

A modern internetezőnek néhány másodpercébe telik, hogy bármilyen egészségügyi kérdésre rákereshessen az interneten, és biztos lehetsz benne, hogy élnek is ezzel a lehetőséggel. Sokan első körben az internethez fordulnak, ha szeretnének megtudni valamit egészségükkel kapcsolatban – ezért segíthetnek praxisodnak rengeteget a „GY.I.K.” (gyakran ismételt kérdések) videók.

Ezekben a videókban kiemelhetsz egy-egy kérdést vagy témát, amiről az emberek többet szeretnének megtudni, és elmagyarázhatod nekik érthető, hétköznapi nyelven. Például összeírhatod azokat a kérdéseket, amelyek leggyakrabban elhangzanak pácienseid szájából, vagy készíthetsz videót valamilyen egészségügyi aktualitásról is.

 

3. Készíts interjúkat

Az online videó kiváló eszköz arra, hogy egy megbízható, tekintélyes szakemberként pozícionáld magad pácienseid szemében. Ezt többek között interjúkkal teheted meg.

Ha van például egy befolyásos egészségügyi influencer, aki egész véletlenül a te ideális pácienseidet foglalkoztatja, akkor összeállhatsz vele egy rövidebb, vagy akár hosszabb interjú erejéig, jelentősen bővítve ezzel az elért emberek számát. Fontos persze, hogy ez az influencer olyan témákkal foglalkozzon, amelyek közvetlenül érintik ideális pácienseidet.

Ez két ízben is segíti praxisodat. Először is megmutathatod célközönségednek, hogy hiteles szakember vagy. Az emberek az alapján ítélnek majd meg, hogy milyen a személyiséged és hogy milyen kérdéseket teszel fel interjúalanyodnak. Másodszor, neved sokkal több emberhez juthat el az influenceren keresztül, így egy nagyobb közönségre, és sok új lehetséges páciensre tehetsz szert.

 

4. Mutasd be praxisodat videókon keresztül

Akár közösségi platformokat, akár a YouTube-ot szeretnéd megcélozni videóiddal (habár ezek nem zárják ki egymást), mindenképpen érdemes készítened néhány felvételt praxisod mindennapjairól is, amelyekben bemutatod vállalati kultúrádat.

Ehhez például rögzíthetsz néhány rövid pillanatot praxisod működéséről – a recepción, a nyitás előtti előkészületekről, stb. Ha vállalati eseményre készültök, akkor vigyél magaddal egy kamerát, hogy nézőid köpenyen kívül is láthassák praxisod legénységét.

Mindezen videók célja bebizonyítani, hogy praxisod nem csupán orvosokból, ápolókból és adminisztrátorokból, hanem valódi emberekből áll, akik egy csapatként dolgoznak azon, hogy betegeiknek a lehető legkiválóbb ellátást biztosítsák.

 

5. Emeld ki alkalmazottaidat

Praxisod dolgozói mind megérdemlik, hogy külön kiemeld őket egy-egy videó formájában. Ezzel nem csak az ő munkájukat ismered el, hanem lehetőséget kínász leendő pácienseid számára, hogy megismerkedjenek azzal a személyzettel, aki a gondjukat viseli majd. Ez fontos, hiszen orvoshoz menni egy nagyon intim dolog és már az is sokat segíthet a bizalom megalapozásában, ha pácienseid ismerik azok arcát és nevét, akikkel találkozhatnak majd rendelődben.

Praxisod webhelyén bizonyára van egy „Rólunk” oldal, ahol szöveges formában, képekkel illusztrálva mutatkoznak be a csapat tagjai. Ezeket a bemutatkozásokat érdemes elkészíteni videók formájában, ahol a munkatársak néhány mondatban elmesélik magukról, hogy kik ők, mit csinálnak és miért választották ezt a pályát!
 

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2021.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Indexelés

Az indexelés definíciója Az indexelés az olyan...

AdSense arbitrázs

Az arbitrázs általánosságban ugyanazon árucikk két...

Keresőmotor

A keresőmotor definíciója A keresőmotor egy olyan online eszköz, amely...

XML

Az XML definíciója Az XML az angol Extensible Markup Language, vagyis...

Házi lista

A házi lista definíciója A házi lista az az email lista, amelyet...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.