Teljesítményterv - Performance Plan az online marketing szakszótárban

EN

TeljesítménytervA teljesítményterv definíciója

A teljesítményterv egy hivatalos üzleti dokumentum, amely egy adott alkalmazott kitűzött céljait részletezi. A teljesítményterv e mellett tartalmazza azokat az esetleges tényezőket is, amelyek visszafoghatják az adott alkalmazott teljesítményét, megnehezítve ezzel a kitűzött célok elérését.

A teljesítménytervek „rossz ómennek” számítanak az alkalmazottak köreiben, hiszen sokan a közelgő elbocsátás egyik jelének tekintik őket. A teljesítménytervek célja azonban épp az, hogy az alkalmazott teljesítménye javuljon.

 

Egy teljesítményterv elkészítése

Íme egy teljesítményterv elkészítésének általános lépései:

1. Mérd fel javításra szoruló a teljesítmény- vagy viselkedésbeli problémákat

Teljesítménytervre akkor van szükség, amikor egy alkalmazottal valamilyen probléma adódik. Lehetnek problémák egy alkalmazott teljesítményével, viselkedésével, vagy mindkét területtel egyszerre. Az első lépés tehát meghatározni, hogy milyen problémákról van szó.

 

2. Fogalmazd meg az elvárt teljesítményt és viselkedést

Amellett, hogy leírod a teljesítményben vagy viselkedésben észlelt problémákat, meg kell fogalmaznod azt is, hogy mit vársz el az adott munkavállalótól. Milyen konkrét, mérhető célokat szeretnél, hogy elérjen az illető? Ez lehet például egy minimális legyártott darabszám egy termékből. Fontos, hogy legyen egy konkrét, mérhető cél, aminek az irányába törekedhet majd az alkalmazott.

 

3. Kínálj hasznos tanácsokat a teljesítmény javítására

Az elvárások után fontos, hogy néhány hasznos erőforrást is biztosíts az alkalmazottnak a teljesítmény javításához. Ilyen erőforrás lehet például egy továbbképzés, oktatóanyagok, kézikönyvek, vagy alternatív eszközök egy feladat hatékonyabb elvégzéséhez.

 

4. Írj elő rendszeres teljesítményfelmérő megbeszéléseket az alkalmazottnak

Ha a terv kész, fontos, hogy rendszeresen találkozz az adott alkalmazottal, és megbeszéljétek teljesítménye alakulását. Ezek ne legyenek túl gyakoriak, hiszen az illetőnek időre lehet szüksége a teljesítmény javításához, de ne is túl ritkák, hogy a javulás pontosan nyomon követhető legyen.

Mindemellett tűzz ki egy határidőt is a teljesítmény javítására.

 

5. Körvonalazd a meg nem felelés következményeit

Fogalmazd meg, hogy milyen következményekkel jár, ha alkalmazott nem éri el a kitűzött teljesítménycélt (vagy célokat) a határidőn belül.
Gyakori kérdések


Mi az a teljesítményterv?

Egy részletes dokumentum, amelye egy alkalmazott viselkedésével vagy teljesítményével kapcsolatos problémákkal foglalkozik.


Mit tartalmaz egy teljesítményterv?

Az alkalmazott problémáit (viselkedés és/vagy teljesítmény), a problémák megoldására tett javaslatot és elérendő célokat, az ehhez javasolt erőforrásokat, illetve annak a következményeit, ha a célokat nem sikerül a megadott időkereten belül elérni.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.04.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!