Említés, azaz a Mention értelmezése, magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

EmlítésAz említés definíciója

Az online marketingben egy említés egy cég szöveges megemlítésére utal egy webhelyen. Ezekhez az említésekhez nem tartozik hivatkozás, csupán egyszerű szöveges formátumban íródnak, és általában az adott cég alapvető adatait (név, cím, telefonszám) is tartalmazzák.

 

Az említések különösen fontosak a helyi cégeknek. Ennek több oka is van, többek között az, hogy az említéseket nehéz meghamisítani. Míg egy vidéki cég hivatkozásokon keresztül könnyedén elhitethetné a keresőmotorokkal, hogy Budapesten található, azonban az említésekhez cím és telefonszám is tartozik, ami alapján sokkal egyszerűbben behatárolható, hogy hol is található egy cég.

 

Az említések tehát nagyon fontosak a keresőmotorok szemében, mert nem csak igazolják, hogy egy cég valóban ott van, ahol azt állítja magáról, hanem segítenek abban is, hogy a felhasználók a cég telefonszámát, és címét is könnyebben megtalálják (illetve hogy a keresőmotorok összekapcsolhassák ezeket a cég nevével). Minél több pontos említést sikerül összeszednie egy cégnek releváns, tekintélyes webhelyeken, annál jobb eséllyel rangsorol majd az adott település helyi kereséseiben.

 

Hogyan szerezhetsz említéseket cégednek?

Az említések összegyűjtésére léteznek ingyenes, fizetett, és kézi módszerek is. Ezek közül az utóbbi erősen javasolt, ugyanis így biztosíthatod, hogy céged releváns, jó minőségű webhelyeken kerül majd említésre. Természetesen minél tekintélyesebb egy ilyen gyűjtőwebhely, annál nagyobb értékűek lesznek a rajtuk elhelyezett említések is.

 

Ha további tartalmakra vagy kíváncsi a helyi keresőoptimalizálást illetően, akkor a következő cikkeket ajánljuk figyelmedben:
Gyakori kérdések


Mi az az említés?

Az online marketingben azt nevezzük említésnek, amikor egy webhely szövegében említést tesz egy cégről.


Mik szerepelnek egy említésben?

Az említések általában egy cég alapvető adatait (név, cím, telefonszám) tartalmazzák, hivatkozás azonban nem mindig tartozik hozzájuk.


Miért fontosak az említések a SEO-hoz?

Az említések segítenek meggyőződni a keresőmotoroknak, hogy egy cég valós adatokat adott meg magáról. Ez csak akkor érvényesül, ha a cég mindenhol ugyan azokat az adatokat adja meg magáról – a saját webhelyén, és más webhelyeken is.


Miért fontosak az említések a felhasználóknak?

Az internet böngészése során a felhasználók többféle felületen is rátalálhatnak egy cég alapadataira, így rögtön felvehetik vele a kapcsolatot.Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.07.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!