Étterem Facebook oldal vezetés tippek, trükkök és tanácsok marketing szakemberektől

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Étterem Facebook oldal vezetés: így használd a Facebookot éttermed megtöltésére

Novák Anna

A közösségi médiában rejlő lehetőségek kihasználása az üzleti növekedés érdekében vitathatatlan. Sok marketinges azonban „push” stratégiát alkalmaz a közösségi platformokon, ami potenciálisan elidegenítheti a közönségedet. Fontos, hogy tudjuk: a közösségi média elsősorban a kapcsolatteremtés tere, nem pedig a közvetlen vásárlásé, de mégis elengedhetetlen. Íme néhány stratégia az éttermed Facebook oldalának vezetéséhez!

étterem Facebook

 

Étterem Facebook oldal vezetés: lebilincselő versenyek és ajándékok lebonyolítása

 

A közösségi média a versenyek és nyereményjátékok hatékonyságától nyüzsög. Ha jól hajtod végre, fokozzák az elkötelezettséget, bevonják a közösséget, és több vendéget vonzanak éttermedbe. Ösztönözd az ügyfeleket, hogy osszák meg az étkezéseikről készült fotókat, mutassák be a legjobbakat a Facebook történetükben vagy posztban, és jutalmazd a nyerteseket kuponokkal vagy ingyenes étkezésekkel. Ezeknek az eseményeknek a megosztási jellege még a Facebook organikus elérési korlátai mellett is kiterjesztheti az elérést.


Adj éttermednek értéket vizuális tartalommal a Facebookon


A vizuális tartalom továbbra is hatékony eszköz a közösségi médiában. Legyen szó grafikonokról, infografikákról, képekről vagy videókról, a legfinomabb ételeid bemutatása vonzza az ételrajongókat az éttermedbe. Növeld a vizuális tartalmat azáltal, hogy megjelölöd a hét rajongóját, kiemeld a hónap alkalmazottját, vagy betekintést nyújts a konyhád kulisszái mögé. Az ínycsiklandó képek és videók könnyen megoszthatók, és új látogatókat vonzhatnak be.


Étterem Facebook oldal vezetés: versenytársaid stratégiákájának elemzése


A gyakran figyelmen kívül hagyott versenytársak közösségi média elköteleződésének tanulmányozása értékes betekintést nyújthat. Vizsgáld meg sikeres posztjaikat, értsd meg a közösségi részvételre vonatkozó taktikáikat, és állapítsd meg, mi rezonál a közönségük számára. Egy új ötlet megvalósítása előtt ellenőrizd, hogy a társaid csinálnak-e már hasonlót, és értékeld annak hatékonyságát számukra. Ezzel nemcsak időt és energiát spórolhatsz meg, hanem olyan ötleteket is nyerhetsz, amelyek a te közönséged számára is relevánsak és érdekesek lehetnek.


Lokális közösség bevonása az éttermeddel a Facebook segítségével


A helyi közösséggel való kapcsolatépítés szintén kulcsfontosságú lehet az éttermed népszerűsítése során. Szponzorálj helyi eseményeket, támogass jótékonysági kezdeményezéseket, vagy vegyél részt közösségi programokban. Ezzel nemcsak a közösségi médiában, hanem a valós világban is növelheted éttermed láthatóságát. Az ilyen típusú tevékenységek pozitív visszhangot kelthetnek, és növelhetik az éttermed hírnevét a helyi közösségben.


Értékes visszajelzések gyűjtése Facebookon: értékeljék az éttermed!


A Facebook oldalad kiváló platform arra is, hogy visszajelzéseket gyűjts vendégeidtől. Bátorítsd őket, hogy osszák meg véleményüket, javaslataikat és tapasztalataikat. Ezek a visszajelzések nemcsak a szolgáltatás minőségének javításában segíthetnek, hanem a vendégek lojalitását is növelhetik, hiszen látják, hogy véleményük fontos az étterem számára. A negatív visszajelzések kezelése szintén fontos: válaszolj rájuk gyorsan és udvariasan, és tegyél meg mindent a probléma megoldása érdekében.


Étterem Facebook oldal vezetés: posztolási gyakoriság és időzítés


A posztolási gyakoriság és időzítés is meghatározó lehet az elköteleződés szempontjából. Érdemes kísérletezni a különböző időpontokkal és napokkal, hogy megtaláld, mikor a legaktívabb a közönséged. Ne áraszd el őket túl sok tartalommal, mert ez kontraproduktív lehet. Inkább törekedj a rendszerességre és a minőségre. Egy jól időzített, releváns poszt nagyobb hatással lehet, mint több, kevésbé átgondolt bejegyzés.


Történetek és emberi oldal bemutatása az éttermed Facebook oldalán


Az étterem emberi oldalának bemutatása szintén fontos eleme lehet a közösségi média stratégiájának. Mutasd be az étterem mindennapjait, a csapat tagjait, az egyes ételkreációk mögött rejlő történeteket. Az ilyen típusú tartalmak segíthetnek abban, hogy az étterem közelebb kerüljön a közönséghez, és személyesebb kapcsolatot alakítson ki velük. Az emberek szívesebben látogatnak el olyan helyekre, amelyek mögött valódi történetek és emberek állnak.


Étterem Facebook oldal vezetés: hirdetések és promóciók


A Facebook hirdetési eszközei is nagyban hozzájárulhatnak az étterem népszerűsítéséhez. Használd ki a célzott hirdetések előnyeit, hogy elérd a helyi közönséget, és promóciók, különleges ajánlatok révén ösztönözd őket a látogatásra. A jól célzott hirdetések növelhetik az elérést és az elköteleződést, különösen, ha kreatív és vonzó vizuális tartalmakkal párosulnak.


Miért posztolj Facebookra az éttermeddel?


A közösségi média a spontaneitáson és az élvezeten nyugszik. Míg egyes marketingszakemberek állandó értékesítési üzenetekkel árasztják el közönségüket, döntő fontosságú annak felmérése, hogy ez a megközelítés összhangban van-e a céljaiddal. Ha a stratégiád nem sikerül, összpontosíts a közönség, az érdeklődési körök megértésére és arra, hogy hogyan vonhatod be őket. A közösségépítés prioritása az azonnali pénzügyi haszonnal szemben. Mutasd meg személyiségedet a közösségi médiában; légy szellemes, humoros vagy akár kissé ellentmondásos is. Ha az üzeneted visszhangra talál, az emberek hajlamosak lesznek felfedezni az éttermedet.

Gyakori kérdések

Mikor érdemes posztolni a Facebookra egy étteremnek?

A legjobb időpontok a posztolásra a hétköznapok késő délutáni órái és a hétvégi ebédidők. Kísérletezz különböző időpontokkal, hogy megtaláld, mikor a legaktívabb a közönséged.

Hogyan növelhetem a vendégek elköteleződését a Facebook oldalamon?

Lebilincselő versenyek és ajándékok szervezésével, vizuális tartalmak, például képek és videók megosztásával, valamint a helyi közösséggel való aktív kapcsolattartással növelheted az elköteleződést.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!