A videómarketing jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

VideómarketingA videómarketing definíciója

A videómarketing egy olyan online marketing stratégia, amely a videók internet felhasználók közötti népszerűségét használja ki egy márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Az okostelefon technológia fejlődése és a videók közzétételének elterjedése lehetővé tette, hogy a videómarketing stratégiák az online marketing egyre több területén alkalmazhatóak legyenek. A hirdetők a videókat vírusszerűen terjedő (viral) marketing stratégiaként, szervezeti kommunikációs stratégiaként és gondolatvezetői eszközként is használhatják – ez azonban csupán néhány a számtalan lehetőség közül.

 

A videómarketing fajtái

A videómarketing akkor valósul meg, ha valaki marketingjében videó segítségével igyekszik népszerűsíteni egy kínálatot. Ez lehet szereplős, vagy egy képernyőn történő eseményeket rögzítő videó is.

 

Szereplős, és képernyő rögzítéssel készült videók

A videómarketingen belül a szereplős videókban általában egy vagy több személy magyaráz el valamit, amit a nézőnek így nem kell szöveges formában elolvasnia. Ez a tartalomtípus sokkal hatékonyabban képes megragadni az emberek figyelmét, mint az egyszerű írott szöveg, vagy egy sima hangfelvétel.

Ha videómarketing szempontból nézzük a  képernyőrögzítéssel készült videókat általában számítógépeken történő események bemutatására szokás használni, például egy új szoftver működésének demonstrálására, vagy egy internetes alkalmazás használatának részletezésére. Gyakran – és igen hatékonyan – használják ezt a videómarketing módszert sikeres partnerfiókok bemutatására, vagy látványos bevételugrások szemléltetésére.
 

Videómarketing – A videók előnyei

Ha a videómarketinget szempontokat nézzük, egy (vagy több), a termékedet/szolgáltatásodat bemutató videó elhelyezésének az értékesítési oldalon (vagy marketing folyamatod valamelyik más lépésében) komoly előnyei vannak a grafikai elemeket tartalmazó, egyszerű szöveggel szemben:

 

Videómarketing a hagyományos szöveggel szemben

•    Mint ahogy már említettük, az emberek egyre kevésbé veszik rá magukat a szöveges tartalmak elolvasására, ami nem csak a nyomtatott, hanem a képernyőn megjelenő szövegekre is igaz. A videómarketing azért lehet sikeres, mert az online videókat  sokkal inkább hajlandóak megtekinteni. Ezért hát jobb eséllyel kommunikálhatod üzenetedet ezen videómarketing eszközök segítségével. Ez a trend az online videók megjelenése óta egyre csak jelentősebbé vált.

•    A videómarketing által a videóid leírásaiban egy hivatkozást is elhelyezhetsz, amely webhelyedre, céged Facebook oldalára, stb. mutat, ezeket a videókat pedig több videós platformra is feltöltheted. Ebből a fajta videómarketing technikából kétféleképpen származik előnyöd:

 

A videómarketing technika előnyei

A) a keresőmotorok robotjai rendszeresen ellátogatnak a legnépszerűbb videós portálokra. Az ezekre feltöltött videóid leírásában található linkeket követve eljuthatnak webhelyed különböző oldalaira, így azok hamarabb indexelésre kerülnek majd, és a videómarketing eléri célját.

B) A YouTube és más videós webhelyek rengeteg forgalmat szolgálnak ki napi szinten, így jó eséllyel találnak majd rá az ide feltöltött tartalmaidra, és keresik fel webhelyedet, miután megtekintették azokat, ezért érdemes jobba odafigyelni a videómarketing szerepére az online felületeken.
Gyakori kérdések


Mi az a videómarketing?

A videómarketing a videók marketingcélokra való felhasználását jelenti. A videók mind az organikus tartalommarketingben, mind pedig a fizetett hirdetések között nagyon népszerűek és sikeresek lehetnek.


Mire jó a videómarketing?

A videó az internet legnépszerűbb tartalomtípusa, ezért a marketingre használt videókkal számos új érdeklődőt lehet elérni.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!