HTML email az online marketing szakszótárban

EN

HTML emailA HTML email definíciója

A HTML email egy olyan email, amely HTML formázást és/vagy HTML elemeket is tartalmaz. Lényegében úgy tervezik meg, mint egy weboldalt, és így szíves szövegeket, képeket, táblázatokat, hivatkozásokat és egyéb elemeket helyezhetnek el benne.

 

A legtöbb email kliens lehetővé teszi a HTML emailek létrehozását. Ehhez általában egy egyszerűen kezelhető szerkesztő felület használható, így a HTML emailek megírásához egyáltalán nem kell érteni a HTML programozáshoz.

HTML email

 

A HTML emailek előnyei

Egy jól elkészített HTML email lehetővé teszi, hogy üzenetedet egy profibb, elegánsabb „tálalásban” prezentáld címzettjeidnek, ami jobban illik céges image-edhez.

Mi több, a HTML elemeknek (gombok, képek, stb.) segítségével a felhasználókat sokkal könnyebb rávenni arra, hogy átkattintsanak a mellékelt hivatkozásra.

Ezzel szemben az egyszerű szöveges emailek csupán nyers szöveget tartalmaznak, mindenféle formázás és extra elemek nélkül.

 

Tippek a HTML emailek elkészítéséhez

  • Habár a HTML emailek számos formázási opciót kínálnak, fontos észben tartani, hogy a kevesebb gyakran több lehet. Jobb, ha nem viszed túlzásba a különböző stílusok és színek használatát, és odafigyelsz ezek összhangjára.
  • Ne feledd továbbá, hogy az email felhívása (CTA) jó, ha szemmel láthatóan kitűnik a többi elem közül, így érdemes ennek akár egy külön színt hagyni, amit nem igazán használsz máshol a HTML emailben.
  • A képek is hasznosak lehetnek a mondandód szemléltetéséhez, azonban kerüld a háttérképek használatát, ugyanis egyes email kliensek nem támogatják ezek megjelenítését.
  • Tartsd továbbá figyelemben, hogy rengetegen olvassák emailjeiket okostelefonjuk kijelzőjén, így üzeneteidnek szó szerint egy maréknyi helyen is el kell férniük, és jól kell mutatniuk.

 

További aktuális információk a HTML emailekről:

  • A mobiloptimalizálás fontossága: Egyre többen olvassák emaileiket mobiltelefonjukon, ezért fontos, hogy a HTML emailek mobilbarát formátumban is jól jelenjenek meg.
  • A reszponzív design használata: A reszponzív design segítségével a HTML emailek automatikusan alkalmazkodnak a különböző képernyőméretekhez.
  • A sötét mód támogatása: Egyre elterjedtebb a sötét mód használata a mobiltelefonokon és a számítógépeken is, ezért érdemes a HTML emaileket úgy elkészíteni, hogy sötét módban is jól olvashatóak legyenek.Gyakori kérdések


Mi az a HTML email?

A HTML email egy olyan email, ami HTML formázásokat (pl. színek, vastag betűk, stb.) és elemeket is tartalmaz. Ezzel szemben az egyszerű szöveges emailek semmilyen plusz formázást nem tartalmaznak.


Mire jó a HTML email?

A HTML emailek látványosabbak lehetnek, mint az egyszerű szöveges emailek, és akár gombokat, különféle színeket, képeket is használhatnak, hogy átkattintásra ösztönözzék a címzetteket.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!