Szeretnéd tudni, hol vannak családod tagjai? Mutatom a legjobb alkalmazásokat!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Szeretnéd tudni, hol vannak családod tagjai? Mutatom a legjobb alkalmazásokat!

Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Hogyan tudod valós időben megállapítani, hol van a gyerek, a nagymama, a férjed vagy a feleséged? Vannak erre szuper Androidos és iOS alkalmazások, mutatjuk! 

Szeretnéd tudni, hol vannak családod tagjai? Mutatom a legjobb alkalmazásokat!

Vajon merre jár most a gyerek?

Nálunk amióta a Google térkép ezt tudja, és annak már szerintem legalább 4-5 éve, mindenki látja a családban a telefonján, hogy hol van a másik. Volt egyszer egy kolleganőm, aki elszörnyülködve reagált arra, mikor jelenlétében éppen megnéztem, vajon a lányom már úton van-e hozzám. Úh, te figyeled, hol van a gyerek? De durva, én megbízom az enyémben, nem kémkednék utána. Nos, én sem kémkedek, és nem csak én láthatom őt, ő is láthat engem, sőt a feleségem és szüleim is látják, én hol vagyok. Mi több, a legjobb barátaim is. 

 

A nyomkövetés szó hallatán sokan valami negatív dologra gondolnak, holott egy családos felhasználó számára ez a funkció lehet az egyik leghasznosabb dolog, amit az okostelefonok kínálnak. Mindenkiben aggodalmat ébreszt, ha szerettei útra kelnek egy olyan helyre, ahol még nem voltak, vagy szimplán nagyon messze van. Persze szöveges üzenetet küldeni és telefonálni is lehet, de ez nem mindig a legpraktikusabb vagy legmegbízhatóbb opció, különösen ha a keresett illető éppen egy fontos értekezleten ül, vagy vezet, és nem tud ránézni a telefonjára. Sőt, éppen azzal hívogatni valakit, hogy NA, hol vagy? sokkal kellemetlenebb számára, mint egyszerűen csak ránézni a telefonomra. Hadd tegyem hozzá, az illető hölgy, volt munkatársam, folyamatosan csalta a férjét, számára katasztrofális lett volna, ha bevezetnek a családban egy ilyen alkalmazást… Vannak esetek, amikor ez nem előnyös, de szerencsére akinek tiszta a lelkiismerete, ott nem lehet gond. 

 

Mint mondtam, mi évek óta a Google Maps nyomonkövető funkcióit használjuk, jóval az összes előtt érkezett ez az alkalmazás, persze ez sokáig csak Androidon futott, az iOS-esek ezt a a lehetőséget is később kapták meg, mint mostanság annyi mindent (a fotós képességekben hol vannak elmaradva manapság az iPhone-ok a Huawei, az Oppo vagy akár a Samsung telefonokhoz….). A következőkben ennek ellenére minden olyan nyomkövető alkalmazásokat összegyűjtöttünk (mind Android, mind iOS rendszerekre), amelyek segítenek, hogy mindig tudd, merre járnak gyermekeid, és családod többi tagja is!

 

1. Glympse

A Glympse képes „majdnem valós időben” megmutatni, hogy merre járnak éppen családtagjaid a telefonjaik által küldött GPS adatok alapján. Ehhez nincs más dolgod, mint az alkalmazásban rákoppintani a New Glympse opcióra, ez után pedig szöveges üzenetet vagy emailt is küldhetsz a keresett személynek. Amikor ezt az üzenetet elküldöd, akkor az alkalmazás lekéri a célszemély készülékének GPS információit, és láthatod, hogy hol van az illető.

 

Habár sok alkalmazás kínál valós idejű helymegosztást, a Glympse egyedisége, hogy a keresett személynek nem kell semmilyen extra alkalmazást telepítenie a készülékére (még a Glympse-et sem!) – csupán egy böngészőre van szükségük, amivel megnyithatják az emailben vagy SMS-ben kapott hivatkozást.

 

Előnyök:

 • Nem kell, hogy a keresett személy bármilyen extra alkalmazást, vagy akár magát a Glympse-et telepítse telefonjára
 • Van egy tetszőlegesen aktiválható alacsony energiafogyasztási módja, ami csak akkor jeleníti meg a pozíciódat, amikor valaki lekéri azt
 • Beállítható, hogy hogy jelenjen meg az információ a szoftverben egy bizonyos időtartamra

 

Hátrányok

 • Nem kínál igazi valósidejű nyomkövetést
 • Manuálisan kell frissíteni a helyszínt

 

Ingyenes mind Androidon, mind iOS-en.

 

2. Life360

A Life360 egy jó választás mindenkinek, aki szeretne frissítéseket kapni szerettei biztonságáról. A mindkét platformon elérhető alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesítsék egymást helyzetükről, amikor online vannak. A bejelentkezéssel a felhasználók jelezhetik egymásnak, hogy megérkeztek úti céljukhoz, vagy hogy éppen valamilyen népszerű helyen vannak.

 

Amiben a Life360 egyedinek számít, az az, hogy automatikusan jelentést kaphatsz arról, hogy valaki megérkezett a kijelölt helyre, tehát nem kell folyamatosan frissítéseket kérned, hogy lásd, ott van-e már a keresett személy.

 

A Life360 hajlamos nagyon mohón fogyasztani az akkumulátor töltöttségét, ezért érdemes a frissítési rendszerességet (Update interval) az alapvető 15 percről nagyobb időtartamra (pl. 1 óra) állítani.

 

Előnyök:

 • Könnyedén betölthetők vele az útvonaltervek és utazási információk
 • Lehetővé teszi, hogy a mobilhálózat (SMS-ek) költségei nélkül kommunikálhassanak egymással a felhasználók szöveges üzenetek formájában
 • Információdat választott, egyénileg összeállított körökkel oszthatod meg

 

Hátrányok

 • Meghívást kell küldened az összes eszközre, amit szeretnél nyomon követni
 • Problémák lehetnek az akkumulátorhasználattal – erre érdemes odafigyelni

 

Ingyenes mindkét platformon, azonban a prémium funkciókért havi 5 dollárt (~1500 Ft-ot) kell fizetni.

 

Ez a cikk is érdekelni fog! Olvasd el most:  Titkos Facebook trükkök, amiket csak a tapasztalt felhasználók ismernek

 

3. Foursquare Swarm

A Foursquare Swarm egy könnyedén átlátható felhasználói felületen jeleníti meg, hogy a résztvevők (pl. gyermekeid) éppen merre járnak. Ha ismered a Foursquare közösségi webhelyet, akkor ez az alkalmazás nagyon ismerős lesz számodra, elvégre hasonló platform alapján működik. Amikor bejelentkezel valahol, egy gombostűt hagysz a térképen, ami azt jelzi, hogy éppen ott vagy.

 

Az alkalmazás még arról is kínál statisztikai adatokat, hogy mely helyeket látogatják meg az emberek a leggyakrabban. Ezzel nyomon követheted családtagjaid preferenciáit és hosszútávú szokásait – az alkalmazás a különböző helyekről is kínál információkat.

 

Előnyök:

 • Nyomon követi a GPS és hálózati információkat a bejelentkezési pontok alapján
 • A legtöbb népszerű hely (sok vidéki is) megtalálható az adatbázisában

 

Hátrányok

 • Magas akkumulátorhasználat
 • Érdemes ismerni hozzá a Foursquare felületét

 

Az alkalmazás Android és iOS rendszereken is ingyenes.

 

4. Sygic Family Locator

Ez az alkalmazás másképpen működik, mint az eddig említettek. A Sygic Family Locator első sorban arra koncentrál, hogy hol találhatók épp a családtagok a GPS adataik alapján. Ehhez először is aktíiválni kell a GPS-t az összes követni kívánt készüléken. Az információ ez után azokon az eszközökön kerül elmentésre, amelyek ezekhez a GPS jelekhez kapcsolódnak.

 

Az applikáció rendszeres frissítéseket kínál a követett személyek hollétéről, ráadásul egyéni határok is kijelölhetők vele – amikor egy személy átlépi ezeket, akkor az alkalmazás figyelmeztetést küld. Az alkalmazásban több pontot is beállíthatsz, ahová a gyerekek nem mehetnek, illetve a nem biztonságos zónákon kívül biztonságosakat is megjelölhetsz. Egy SOS gomb is rendelkezésre áll, amely frissített adatokat kínál a követett személyek hollétéről.

Előnyök:

 • Teljes helyelőzmény-listát kínál arról, hogy ki merre járt a nap folyamán
 • Beállíthatók vele biztonságos és nem biztonságos zónák, és ezekkel kapcsolatos értesítések
 • Több személy is követhető vele egyszerre

 

Hátrányok

 • Csak akkor működik, ha a résztvevők készülékeinek akkumulátorai eléggé fel vannak töltve
 • Nem frissít gyorsan valós időben

 

Az alkalmazás alapvetően ingyenes, a prémium funkciókat pedig 15 dollárért (~4500 Ft) lehet elérni, egyszeri vásárlással.

 

5. Trusted Contacts

A Trusted Contacts a Google saját alkalmazása a barátok és családtagok nyomon követésére. Az applikáció egyszerű, de hatékony. Feltelepítés után ki kell választanod, hogy mely kapcsolataidra bíznád rá tartózkodási információidat. Ha ez megvan, akkor a kiválasztott személyek kapnak egy emailt arról, hogy megbízottként állítottad be őket.

 

Ez után – mint a legtöbb egyéb nyomkövető alkalmazásban – bekapcsolhatod a nyomkövetés funkciót, és küldhetsz egy üzenetet a megbízottaknak, hogy tudják, hol jársz épp. A Trusted Contacts egyedisége, hogy a helymegosztás automatikusan is megtörténik, még ha a címzett nem is válaszolt egy bizonyos időn belül. Például ha lekéred az egyik gyermeked helyinformációját, akkor elfogadhatják vagy visszautasíthatják a kérelmet, azonban ha egyiket sem teszik meg, akkor 5 perc elteltével automatikusan megkapod utolsó ismert helyzetüket.

 

Előnyök:

 • Kijelzi az okostelefon akkumulátorának töltöttségi szintjét is
 • Hasonlóképpen a már említett Glympse-hez, a Trusted Contacts használatához sem kell, hogy a megbízottak bármilyen alkalmazást telepítsenek telefonjukra, és még Google fiókkal sem kell, hogy rendelkezzenek – elég, ha van egy webböngészőjük

Hátrányok

 • Az alkalmazás használatához mindkét félnek engedélyeznie kell a Google helyelőzményeket

 

Az alkalmazás Android és iOS rendszereken is ingyenes.

 

6. Google Térkép

A legegyszerűbb, kézenfekvő megoldás. Sokan nem is tudnak róla, pedig a Google Térkép egy kiváló beépített helymegosztási funkcióval is rendelkezik, ami nem csak minden okostelefonos platformon, hanem még az asztali térképalkalmazásban is működik.

 

Nyisd meg a menüt a Google Térkép felületén, majd kattints koppints a Helyzetmegosztás opcióra. Ekkor megjelenik egy felugró ablak, amin a Kezdő lépések gombbal kell továbbhaladni. Ez után kiválaszthatod, hogy mely kapcsolatokat szeretnéd hozzáadni a listádhoz. Ezek a kapcsolatok ez után rögtön láthatják majd a tartózkodási helyedet – ha az ő helyzetüket is szeretnéd látni, akkor ehhez először engedélyt kell kérned tőlük, amit el kell, hogy fogadjanak.

 

A helymegosztás tarthat 1 órától 3 napig, vagy akár a végtelenségig is (tehát amíg ki nem kapcsolod). Az alkalmazás több információt is kijelez a tartózkodási helyen kívül, például a pontos címet, ahol vannak, ahová útvonaltervet is beállíthatsz. Ha túl zsúfolttá válik a térkép, akkor elrejthetsz néhány kapcsolatot, amíg újra szükséged nem lesz arra, hogy követhesd őket. Androidos készülékeken minden követett személynek saját gyorselérési ikont lehet beállítani a készülék kezdőlapján.

 

Előnyök:

 • Szinte minden telefonon gyárilag megtalálható az alkalmazás
 • Megjeleníti a követett személyek pontos címét és akkumulátoruk töltöttségi szintjét is

 

Hátrányok

 • Nem lehet értesítést beállítani azokra az esetekre, amikor kapcsolatok megérkeznek valahová, vagy elindulnak valahonnan
 • Magas akkumulátorhasználat

 

A Google Térkép természetesen teljesen ingyenes Android és iOS telefonokra is.

 

7. Find My Friends (iOS)

Hasonlóképpen a Find my iPhone funkcióhoz, ami egy iPhone telefon helyzetét képes meghatározni, a Find My Friends alkalmazás más, csatlakoztatott iPhone és iPad készülékek helyzetét mutatja meg. Az applikáció az olyan családoknak és baráti társaságoknak ideális, akiknek csak Apple készülékeik vannak, ugyanis Androidra nem érhető el (habár minden iOS készüléken gyárilag rajta van – még az Apple Watch okosórákon is.) Érdekes módon a macOS számítógépeken nincs rajta, habár az iCloud rendszeren keresztül azokról is hasznáhlató (csak Safari böngészőkben).

 

Az alkalmazás használatához nyisd meg azt, majd koppints az Add (Hozzáadás) gombra a jobb felső sarokban, és válaszd ki azokat a kapcsolatokat, akikkel szeretnéd megosztani a tartózkodási helyedet. Ezen kívül beütheted valaki Apple ID-jét, hogy lekérd tartózkodási helyüket (ezt persze el kell fogadniuk).

 

Az alkalmazás egyik egyedi funkciója, hogy figyelmeztet, ha a kapcsolatok mozgolódni kezdenek. Ehhez ki kell választani az adott személyt a kapcsolati listán – ekkor megjelenik a Notify me (Értesítést kérek) fül a képernyő tetején, középen. Erre kell rákoppintani, ami után be lehet állítani, hogy az alkalmazás figyelmeztessen, ha a kapcsolat elindul egy bizonyos helyről, vagy ha megérkezik valahová.

 

Előnyök:

 • Gyárilag megtalálható az iOS készülékeken
 • Értesítéseket kínál

 

Hátrányok

•    Csak Apple készülékeken működik

 

Teljesen ingyenes iOS készülékeken, de Androidra nem szerezhető be, de minek is kellene egy Androidosnak....
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!