Árbővítmény, azaz a Price Extension jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

EN

ÁrbővítményMi az az árbővítmény?

Az árbővítmények lehetővé teszik, hogy extra információt tüntess fel termékeidről Google Ads hirdetéseidben. Az árbővítmények segítségével kiemelheted kínálatodat a Google keresőtalálatok között, és még hivatkozásokat is biztosítanak, amelyek közvetlenül a termék adatlapjára navigálják a felhasználókat, csökkentve ezzel a böngészéshez szükséged időt.

 

Fontos megjegyezni, hogy az árbővítmény funkció magyar forintban (HUF) megadott árak esetén nem használható, habár elképzelhető, hogy a Google a jövőben bővíteni fogja a támogatott nyelvek és valuták listáját.

 

Az árbővítmények segítenek továbbá, hogy hirdetéseid minél nagyobb képernyőfelületet foglaljanak el, ami különösen mobileszközökön fontos szempont. További előny, hogy más bővítményekkel együtt is lehet használni őket (habár belsőlink-bővítményekkel nem).

 

A mobilbővítmények a képernyő nagy részét elfoglalják, különösen ha a hirdetés további bővítményeket is tartalmaz. A legördülő stílusú menü fontos információkat kínál a felhasználónak anélkül, hogy ezekért lejjebb kellene görgetnie a találati oldalon.

 

Miért érdemes árbővítményeket használni?

Az árbővítmények meglepően hasznosak a hirdetésekben:

  • Javítják a minőségi mutatót: A bővítmények javítják a hirdetések teljesítményét, és nagyban befolyásolják a minőségi mutatót is, ami olcsóbb CPC-hez vezet.
  • Átlátszó árazást kínálnak: A felhasználók azonnal láthatják a megemlített termékek vagy szolgáltatások árait – az őszinte átlátszóság a bizalom egyik alapfeltétele a félrevezető hirdetések világában.
  • Több terméket is felsorolhatsz: Egyszerre akár 5 terméket is megjeleníthetsz egyetlen hirdetés áráért.
  • Dinamikusak: A feltüntetett árak természetesen szabadon változtathatók.
  • Több helyet foglalnak el: A bővítmények miatt a hirdetések nagyobb helyet foglalnak el a keresőmotorok találati oldalain, ami főleg mobilon fontos szempont.
  • Teljesen ingyenesek: Az árbővítménnyel kiegészített hirdetések semmivel sem drágábbak, mint azok, amikben nincs ilyen bővítmény.Gyakori kérdések


Mi az az árbővítmény?

Az árbővítmény a Google Ads egyik bővítménytípusa.


Mit csinál az árbővítmény?

Az árbővítmény segítségével megjelenítheted termékeid árát a Google Ads hirdetéseidben.


Miért hasznos az árbővítmény?

Az árbővítménnyel kiegészített hirdetések feltűnőbbek a keresőtalálatok között, így több felhasználó figyelmét vonhatják magukra. Ez a bővítmény továbbá javítja a minőségi mutatót.


Drágább a hirdetés, ha árbővítményt használok?

Nem. A Google összes hirdetésbővítése ingyenesen használható, tehát nem drágítja a hirdetéseket. Sőt, a pozitívabb minőségi mutatónak köszönhetően akár még olcsóbbak is lehetnek tőlük a hirdetések.


Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2024.05.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.

*egy éves megrendelés esetén


Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!