Az ismeretségi hálózat, azaz a Social Networking jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

Ismeretségi hálózat 

Az ismeretségi hálózat definíciója

A közösségi média egy külön fajtája. Az ismertségi hálózat weboldalakon a felhasználóknak lehetőségük van felvenni a kapcsolatot egymással, illetve tartalmakat feltölteni az oldalra és mások tartalmait megtekinteni.

 

Mire jó az ismeretségi hálózat?

Ezek az oldalak – amelyeket egyre többen használnak marketing célokra – lehetővé teszik a felhasználók (vagy cégek) számára, hogy saját személyes weboldalakat készítsenek maguknak (például Facebook, LinkedIn), fényképeket osszanak meg (például Flickr) mikroblogot vezessenek vagy tömör szöveges bejegyzéseket tegyenek közzé (például Twitter), illetve érdekes tartalmakat ajánljanak másoknak (például Digg vagy del.icio.us). Az utóbbi kategóriába tartozó oldalakat gyakran közösségi könyvjelző oldalakként is szokás emlegetni.

 

A Facebook a legnépszerűbb ismeretségi hálózat Magyarországon, a lakosság 70%-a használja.

Az ismeretségi hálózatok hatása a társadalomra

 

Az ismeretségi hálózatok jelentős hatással vannak a társadalomra, mind pozitív, mind negatív irányban.

 

Pozitív hatások:

  • Kapcsolattartás: Lehetőséget adnak a családdal és a barátokkal való kapcsolattartásra, még akkor is, ha fizikailag távol vagyunk egymástól.
  • Információcsere: Segítenek naprakészeknek lenni a minket érdeklő témákról, és megosztani a tudásunkat másokkal.
  • Mobilizáció: Lehetővé teszik a társadalmi mozgalmak és aktivizmus szervezését és koordinálását.
  • Oktatás: Lehetőséget adnak a tanuláshoz és a tudásmegosztáshoz.
  • Gazdaság: Segítenek a kisvállalkozások számára új ügyfelek elérésében és a márkájuk építésében.

Negatív hatások:

  • Függőség: Az ismeretségi hálózatoktól való függőség mentális egészségügyi problémákhoz vezethet, mint pl. a szorongás és a depresszió.
  • Dezinformáció: A hamis információk és a propaganda gyorsan terjedhet az ismeretségi hálózatokon.
  • Kiberbántalmazás: Az ismeretségi hálózatokon gyakran előfordul a zaklatás és a bántalmazás.
  • Adatvédelem: Az ismeretségi hálózatok adatgyűjtési gyakorlata aggodalomra ad okot a magánélethez való jog szempontjából.
  • Polarizáció: Az ismeretségi hálózatok hozzájárulhatnak a társadalmi polarizációhoz és a visszhangkamrák kialakulásához.Gyakori kérdések


Mi az az ismeretségi hálózat?

Az ismeretségi hálózat egyfajta közösségi platform, amelyen a felhasználók kommunikálhatnak, és tartalmakat oszthatnak meg egymással.Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.05.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!