10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára

Máté Balázs, marketing tanácsadó és Szűcs Richárd, marketing gyakornok
Sokan nem is tudják, mennyi veszély leselkedik rájuk, miközben kedvenc közösségi oldalukat használják. Rengeteg mindent elárulnak magukról, nyílttá teszik fiókjukat ezáltal bűnözők támadásainak teszik ki magukat. De lehet az akár egy irigy barát, egy megsértődött egykori szerelem, vagy akár üzleti megfontolás is, amiért érdemes megszerezni Facebook fiókod jelszavát! Fontos, hogy tudd, mit tehetsz ez ellen és hogyan. Éppen ezért szedtük össze neked a legfontosabb beállításokat!
 
10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem

 

 

Facebook biztonsági tipp No 1.

Törekedj arra, hogy Profil képed mindig kisfelbontású kép legyen. Így nem tudnak idegenek használható fotókat szerezni rólad. 
 

Facebook biztonsági tipp No 2.

A Beállításokon belül az Adatvédelemnél és a posztolások alkalmával ellenőrizd, hogy kik láthatják az általad megosztott információkat és tartalmakat.
 

Facebook biztonsági tipp No 3.

Bármit is osztasz meg a Facebook-on, mindig állítsd be, hogy csak az Ismerősök láthassák azt, legyen az akár, fényképek, közétett albumok, videók. Az elérhetőségeid (email cím, telefonszám) láthatóságát "Csak én" opcióra váltsd (ha megadod), soha ne tedd közzé az e-mail címed és telefonszámod a Facebook-on. 
 

Facebook biztonsági tipp No 4.

Beállítások –> Adatvédelem –> Ki találhat rám? –> Keresők találati listájában megjelenjen az Ön idővonala, ezt lehetőség szerint kapcsold ki. Kivételt képezhet az a felhasználó, aki üzleti célokra, mint tanácsadó akarja használni Facebook oldalát. Ezeknek az embereknek is inkább a céges oldal létrehozását javasoljuk! 
 

Facebook biztonsági tipp No 5.

Állítsd be a következőt: Beállítások –> Biztonság –> Biztonságos böngészés bekapcsolva, ahogy a Bejelentkezési értesítők is.
 

Facebook biztonsági tipp No 6.

Ne kattints gyanús kapcsolatokra, linkre, idegen URL-re, mint például a http://ow.in és hasonló URL-ekre, mind csalást és kártevőveszélyt rejtenek magukba.
 

Facebook biztonsági tipp No 7.

Ne kattints, olyan linkre, mely hivatkozást kínál a Facebook bejelentkezési oldalra. Ezért mindig a https://www.facebook.com címről lépj be profilodhoz. Gyakori az olyan jelszólopás, melyben a felhasználót átirányítják egy oldalra, ahol minden leütést mentenek, így megszerzik a belépési e-mailhez tartozó jelszavadat is!
 

Facebook biztonsági tipp No 8.

Ne használj olyan alkalmazást, és szoftvert, amely nem hivatalos Facebook alkalmazás, és mégis be tudd jelentkezni arról a Facebook oldalra. Ezért a közösségi oldalra csak a Facebook hivatalos alkalmazásairól lépj be. Nem kell azonban minden olyan alkalmazástól tartanod, amit egy cég vagy egy rajongói oldal indít, és bizonyos jogokat kér tőled, pl a posztoláshoz. A közhiedelemmel ellentétben nem minden ilyen program adathalász program, ha nem használod ezeket, sok jó játék élménytől vagy nyereménytől esel el! 
 

Facebook biztonsági tipp No 9.

Soha ne add ki senkinek a jelszavadat, és ne hagy ott a géped úgy, hogy nem lépsz ki a Facebook oldalról!   Bármilyen hihetetlen ez sokaknak nem evidens, de gondoljunk bele, ha valaki hozzáfér fiókunkhoz, olyan, mintha a nevünkben beszélgethetne ismerőseinkkel….
 

Facebook biztonsági tipp No 1.

Ne használj könnyen kitalálható jelszavakat! A gyermeked, szerelmed, kutyád, macskád neve lesz az első amit kipróbálnak azok, akik fel akarják törni a fiókodat. Ezeken kívül is nyilván vannak olyan szavak, adatok, melyek jellemzőek rád! Ezeket ne használd! Biztos találsz olyan egyszerűen megjegyezhető szót, amit esetleg egy szintén megjegyezhető számmal kombinálsz, és máris sokkal nehezebben kitalálható a jelszavad! 
 
 

Ha hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel is, ők is tudjanak az itt leírtakról!

 

 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.2 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 
 

Szerintem ismerőseiteket s érdekelni fogja ez a cikk, megköszönik maj, ha megosztod velük! 

 
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!