Hogyan legyen több vendégem a szállodámban? Összegyűjtöttük a legfontosabb marketing tippeket, fogadd meg te is!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Hogyan szerezzek több vendéget a szállodámnak?

Novák Anna

A szállodaiparban a verseny évről évre egyre erősebbé válik, így kiemelten fontos, hogy a szállodák tulajdonosai és menedzserei új módszereket találjanak a vendégek vonzására és megtartására. Az új technológiák és online marketing eszközök nagyszerű lehetőségeket kínálnak erre. Nézzünk meg néhány hatékony stratégiát, amelyek segíthetnek több vendéget szerezni a szállodádnak.

Hogyan legyen több vendégem a szállodámban?

 

Több vendég szerzése a szállodádnak: személyre szabott e-mail marketing kampányokkal

 

Az e-mail marketing az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy közvetlenül elérd a potenciális vendégeidet. A szállodai CRM (Customer Relationship Management) rendszerek segítségével összegyűjtheted és kezelheted a vendégeid adatait, ami lehetővé teszi a célzott és személyre szabott üzenetek küldését.


Az adatgyűjtés és szegmentálás révén gyűjts információkat a vendégeidről, mint például az utazási preferenciáik, látogatásaik időpontjai, érdeklődési köreik stb. Ezek alapján csoportosíthatod őket, és olyan e-maileket küldhetsz, amelyek relevánsak és érdekesek számukra. Készíts olyan e-maileket, amelyek kifejezetten az adott csoport érdeklődési körére szabott ajánlatokat és információkat tartalmaznak. Például küldhetsz ajánlatokat a nyugalmat kereső vendégeknek a csendes időszakokra, vagy különleges csomagokat azoknak, akik az ünnepek alatt szeretnének megszállni.


A személyre szabott e-mailek jobban megragadják a címzettek figyelmét, és nagyobb valószínűséggel vezetnek foglaláshoz. A vendégek értékelik, ha a szálloda ismeri és figyelembe veszi az igényeiket.


Hogyan legyen több vendég a szállodámban? - utolsó pillanatban történő közvetlen értékesítéssel


Sok utazó hajlamos az utolsó pillanatban foglalni, különösen a rövid hétvégi kiruccanások esetében. A szállodád weboldalán keresztül történő közvetlen foglalás lehetőségének biztosítása jelentős előny lehet.


Győződj meg arról, hogy a szállodai weboldaladon egyszerű és gyors a foglalási folyamat. Kínálj vonzó ajánlatokat az utolsó pillanatban foglalóknak. Használj online asszisztenseket és emlékeztetőket a weboldaladon, hogy emlékeztesd a látogatókat a közvetlen foglalás előnyeire, például a garantált legjobb árra vagy különleges kedvezményekre.


Az utolsó pillanatban történő foglalások lehetősége növeli a szállodád kihasználtságát, és a közvetlen foglalások révén elkerülheted a harmadik fél jutalékait, ami növeli a profitot.


Szerezz több vendéget közösségi médiában meghirdetett eseményekkel


A közösségi média kiváló platform arra, hogy közvetlen kapcsolatba lépj a potenciális vendégeiddel, és fenntartsd a már meglévők érdeklődését. A különböző események és promóciók nagyszerű eszközök erre.


Hirdess meg sorsolásokat, ahol a nyertesek különleges élményeket vagy ajándékokat nyerhetnek a szállodában, például ingyenes tartózkodást vagy extra szolgáltatásokat. Kínálj exkluzív kedvezményeket vagy ajánlatokat azoknak, akik részt vesznek az eseményeiden, vagy megosztják azokat a közösségi médiában.
Az ilyen események növelik a szállodád láthatóságát és elkötelezettséget generálnak a közösségi média követőid körében. A felhasználók szívesen osztják meg az élményeiket és részt vesznek az interaktív eseményeken.


Értékes tartalom nyújtása = több vendég szerzése


A tartalommarketing szintén kulcsfontosságú az online jelenléted erősítésében. Olyan tartalmakat kell létrehoznod, amelyek érdekesek és hasznosak a potenciális vendégeid számára.


Írj a helyi látnivalókról, eseményekről és programokról, amelyek érdekelhetik a vendégeidet. Adj hasznos tippeket az utazóknak, például hogy mikor érdemes ellátogatni a környékre, milyen éttermeket érdemes kipróbálni, vagy milyen tevékenységeket ajánlasz.


A minőségi tartalom nemcsak új vendégeket vonz, hanem fenntartja a már meglévők érdeklődését is. A vendégek értékelni fogják az információkat, és nagyobb valószínűséggel választják a szállodádat.


Adatalapú kampányok indítása a szállodád számára


Az adatok elemzése és felhasználása kulcsfontosságú a hatékony marketingstratégiák kidolgozásában. Az ügyfelek adatai alapján optimalizált kampányok növelik a foglalások számát.


Gyűjtsd össze a vendégeid demográfiai és viselkedési adatait, hogy jobban megértsd az igényeiket és preferenciáikat. Indíts olyan kampányokat, amelyek kifejezetten azokra a vendégekre vannak szabva, akik nagyobb valószínűséggel foglalnak a szállodádban.


Az adatalapú kampányok lehetővé teszik, hogy pontosabban célozd meg a potenciális vendégeidet, és olyan ajánlatokat nyújts, amelyek valóban érdeklik őket, ezáltal növelve a foglalások számát és a vendégek elégedettségét.


Összegzés – így szerezz több vendéget a szállodádnak


A szállodaiparban a siker kulcsa az innovatív és hatékony marketingstratégiák alkalmazása. A személyre szabott e-mail marketing kampányok, az utolsó pillanatban történő közvetlen értékesítés, a közösségi médiában tartott események, az értékes tartalom nyújtása és az adatalapú kampányok mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy több vendéget vonzz a szállodádba. Ne feledd, hogy a technológia és az adatvezérelt döntéshozatal a legjobb barátaid a vendégek megszerzésében és megtartásában.

Ha mindez túl soknak tűnik, ne aggódj, a Marketing Professzorok segíthetnek. Több mint 10 éve foglalkozunk hotel marketinggel, és online marketing terén is több mint 2 évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Széleskörű tapasztalatunk és szakértelmünk révén személyre szabott, hatékony marketingstratégiákat kínálunk, amelyek növelhetik szállodád foglalásait és vendégeid elégedettségét. Bízd ránk a marketing feladatokat, hogy te az üzleted növekedésére és a vendégeid elégedettségére koncentrálhass.

Gyakori kérdések

Hogyan vonzhatok több vendéget a szállodámba?

A több vendég vonzásához alkalmazz innovatív és hatékony marketingstratégiákat, mint például személyre szabott e-mail kampányok, közösségi média események, és értékes tartalom nyújtása.

Miért fontos a személyre szabott marketing a vendégek megszerzéséhez?

A személyre szabott marketing jobban megragadja a potenciális vendégek figyelmét, növeli az elköteleződést, és nagyobb valószínűséggel vezet foglaláshoz.

Hogyan növelhetem a vendégeim elköteleződését és visszatérését?

Nyújts értékes tartalmat, személyre szabott ajánlatokat és rendszeres kapcsolatot a vendégekkel e-mail marketing kampányok és közösségi média aktivitás révén.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!