Direkt foglalások növelése a hoteledben a marketing erejével

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Direkt foglalások növelése a szállodádban - kreatív marketing megoldásokkal

Novák Anna

A direkt foglalások azok a foglalások, amelyeket a vendégek közvetlenül a szállodával erősítenek meg, anélkül, hogy online utazási irodákat (OTA) vagy más közvetítőket használnának. Ezek általában a szálloda weboldalán, vagy egyéb közvetlen csatornákon, például e-mailben, az értékesítési csapaton keresztül vagy a közösségi médiában történnek.

közvetlen foglalások növelése

 

Miért fontos a direkt foglalások növelése?

 

A közvetlen foglalások számos előnnyel járnak a szállodák számára:


1.    Költséghatékonyság: A szállodák elkerülhetik az OTA-k jutalékait, amelyek néha elérhetik a 15-30%-ot is.
2.    Adatkontroll: A közvetlen foglalások révén a szállodák teljes kontrollal rendelkeznek a vendégadataik felett, ami lehetővé teszi a személyre szabott marketinget és a vendégkapcsolatok javítását.
3.    Nagyobb bevétel: A közvetlen foglalások több bevételt hoznak, mivel a jutalékok nélkülözésével az egész összeg a szállodánál marad.
4.    Márkahűség növelése: A közvetlen foglalások segíthetnek a vendégek és a szálloda közötti erősebb kapcsolat kialakításában, ami növeli a visszatérő vendégek számát.


Hogyan növelheted a direkt foglalások számát?


1. Jutalékmentes foglalási motor használata


Egy mobilbarát, jutalékmentes foglalási motor használata alapvető fontosságú. A foglalási folyamat legyen egyszerű, gyors és átlátható. Egy jó foglalási motor lehetővé teszi az árak összehasonlítását, ezzel megelőzve, hogy a vendégek más weboldalakon nézelődjenek.


2. Felhasználóbarát weboldal kialakítása


A szálloda weboldala az első benyomás, amit a vendégek szereznek róla. A modern, esztétikus és könnyen navigálható weboldal növeli a közvetlen foglalások esélyét. Kiváló minőségű képekkel, videókkal és átlátható információkkal mutass be minden szolgáltatást.


3. Különböző díjcsomagok kínálata


Különféle díjcsomagok és kedvezmények felajánlásával több választási lehetőséget biztosíthatsz a vendégeknek. Például kínálj korai foglalási kedvezményeket, rugalmas lemondási feltételeket vagy nem visszatérítendő kedvezményes árakat.


4. Kiegészítők és feláras szolgáltatások


A foglalási folyamat során kínálj fel kiegészítő szolgáltatásokat, mint például parkolás, transzfer, spa belépők vagy túrák. Ezek az extrák megkülönböztetik a szálloda weboldalát az OTA-któl és növelik a bevételeket.


5. Digitális marketing kihasználása


A digitális marketing elengedhetetlen a közvetlen foglalások növeléséhez. Használj keresőoptimalizálást (SEO), keresőmarketinget (SEM), közösségi média hirdetéseket és e-mail kampányokat. Az adatok elemzése segít azonosítani azokat a vendégszegmenseket, amelyek a legvalószínűbb, hogy közvetlenül foglalnának.


6. Vendégkommunikáció


Fektess be olyan üzenetküldő eszközökbe, amelyek lehetővé teszik a vendégekkel való közvetlen kommunikációt. Chatbotok, Messenger és WhatsApp integrációk segíthetnek a vendégek kérdéseinek gyors megválaszolásában, bizalmat építve és növelve a közvetlen foglalások esélyét.


7. Sürgősség érzésének keltése


Különleges ajánlatokkal és időszakos promóciókkal ösztönözheted a vendégeket a gyors foglalásra. Az ilyen típusú promóciók hatékonyak lehetnek, ha gyorsan szeretnéd növelni a foglaltságot.


8. Élmények értékesítése


Ne csak szobákat, hanem élményeket adj el. A vendégek ma már nem csak szállást keresnek, hanem olyan élményeket, amelyek emlékezetessé teszik az utazásukat. Kínálj tematikus csomagokat, mint például wellness hétvégék, kulturális túrák vagy gasztronómiai élmények.


9. Hűségprogramok bevezetése


A hűségprogramok segítenek visszahozni a korábbi vendégeket. Egyszerű hűségprogramokat indíthatsz, amelyek kedvezményeket vagy különleges ajánlatokat kínálnak a visszatérő vendégeknek.


10. Közösségi média jelenlét


Legyél aktív a közösségi médiában. Készíts vonzó tartalmakat, használj hashtageket és ösztönözd a vendégeket a szálloda népszerűsítésére. Közösségi média hirdetésekkel is növelheted a közvetlen foglalások számát.


11. Rendezvényeken való részvétel


Vegyél részt turisztikai rendezvényeken és kiállításokon. Az ilyen események remek lehetőséget nyújtanak a hálózatépítésre és a szálloda népszerűsítésére.


12. Személyre szabott szolgáltatások


A vendégadatok elemzésével személyre szabott ajánlatokat és szolgáltatásokat nyújthatsz. Például küldj különleges ajánlatokat születésnapokra vagy évfordulókra.


13. Online hírnévkezelés


Figyeld és kezeld a szálloda online értékeléseit. Válaszolj a vendégértékelésekre, és használd fel a visszajelzéseket a szolgáltatások javítására. Az online hírnév erősítése hozzájárul a közvetlen foglalások növeléséhez.

Gyakori kérdések

Miért fontos a direkt foglalások növelése?

A direkt foglalások növelése csökkenti a közvetítők jutalékait, növeli a bevételt, és segít a vendégadatok hatékonyabb kezelésében.

 

Hogyan javíthatom a szállodám weboldalát a több direkt foglalás érdekében?

Használj mobilbarát, felhasználóbarát foglalási motort, és biztosíts kiváló minőségű képeket, videókat és átlátható információkat a weboldaladon.

 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!