2021 márciusára csúsztatta a mobil-első indexelés határidejét a Google

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > 2021 márciusára csúsztatta a mobil-első indexelés határidejét a Google

2021 márciusára csúsztatta a mobil-első indexelés határidejét a Google


2020/08/05
Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

A Google nemrégiben bejelentette, hogy a webmesterek, webfejlesztők és SEO szakemberek több időt kapnak majd. hogy felkészülhessenek a mobil-első indexelésre való végleges átállásra. Így 2020 szeptembere helyett az új határidő 2021 márciusa.

2021 márciusára csúsztatta a mobil-első indexelés határidejét a Google
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Google még 2020 márciusában, a koronavírus okozta világméretű helyzet kialakulása előtt jelentette be, hogy a webhelyek 2020 szeptemberéig kapnak határidőt, hogy felkészüljenek a mobil-első indexelésre.

 

A helyzet azonban sokat változott azóta, és a járványnak köszönhetően a Google belátta, hogy „bizonytalan időket élünk, amelyekben nem mindig olyan egyszerű a munkára koncentrálni, mint máskor”, így tehát úgy döntött, hogy 2021 márciusáig adnak határidőt a webhelyeknek. Ez nem olyan meglepő, elvégre a keresőóriás már többször is utalgatott rá, hogy csúszni fog a mobil-első indexelés határideje.

 

A helyzet azonban az, hogy a mobil-első indexelésre való átállás már rég óta zajlik, és a legtöbb webhelyet a Google már jó ideje így indexeli. A keresőóriás márciusban elárulta, hogy a keresőtalálatok között megjelenő webhelyek 70%-án már mobil-első indexelés működik, és kétségtelen, hogy azóta tovább nőtt ez az arány, főleg hogy az összes új webhelyet már automatikusan mobil-első indexeléssel vizsgál a Google.

 

A Google Search Console felületén a Beállítások menüpontra kattintva ellenőrizheted, hogy webhelyedet melyik Google robot térképezte fel, és jó eséllyel te is a „Googlebot okostelefonra” szöveget látod majd itt.

 

A Google mobil-első indexelése már 2016-ban kezdetét vette, tehát egy közel négy éves projektről van szó. Aki ennyi idő alatt nem tudott felkészülni az új indexelési modellre, annak nem lesz joga meglepődni a változásokon.

 

De mi a helyzet, ha most kaptál egy olyan ügyfelet, aki még mindig nem készítette fel webhelyét a mobil-első indexelésre? Nos, szerencsére kaptál néhány extra hónapot a Google-tól, hogy orvosold ezt a problémát. A keresőóriás egy külön blogbejegyzést és dokumentációt is kínál a webmestereknek, hogy megkönnyítse az átállásukat.

 

Most tehát, hogy néhány plusz hónapot kaptál az átállásra, érdemes kihasználni őket, és megbizonyosodni róla, hogy minden készen áll mobil-első indexelésre való átállásra. Sokkal jobb, ha ez idő alatt a Google automatikusan úgy véli, webhelyed megérett az átállásra, mint megvárni, hogy 2021 márciusától végérvényesen megtörténjen az átállás, akár készen áll rá webhelyed, akár nem!
 

Cikk inline

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2021.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Ajándék

Mi az az ajándék? Az ajándékok, vagy promóciós...

Kuponkód

A kuponkód definíciója A kuponkód az ügyfelek...

Mobilmarketing

A mobilmarketing definíciója A mobilmarketing egy többcsatornás...

Adoptációs folyamat

Mit is jelent az adoptációs folyamat? Az adoptációs folyamat...

Garancia

A garancia definíciója A garancia, azaz a jótállás azt...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.