notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A videómarketing jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Szakszótár > Videómarketing

Videómarketing


Mi az a videómarketing?

A videómarketing egy olyan online marketing stratégia, amely a videók internet felhasználók közötti népszerűségét használja ki egy márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Az okostelefon technológia fejlődése és a videók közzétételének elterjedése lehetővé tette, hogy a videómarketing stratégiák az online marketing egyre több területén alkalmazhatóak legyenek. A hirdetők a videókat vírusszerűen terjedő (viral) marketing stratégiaként, szervezeti kommunikációs stratégiaként és gondolatvezetői eszközként is használhatják – ez azonban csupán néhány a számtalan lehetőség közül.

 

 

A videómarketing fajtái

A videómarketing akkor valósul meg, ha valaki marketingjében videó segítségével igyekszik népszerűsíteni egy kínálatot. Ez lehet szereplős, vagy egy képernyőn történő eseményeket rögzítő videó is.

 

Szereplős, és képernyő rögzítéssel készült videók


•    A videómarketingen belül a szereplős videókban általában egy vagy több személy magyaráz el valamit, amit a nézőnek így nem kell szöveges formában elolvasnia. Ez a tartalomtípus sokkal hatékonyabban képes megragadni az emberek figyelmét, mint az egyszerű írott szöveg, vagy egy sima hangfelvétel.

 

•    Ha videómarketing szempontból nézzük a  képernyőrögzítéssel készült videókat általában számítógépeken történő események bemutatására szokás használni, például egy új szoftver működésének demonstrálására, vagy egy internetes alkalmazás használatának részletezésére. Gyakran – és igen hatékonyan – használják ezt a videómarketing módszert sikeres partnerfiókok bemutatására, vagy látványos bevételugrások szemléltetésére.
 

 

Videómarketing-  Videók előnyei


Ha a videómarketinget szempontokat nézzük, egy (vagy több), a termékedet/szolgáltatásodat bemutató videó elhelyezésének az értékesítési oldalon (vagy marketing folyamatod valamelyik más lépésében) komoly előnyei vannak a grafikai elemeket tartalmazó, egyszerű szöveggel szemben:

 

Videómarketing a hagyományos szöveggel szemben

 

•    Mint ahogy már említettük, az emberek egyre kevésbé veszik rá magukat a szöveges tartalmak elolvasására, ami nem csak a nyomtatott, hanem a képernyőn megjelenő szövegekre is igaz. A videómarketing azért lehet sikeres, mert az online videókat  sokkal inkább hajlandóak megtekinteni. Ezért hát jobb eséllyel kommunikálhatod üzenetedet ezen videómarketing eszközök segítségével. Ez a trend az online videók megjelenése óta egyre csak jelentősebbé vált.

 

•    A videómarketing által a videóid leírásaiban egy hivatkozást is elhelyezhetsz, amely webhelyedre, céged Facebook oldalára, stb. mutat, ezeket a videókat pedig több videós platformra is feltöltheted. Ebből a fajta videómarketing technikából kétféleképpen származik előnyöd:

 

A videómarketing technika előnyei


A) a keresőmotorok robotjai rendszeresen ellátogatnak a legnépszerűbb videós portálokra. Az ezekre feltöltött videóid leírásában található linkeket követve eljuthatnak webhelyed különböző oldalaira, így azok hamarabb indexelésre kerülnek majd, és a videómarketing eléri célját.


B) A YouTube és más videós webhelyek rengeteg forgalmat szolgálnak ki napi szinten, így jó eséllyel találnak majd rá az ide feltöltött tartalmaidra, és keresik fel webhelyedet, miután megtekintették azokat, ezért érdemes jobba odafigyelni a videómarketing szerepére az online felületeken.

Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
511 892
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

HTML

MI az a HTML, mire jó, magyarázat és leírás     A HTML angol mozaikszó, jelentése...

Long tail kulcsszó

Mi az a long tail kulcsszó? A long tail (vagy long-tail) azaz „hosszú...

Tartalomhálózat

Minden nagyobb keresőmotor rendelkezik egy saját...

Megosztott IP

Mi is az a megosztott IP? Egy megosztott IP címről egyszerre több feladó is...

Hírfolyam

Mi az a hírfolyam? A hírfolyam egy újonnan publikált tartalmakat...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.