A biztonsági lista, azaz a safelist jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

Biztonsági listaEgy biztonsági lista olyan internethasználók neveit és email címeit tartalmazza, akik önszántukból beleegyeztek abba, hogy a lista többi tagjától emaileket fogadjanak. Ezek a listák gyakran online marketingesekből állnak, akik azért csatlakoztak, hogy a közös siker érdekében marketingüzeneteket osszanak meg egymással.

 

Léteznek ingyenes és fizetős biztonsági listák is. A fizetős listák vagy egyszeri fizetést kérnek a regisztrációkor, vagy havidíjas rendszerben működnek. Az ilyen listák nagy része moderált, tehát egy vagy több valódi személy ellenőrzi és dönti el, hogy a küldött üzenetek tovább mehetnek-e a többi felhasználónak, vagy sem.

 

A biztonsági lista előnye

biztonsági lista jelentése; mi az a biztonsági lista; security list jelentése

Egy nagyobb biztonsági listához való csatlakozás előnye, hogy azonnal egy több ezer emberből álló listához juthatsz hozzá, akik nem tekintik spamnek, ha üzenetet küldesz nekik.

A hátrány viszont az, hogy ezek nem célzott közönségek, hiszen legtöbbjük azért regisztrálta magát, hogy saját termékeit és szolgáltatásait reklámozhassa, és nem kíváncsiak a többi listatag ajánlataira.

 

A biztonsági lista hátránya

A biztonsági listák tagjainak továbbá számolniuk kell azzal, hogy naponta akár több száz email is érkezhet címükre, amelyek kiválogatása vagy törlése egyre időigényesebb feladat lehet, minél tovább halogatja az ember. A legtöbb biztonsági lista szabályzatának része, hogy amennyiben egy tag nem képes további üzeneteket fogadni a megtelt email fiók miatt, úgy az a tag azonnali törlésre kerül a listáról.

Ezen hátrányok miatt  a biztonsági listák népszerűsége nem tartott igazán sokáig.
Gyakori kérdések


Miért hasznosak a biztonsági listák?

Egy biztonsági lista tagjaként akár több ezer másik érdeklődő is elérhetővé válhat számodra, akik vevők lehetnek marketingüzeneteidre.


Mi az a biztonsági lista?

Egy olyan email lista, amelynek tagjai beleegyeztek, hogy hajlandók a többi tagtól emaileket fogadni.


Kik használják a biztonsági listákat?

A biztonsági listákat főleg online marketingesek használják, hogy marketingüzeneteket oszthassanak meg egymással.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.04.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!