Facebook alkalmazások bizonsága

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Te tudod, hány alkalmazásnak adtál engedélyt, s mire? Ideje utána nézned, hiszen a Nagy Testvér figyel!

Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

Felmerült már benned a kérdés, hogy mennyire biztonságosak a Facebook alkalmazásai? Az, hogy mennyire vagyunk biztonságban Facebookon, rajtunk is nagyban múlik. Milyen információt, képeket teszünk közzé magunkról. Azonban adataink biztonsága azon is múlhat, hogy milyen alkalmazásokat engedélyezünk profilunkon. Ha egy applikációt engedélyezünk, azzal szinte minden adatunkhoz hozzáférést nyújtunk, amit az alkalmazás készítője nem adhat ki harmadik félnek. Ám a hackerek számára ezek az alkalmazások feltörhetők, és így hozzá juthatnak minden adatunkhoz, amit bárhogy felhasználhatnak ellenünk. Mi a teendő, egyáltalán nem szabad Facebook alkalmazásokat használni, vagy azért játszhatok továbbra is a Facebookon? Cikkünkből kiderül!

 
Te tudod, hány alkalmazásnak adtál engedélyt, s mire? Ideje utána nézned, hiszen a Nagy Testvér figyel!

Megtámadott Facebook alkalmazások számokban

Bár a támadások a felhasználók kis részét érintették eddig, a számok akkor is megdöbbentőek. A legjobb tíz alkalmazásból hatot már meghackeltek. Összesen 9700 alkalmazás érintett, és ezeken keresztül majdnem 218 millió felhasználó. 
 
 
 

Ha érdekelnek az internetes biztonság részletei, a Facebook titkai, ha saját oldalt szeretnél felfuttatni, gyere el valamelyik tanfolyamunkra! Jelentkezz itt! 

 

 
 

A Facebook alkalmazások gyengepontjai

Sok esetben a hozzáférések bizonyos iframe-eken keresztül történtek. Ezek az alkalmazások forrásában kódok, amelyek az Adobe Reader szoftverfrissítéseként jelentek meg a felhasználók előtt, így hozzáférést biztosítva adataikhoz. Az első feltételezések szerint, maguk a fejlesztők helyezték el ezeket a kódokat saját alkalmazásaikban, de mint utólag kiderült, ők maguk voltak az áldozatok.
 
Ezek az esetek nagyobb felmérésekhez vezettek, melyek után kiderültek, hogy összesen hány alkalmazást érintenek az ilyen támadások. Az igazi meglepetés az, hogy a legnépszerűbb alkalmazások között is voltak olyanok, melyeket hasonló módon hackeltek meg, többek közt a Farmville, ami talán mindenki számára ismerős. Az applikációk még a Facebook saját ellenőrzésén is átestek, így igazolva azok biztonságosságát.
A Facebook ezek után kapcsolatban lépett az érintett alkalmazások készítőivel, és felhívta figyelmüket a hibára, melyet a hackerek kihasználtak. A legtöbb fejlesztő azonnal reagált, és kijavította programjai gyengepontját.
Amint láthatjuk, ezek nem elszigetelt esetek, amik csak a kisebb programokat érintenek, és nem kevés felhasználóhoz jutottak el. Ez mutatja azt is, hogy valójában mennyire veszélyes is lehet egy alkalmazás használata, akár rendelkezik tanúsítvánnyal, akár nem.
 
 

Még egy sarkalatos pont: Facebook kvízjátékok

A fenti problémákon kívül meg kell említenünk a Facebook kvízek biztonsági kérdéseit. Ezek az alkalmazások még akkor is hozzáférnek profilunk legtöbb adatához, ha biztonsági beállításaink ezt nem engedélyezik. És ez nem csak akkor igaz, ha mi töltünk ki egy ilyen kvízt, de akkor is, ha azt valamelyik ismerősünk teszi. Ezek után joggal merül fel a kérdés: vajon van még biztonságos alkalmazás?
 
 

Ez most mit jelnet, ne használjunk Facebook alkalmazásokat?

Nem, abszolút nem ez a megoldás! A Facebookon rengeteg jó alkalmazás fut, melyek szórakoztatnak, informálnak. Ezeket jó és érdemes használni, használd te is! Amit tanácsolunk, sokkal inkább az, hogy NE ADJ KI ADATOT magadról a Facebookon. Ne tegyél közzé valós címet, telefonszámot, életrajzi adatokat, rokoni kapcsolatokat, semmit, ami felhasználható ellened! Nézd át MOST adatlapodat, és gondold át, milyen adatokat tartalmaz!
 
Érdemes megnézed azt is, hogy milyen alkalmazásoknak adtál engedélyt eddig! Ezt úgy tudod megtenni, hogy saját profilodra kattintva, jobb oldalt felül a kis fogaskerék ikonra kattintasz, és azon belül megkeresed az „Adatvédelmi beállítások” menüt. Ezen a menün belül találod az „Alkalmazások” almenüt, a bal oldali menüsorban. Ebben az almenüben megjelenik az összes alkalmazás, aminek valaha engedélyt adtál. Itt tudod őket módosítani, törölni, az engedélyt elvenni tőlük. Érdemes ezeket időnként kitisztogatni, átnézni. Tedd me most te is! 
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!