Belső linkelés, azaz az Internal Linking jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

Belső linkelésA belső linkelés definíciója

Belső linknek számít minden olyan hivatkozás, amely egy webhely egyik oldaláról egy másikra mutat. Az ilyen belső hivatkozások elhelyezését nevezzük belső linkelésnek. A felhasználók és a keresőmotorok is az ilyen belső hivatkozásokon keresztül találhatnak rá webhelyeden az egymáshoz kapcsolódó tartalmakra. Ha egy weboldalra sehonnan nem mutat hivatkozás, akkor azt sem a felhasználók, sem a keresőmotorok nem tudják majd elérni.

A belső és külső hivatkozások különbségei

Egy webhelyen külső és belső linkek is elhelyezkedhetnek. A belső linkek egymással kapcsolják össze a webhely oldalait, míg a külső hivatkozások más webhelyek tartalmaira mutatnak.

 

A belső linkek fajtái

A belső linkeket többféle kategóriákba sorolhatjuk.

A menüben, főoldalon, stb. elhelyezett hivatkozásokon keresztül elhelyezhetsz linkeket tartalmadban is – ezeket nevezzük kontextuális hivatkozásoknak. A kontextuális linkek más, kapcsolódó tartalmakra mutatnak webhelyeden. Ezek a hivatkozások segítenek a felhasználóknak és a keresőmotoroknak a releváns tartalmakat közötti navigációban.

A belső linkelés szerepe a SEO-ban

A belső linkek fő haszna, hogy egy webhely tulajdonosaként (vagy legalább szerkesztőjeként) te szabhatod meg, hogy mely oldalaid mely más oldalaidra hivatkozzanak. Ez segít, hogy összekösd egymással a releváns tartalmakat webhelyeden, és megmutasd a Google-nak (és más keresőmotoroknak), hogy melyek webhelyed legfontosabb tartalmai.

 

A hivatkozások segítségével úgynevezett linkértéket adhatsz át tartalmaid között. Minél több belső link mutat egy-egy oldalra webhelyeden, a Google annál fontosabb tartalomnak tekinti majd azt. Éppen ezért a belső linkelés a SEO egyik fontos komponense.

Az belső linkeléssel összekötött oldalak továbbá lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy több időt töltsenek webhelyeden a kapcsolódó tartalmak olvasgatásával.
Gyakori kérdések


Mi az a belső linkelés?

A belső linkelés az a folyamat, amely során webhelyed oldalait hivatkozásokkal kötöd össze egymással.


Miért hasznosak a belső linkek?

A belső linkek segítenek a navigációban, illetve a keresőmotorok ezek alapján találják meg az egymáshoz kötődő, illetve fontosabb tartalmakat webhelyeden.


Mi a különbség a belső és a külső linkek között?

A belső linkek webhelyed oldalait kötik össze egymással, míg a külső linkek más webhelyekre mutatnak oldalairól.


Többet ér egy belső link, mint egy visszahivatkozás?

A Google sokkal értékesebbnek tartja a visszahivatkozásokat, de a belső linkekkel ennek ellenére fontos foglalkozni, hiszen némi linkértéket így is átadnak, illetve segítik a navigációt is.


Hatékony honlapüzemeltetés Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.06.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!