Szálloda honlapkészítés tippek és tanácsok marketing szakemberektől

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Hatásos szálloda honlapkészítés a bevétel növelésének érdekében

Novák Anna

A szállodák már több mint két évtizede használják a weboldalakat önmaguk és szolgáltatásaik marketingjére. Azonban az elmúlt években a szállodai weboldalak tervezése jelentős átalakuláson ment keresztül. Manapság a szállodatulajdonosok olyan weboldalak létrehozására koncentrálnak, amelyek nemcsak hatékonyan értékesítik ingatlanaikat, hanem önmagukban is pénzkereső gépekké válnak. Ebben a cikkben megtanulhatod, hogyan készíts olyan szállodai webhelyet, amely valóban működik és növeli a bevételeket.

szálloda honlapkészítés

 

Szálloda honlapkészítés fontossága

 

A szállodák weboldala gyakran az első interakció a potenciális vendégekkel. Ezért fontos, hogy a webhelyed ne csak látványos legyen, hanem könnyen navigálható és informatív is. A szálloda honlapkészítés során érd el reszponzív dizájnnal, hogy minden eszközön könnyen megtekinthető legyen a weboldalad, és használj kiváló minőségű képeket, amelyek pontosan reprezentálják a szállodádat. Helyezz el egyértelmű cselekvésre ösztönzést (CTA) az egész webhelyen, és írj olyan lenyűgöző tartalmat, amely megszólítja a célközönségedet. Biztosíts egyszerű módokat, amelyekkel a látogatók kapcsolatba léphetnek veled, és győződj meg arról, hogy webhelyed biztonságos és naprakész.


Szálloda honlapkészítés: foglalási űrlap


A szálloda honlapkészítés egyik legfontosabb eleme a könnyen megtalálható és használható foglalási űrlap. Mutasd be a szobatípusokat és felszereltséget vizuális eszközökkel, és tedd egyszerűvé az adatok megadását az automatikus kitöltés funkcióval. Kínálj többféle fizetési lehetőséget, és tegyél közzé egy térképet az ingatlan elhelyezkedésével, hogy megkönnyítsd a látogatók számára a tájékozódást.


Szálloda honlapkészítés: ismerd meg a célközönségedet


A célközönség ismerete segít olyan tartalmat létrehozni, amely vonzó számukra. Ez meghatározza, milyen információkat helyezz el webhelyeden a szálloda honlapkészítés során. Készíts célzott tartalmat, amely megszólítja a célközönségedet, és optimalizáld az oldal struktúráját és tartalmát, hogy az megfeleljen az igényeiknek.


A webhely sebessége nagyon fontos a szállodád weboldalán


A gyorsan betöltődő webhely elengedhetetlen a versenyképesség megőrzése érdekében. A szálloda honlapkészítés során használj tartalomszolgáltató hálózatot (CDN), optimalizáld a képeket, minimalizáld a HTTP kéréseket, csökkentsd az átirányításokat, engedélyezd a böngésző gyorsítótárazását, használj gyorsabb webtárhelyet és optimalizáld a kódot.


További szempontok a szállodai webhely készítésekor


Blogstratégia


A blogok növelhetik a márkaismertséget és bizalmat építhetnek. Gondold át, mit szeretnél elérni a blogbejegyzésekkel a szálloda honlapkészítés során, és ennek megfelelően tervezd meg stratégiádat.


Csábító nyitóoldalak


A jó nyitóoldal a sikeres webhely kulcsa. Használj kiváló minőségű képeket, meggyőző szövegeket, és ügyfélvéleményeket. Könnyítsd meg a látogatók számára a szobafoglalást, kínálj különleges ajánlatokat, és helyezz el hatékony CTA-kat.


Valódi vélemények


A valódi értékelések növelhetik a bizalmat. Könnyítsd meg a vendégek számára a véleményírást, ösztönözd a pozitív értékeléseket, válaszolj minden véleményre, és használd fel a pozitív véleményeket ajánlásként a szálloda honlapkészítés során.


Közönségkapcsolat


Szállodád webhelye az egyik legfontosabb marketingeszköz. Meséld el lebilincselően történetedet, használj képeket és videókat, és állíts be e-mail kampányokat, hogy az ügyfelek személyesebb szolgáltatást kapjanak.


Biztonság


A webhely biztonsága alapvető fontosságú a szálloda honlapkészítés során. Használj SSL titkosítást, helyezz el adatvédelmi irányelveket, minimalizáld az adatgyűjtést, és végezz rendszeres biztonsági vizsgálatokat.


A Marketing Professzorok több mint 20 éves tapasztalata is azt mutatja, hogy a szálloda honlapkészítés megfelelő megvalósítása kulcsfontosságú a sikeres online jelenlét és a bevételek növelése szempontjából. A szálloda honlapkészítés során alkalmazott stratégiák és technikák segítenek abban, hogy kiemelkedj a versenytársak közül, és vonzóbbá tedd szállodádat a potenciális vendégek számára. A Marketing Professzorok támogatásával biztos lehetsz benne, hogy webhelyed megfelel a legújabb trendeknek és elvárásoknak, így maximalizálva a bevételeidet.

 

Kérj tőlünk időpontot tanácsadásra!

Gyakori kérdések

Hogyan készítsünk szállodai weboldalt?

Szállodai weboldal létrehozásával több vendéget vonzhatsz és növelheted az eladásokat. Hatékony webhely létrehozásához legyen egyszerű, és használj kiváló minőségű képeket, tetszetős színvilágot és korábbi vendégek véleményét. Győződj meg róla, hogy webhelyed mobilbarát, és tartalmazza az élő chat támogatást, a CTA gombokat és a SEO optimalizálást. A megfelelő dizájnnal és funkciókkal lenyűgöző szállodai webhelyet hozhatsz létre, amely több ügyfelet vonz. Manapság már könnyű létrehozni egy webhelyet olyan drag-and-drop webhelykészítővel, mint a CreateWith, amely lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt elkészítsd szállodai webhelyed.

Mennyi ideig tart a hotel webhelyem elkészítése?

A szállodai webhely elkészítéséhez szükséges idő a tervezés összetettségétől, a szükséges funkcionalitástól és a szükséges oldalak számától függ. Általánosságban elmondható, hogy egy alapvető webhely létrehozása néhány naptól néhány hétig tarthat. Ha összetett funkciókra van szükséged, például foglalási motorokra, dinamikus tartalomra vagy interaktív funkciókra, akkor a szálloda webhelyének elkészítése tovább tarthat. Ezenkívül, ha webfejlesztő ügynökséget vagy szabadúszót veszel fel, az elérhetőségük is befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a szálloda webhelyének elkészítése.

 

Milyen előnyei vannak annak, ha egy szállodának van weboldala?

A szálloda webhelye sok szempontból előnyös. Először is, lehetővé teszi a potenciális vendégek számára, hogy többet tudjanak meg szállodádról, és egyszerűen foglaljanak szobát. Ezenkívül segíti a professzionális jelenlét kialakítását, és nagyszerű első benyomást kelt. Lehetővé teszi a szolgáltatásokról és szolgáltatásokról szóló vélemények, fényképek és információk bemutatását, növelve ezzel a bizalmat és a hitelességet. Továbbá, egy webhely segítségével kedvezményeket és különleges ajánlatokat kínálhatsz, valamint különleges eseményeket hirdethetsz, ami segít több ügyfelet vonzani. Végül, a webhely lehetővé teszi, hogy több embert érj el, és potenciálisan növeld az ügyfélkörödet.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!