Az eBay jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
fooldal > Szakszótár > eBay

eBay


Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON


Az eBay definíciója

Az eBay egy olyan internetes kereskedelmi platform, amelyen a magánszemélyek és a cégek lényegében bármilyen terméket vagy szolgáltatást értékesíthetnek. A termékek és szolgáltatások ára lehet fix, de licitre is lehet bocsátani őket, ahol – mint egy hagyományos árverezésen – végül a legmagasabb összeget ajánló felhasználót illeti az árucikk.

 

Az eBay több országban is működik, és habár Magyarországra még nem terjed ki a szolgáltatás, számos kereksedő kínál nemzetközi szállítást termékeire, így akár hazánkban is használható a platform.

 

Az eBay automatikusan forintra számítja át az árakat

 

Egy eBay fiókot bárki ingyenesen regisztrálhat magának, és kiválaszthatja, hogy csak vásárolni, vagy értékesíteni is szeretne-e a fiókkal. Az értékesítői fiókok különféle költségeket vonhatnak maguk után, például a termékek megjelenítéséért. Ezek a költségek attól függenek, hogy milyen árat szabsz meg kínálatodnak, illetve hogy meddig szeretnéd, hogy a hirdetés éljen a platformon.

 

Az eBay története

A webhelyet Pierre Omidyar alapította 1995-ben, azonban ekkor még AuctionWeb néven kezdte meg működését. Az első eladott termék egy hibás lézer mutató volt, és 15 dollárért sikerült eladni. Az elégedett vásárló lelkes gyűjtője volt az elromlott lézer mutatóknak.

 

Az eBay előnyei

Az eBay 1995-ben, nem sokkal az internet megjelenése után indult be, és azóta a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi platformjává nőtte ki magát, amelyet világszerte emberek milliói használnak termékek és szolgáltatások értékesítésére és vásárlására.

 

Az eBay azért vált olyan népszerűvé, mert tényleg szinte bármit el lehet adni rajta, természetesen szigorúan törvényes kereteken belül, és napi szinten milliónyi tranzakciót bonyolítanak le a platformon. Számtalan gyűjtő használja például arra, hogy gyarapítsa kollekcióját, vagy egy kisebb vagyont keressen egy dedikált sporteszközzel, egy antik fényképezővel, vagy bármilyen különlegességgel, ami ritkaságából adódóan komoly értékeket képvisel. Számos olyan termék is beszerezhető rajta, amit például az egész országban nem lehet kapni a boltokban.

 

Mindez persze lehetővé teszi az eladóknak, hogy nagyon magas árakat kérjenek el kínálatukért.

 

Mi azok az eBay üzletek?

Az eBay üzletek (eBay Stores) lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy áruikat egy helyen mutathassák be az érdeklődőknek. Az eBay üzletek sokban hasonlítanak a hagyományos webáruházakhoz olyan értelemben, hogy a termékek és/vagy szolgáltatások rendezettebben szerepelnek a kínálatban, mint egy sima eBay adatlapon.

 

Ha szeretnéd kiterjeszteni e-kereskedelmi tevékenységeidet, akkor az eBay-t mindenképpen érdemes kipróbálni, és lehetőleg rögtön egy eBay üzletet nyitni.

 

Az eBay előnyei egy online marketinges számára

  • A legegyértelműbb módszer, ha az ember profi eBay kereskedővé válik és kihasználja, hogy az oldalt több millió érdeklődő vásárló használja minden nap.
  • Egy másik, kevésbé egyértelmű taktika az eBay aukciójegyzékét és egyéb eszközeit a licitálókkal való üzleti kapcsolatok kiépítésére felhasználni. Nem csak a nyertes licitálóval – ahogy azt a legtöbb eBay kereskedő teszi –, hanem az összes licitáló felhasználóval, és nem csak az aukció idejére, hanem azon túl is. Ezzel a napi több millió felhasználót kiszolgáló eBayt egy webmester akár saját webhelye forgalomforrásaként is használhatja.
  • Egy harmadik lehetőség csatlakozni az eBay partnerprogramjához. További információkért lásd: Partner (Affiliate)Gyakori kérdések


Mi az az eBay?

Az eBay egy nemzetközi kereskedelmi platform magánszemélyek és cégek számára, ahol az árucikkeket fix áron, vagy licitrendszerben is értékesíteni lehet.


Miért érdemes az eBayt használni?

Az eBaynek több millió felhasználója van világszerte, így óriási potenciális vevőkört kínál. E mellett új üzleti kapcsolatokat lehet kialakítani rajta, nem csak a licitek nyerteseivel, hanem a többi licitálóval is, hiszen ők is érdeklődést mutattak a termékek iránt.


Mi az az eBay üzlet?

Lényegében egy olyan webáruházakhoz hasonlító webhely, ahol egy kereskedő rendezettebb felületen mutathatja be eBay kínálatát.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2022.01.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Exact Match

Pontos egyezés (Exact Match) Ez a legmeghatározottabb egyezési...

Aloldal

Olyan oldalak, amelyek egy weboldal legfelső szintű oldalai alatt helyezkednek el. Gyakran...

Marketing

De mi is az a marketing? A marketing alapjai kezdőknek és...

Megjelenített URL

A megjelenített URL definíciója A megjelenített URL cím az az...

Fizetett keresés

A fizetett keresés definíciója Más néven: Pay Per Click (PPC),...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.