Fontos, hogy tisztában legyünk a különböző szakkifejezésekkel! A tartalomcímke (Content Tag) meghatározását, magyarázatát és értelmezését megtalálod a marketing szótárban.

EN

TartalomcímkeA tartalomcímke definíciója

A tartalomcímkék olyan metaadatok, amelyeket a tartalmakhoz rendelnek hozzá azok készítői. Bizonyos webhelyeken a felhasználók is kivehetik a részüket a tartalmak felcímkézéséből.

A tartalomcímkék talán legnépszerűbb példái a Twitter #hashtagek, amelyeket ma már a legtöbb közösségi platform átvett.

A hashtagek lehetővé teszik a tartalomkészítők számára, hogy csoportosítsák tartalmaikat, amikre így mind ők, mind pedig a felhasználóknak könnyebben rátalálhatnak majd, ha egy adott témakör iránt érdeklődnek. Persze, a tartalomcímkék nem csak témaköröket jelölhetnek, hanem koncepciókat, helyeket, személyeket, dátumokat, stb.

 

A tartalomcímkék elhelyezése

Akár egy CMS-en, akár egy marketing-automatizáló rendszerek keresztül publikálod tartalmaidat, minden esetben meg kell adnod néhány metaadatot is hozzájuk, hogy ne csak a felhasználók, hanem az algoritmusok is értelmezhessék őket.

 

Saját kezűleg

Ez a módszer annál körülményesebb, minél több tartalomtípust kezelsz, és minél több csatornán, vagy területen igyekszel terjeszteni tartalmaidat.

A saját kezű tartalomcímkézés csak akkor realisztikus vállalkozás, ha csak minimális mennyiségű metaadatot kell megadnod. Azonban ha már naponta több új tartalom készül, akkor mind személyes, mind pedig céged szinten sokkal nehezebb feladattá válik, különösen, ha többféle tartalomcímként is szeretnél elhelyezni.

Röviden: a manuális tartalomcímkézés nem skálázódik jól.

 

Automatikusan

Temérdek olyan szövegfelismerő rendszer létezik, amely képes elemezni egy adott szövegrészletet, és kiemelni abból a lehetséges tartalomcímkéket. Ezek a technológiák valamilyen szinten mind tartalomanalitikát és szemantikus kiemelést használnak, hogy a számítógépek számára is értelmezhetővé tegyék a különböző szövegrészleteket. A rendszerek így képesek megállapítani, hogy miről szól a szöveg, hogy milyen koncepciók, személyek, cégek, helyek, stb. jelennek meg benne, és, hogy milyen stílusban fogalmazták meg azt.
Gyakori kérdések


Mi az a tartalomcímke?

A tartalomcímke egy rövid metaadat, amelyet a szerző és/vagy a tartalom közönsége rendel hozzá a tartalmakhoz.


Mire jó a tartalomcímke?

A tartalomcímkék segítenek rendszerezni egy webhely tartalmait, lehetővé téve ezzel, hogy azokra mind a szerzők, mind pedig a látogatók könnyebben rátaláljanak. A tartalomcímkék segítségével témakörök, személyek, fogalmak, koncepciók és egyéb szempontok szerint kategorizálhatók a tartalmak.


Hatékony honlapüzemeltetés Honlapkészítés Online marketing SEO, keresőoptimalizálás

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!