Kulcsszó címke, azaz a Keyword Tag jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

Kulcsszó címkeA kulcsszó címke definíciója

A kulcsszó címke olyan HTML címke, amely definiálja a weboldalakon használt kulcsszavakat.

 

 

Mi az a kulcsszó címke?A meta kulcsszó címkéknek régebben nagy volt a súlyozásuk a keresőmotorok szemében, amit néhány weboldal üzemeltető előszeretettel ki is használt. A keresőszolgáltatók ezt hamarosan észrevették, és egy komoly algoritmus módosítással válaszoltak rá.

 

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy nem veszi figyelembe ezeket a címkéket a rangsorolásnál.


Friss információk a kulcsszó címkékről


A kulcsszó címkék (meta keywords) HTML címkék, amelyeket a weboldalakon használt kulcsszavak definíciójára használtak. Régen fontos szerepet játszottak a keresőmotorok optimalizálásában (SEO), de mára nem veszi őket figyelembe a Google és más keresőmotorok a rangsorolás során.

 

Miért nem használják már a kulcsszó címkéket?

 

A weboldal üzemeltetők gyakran visszaéltek a kulcsszó címkékkel, hogy mesterségesen javítsák webhelyük rangsorolását. Ehhez irreleváns kulcsszavakat tömörítettek a címkékbe, amelyek nem tükrözték a webhely tartalmát. Ez a gyakorlat, amit kulcsszóhalmozásnak hívnak, negatívan befolyásolta a felhasználói élményt, és megnehezítette a keresőmotorok számára a releváns webhelyek azonosítását.

 

Mit használjunk a kulcsszó címkék helyett?

 

A kulcsszó címkék helyett a következőket használhatja a webhelye SEO-jának javításához:

 

  • Meta leírás címke (meta description): Ez a címke röviden leírja a webhely tartalmát. A keresőmotorok a meta leírást jelenítik meg a keresési eredményekben a webhely címe alatt.
  • Oldal címe (title tag): Ez a címke a webhely címét definiálja. A keresőmotorok az oldal címét jelenítik meg a keresési eredményekben.
  • Tartalmi kulcsszavak: Használjon releváns kulcsszavakat a webhely tartalmában, beleértve a címeket, alcímeket, szöveges tartalmat és képaláírásokat.
  • Helyi SEO: Ha helyi vállalkozása van, optimalizálja webhelyét a helyi keresésekre. Ehhez adja meg a webhelyén a városi nevét, a címet és a telefonszámot. Használhat helyi kulcsszavakat is, például "cipőbolt Budapesten" vagy "fodrászszalon Veresegyházon".
  • Hangsúlyos szöveg: Használjon hangsúlyos szöveget (bold, italic) a webhelyén a fontos kulcsszavak kiemelésére.
  • Linképítés: Szerezzen minőségi linkeket más webhelyekről a webhelyére. A linkek segítenek a webhely hitelességének és tekintélyének növelésében.Gyakori kérdések


Mi az a kulcsszó címke?

Olyan HTML címke, amely a weboldalon használt kulcsszavakat tartalmazza.


Mi köze a kulcsszó címkéknek a SEO-hoz?

A keresőmotorok régebben a kulcsszó címkék tartalmát is figyelembe vették a rangsorolásnál, azonban mivel sokan visszaéltek ezzel, manapság már nem számítják bele őket. A Google pl. hivatalosan is bejelentette, hogy nem veszi figyelembe a kulcsszó címkéket a rangsorolásnál.


Online marketing SEO, keresőoptimalizálás

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!