Negatív SEO az egészégséügyben: Hogyan tegyél ellene?

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Egészségügyi negatív SEO: Hogyan védheted meg weboldalad?

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

A negatív SEO valódi fenyegetést jelent minden weboldal számára, de különösen káros lehet az egészségügyi ágazat vállalkozásai számára.  Ha olyan webhelyet üzemeltetsz, amely egészségügyi témákról nyújt információt, vagy egészségügyi termékeket értékesít, akkor meg kell védened webhelyed a negatív SEO támadásoktól.

Negatív SEO az egészégséügyben: Hogyan tegyél ellene?

Ez befolyásolhatja praxisod hírnevét, és ami még rosszabb, pénzbe kerülhet az elveszett ügyfelek és bevételi lehetőségek miatt.  Az orvosi webhelyek számára az orvosi SEO jelentős prioritás. 
Szerencsére vannak olyan lépések,  amelyeket az  egészségügyi szakemberek megtehetnek,  hogy megvédjék webhelyeiket  a  negatív SEO támadásoktól. Olvass tovább, hogy megismerd   a   negatív SEO-t,  hogyan  befolyásolhatja  egészségügyi webhelyed,  és milyen lépéseket tehetsz annak védelme érdekében.

Mi a negatív SEO?

A negatív SEO egyfajta támadás, amikor valaki rosszindulatúan megpróbálja   károsítani  webhelyed  keresőmotorjának rangsorolását olyan  taktikákkal, mint a  spam linkek beküldése vagy duplikált oldalak létrehozása. A cél a   webhely rangsorolásának szabotálása, hogy amikor az emberek a    vállalkozásodhoz kapcsolódó  kifejezésekre keresnek,   a  keresési lekérdezéseik a te  webhelyedről kerüljenek átirányításra  .
Tegyük fel, hogy egy versenytárs vagy rosszindulatú szereplő olyan  taktikákat alkalmaz,  mint például  spam linkek küldése rossz minőségű webhelyekre, vagy ismétlődő tartalmú oldalak létrehozása. Ebben az esetben ez árthat a kórház/magánrendelő rangsorának a keresőmotorok eredményei között, és a potenciális betegek elfordulását okozhatja. 

Íme néhány lépés a kórház webhelyének és hírnevének védelme érdekében:

A backlink az egyik legfontosabb SEO rangsorolási tényező, ezért elengedhetetlen, hogy figyelemmel kísérd,  ki hivatkozik  a webhelyedre.  A rosszindulatú versenytársak megpróbálhatják   szabotálni webhelyed rossz minőségű linkek hozzáadásával, amelyek ronthatják a rangsorolást. Figyeld a bejövő visszamutató linkeket   egy linkfigyelő eszközzel, és utasítsd el a webhelyedre mutató gyanús vagy spam jellegű linkeket.

A webhely spam tartalmának figyelése

A negatív SEO támadások arra is összpontosíthatnak, hogy  spam jellegű tartalmat  adjanak hozzá webhelyedhez, ezzel károsítva annak hitelességét  és rangsorolását.   Ez magában foglalhatja irreleváns linkek hozzáadását, kulcsszóhalmozást vagy nem megfelelő tartalmat. Rendszeresen ellenőrizd webhelyed, hogy nincs-e gyanús tevékenység, és azonnal töröld a spam jellegű tartalmakat.
Beállíthatsz automatikus riasztásokat, amelyek értesítenek, ha bármi gyanúsat talál a rendszer, így egy lépéssel a támadók előtt maradhatsz.

Google Analytics használata

A Google Analytics értékes betekintést nyújthat egészségügyi webhelyed teljesítményébe, és segíthet a negatív SEO támadások nyomon követésében. A Google Analytics segítségével nyomon követheted, hogy mely oldalak  érik el a legnagyobb forgalmat, milyen kulcsszavakat használnak az emberek a  webhely megtalálásához, valamint  honnan származnak, és mennyi ideig maradnak egy oldalon. Ezekkel az adatokkal láthatod, hogy történik-e gyanús tevékenység a webhelyen, például hirtelen forgalomcsökkenés vagy ismeretlen forrásokból származó forgalom beáramlása. 

Ellenőrizd webhelyed sebességét és teljesítményét

Ha   webhelyed betöltése túl sokáig tart,  vagy lassan megjelenő  oldalai vannak, akkor lehetőséget teremt a  támadók számára, hogy aláássák a  teljesítményét  olyan  technikák alkalmazásával,   mint a töltelék linkek. Győződj meg arról, hogy a webhelyeden található összes kód optimalizálva és tömörítve van,  és használj megbízható tárhelyszolgáltatót   annak biztosítására,  hogy minden oldal a   lehető  leggyorsabban fusson  .  Végül teszteld    webhelyed gyakran egy olyan online eszközzel, mint a Google Pagespeed Insights,  hogy  megbizonyosodj arról, hogy a legjobb teljesítményt nyújtja. 

Ha Te is bebiztosítanád weboldalad és egészségügyi vállalkozásod sikerét, emellett szeretnéd a legjobb orvosi SEO stratégiát és a negatív SEO-t elkerülni, akkor keress fel minket. Tapasztalt egészégügyi online marketing ügynökségünk áttekinti webhelyed és segítünk a hatékony egészségügyi marketing stratégia létrehozásában! 
 

Gyakori kérdések

Milyen eszközt használj a spam linkek figyelésére?

A Google Analytics mellett, érdemes a Google Search Console ingyenes eszközét is használod, amely segít megmutatni weboldalad SEO eredményeit. Az eszköz segítségével nem csak teljesítményed követheted nyomon, de kiszűrheted a webhelyedre mutató külső és belső linkeket egyaránt, ezzel pedig javíthatod SEO eredményeidet.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!