notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szállodamarketing - 5 fontos turisztikai marketingtrend 2019-ben

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > 5 marketingtrend, amire egy szállodának oda kell figyelnie 2019-ben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 marketingtrend, amire egy szállodának oda kell figyelnie 2019-ben!


2019/04/23
Czifra Zsófia, online marketing tanácsadó

A marketing, és újabban az online marketing folyamatosan változó, képlékeny világa egyetlen szektort sem hagy nyugodni, ami – mint azt marketingesként, vagy tulajdonosként biztosan tapasztaltad – a szállodaiparra is fokozottan igaz. A digitális forradalom elképesztő eszközöket adott nekünk, amelyek segítségével óriási sikereket lehet elérni, persze csak ha hozzáértő kezekbe kerülnek. E forradalom egyetlen átka, hogy a különböző marketingtrendek szinte hetente, de minimum évente váltogatják egymást.

 

Lépést tartani ezekkel a változásokkal legalább akkora kihívást jelenthet, mint beépíteni őket stratégiádba, és habár ez utóbbi minden cégnél egyedi módon zajlik majd, 2019 legfontosabb szállodamarketing-trendjei felsorolásában tapasztalataink és kutatásaink alapján segítünk!
 

Szállodamarketing 2019 - Íme az 5 legfontosabb trend

Ügyelj a helyi keresőoptimalizálásra

A keresőoptimalizálásról (SEO) bizonyára hallottál már – ez az a folyamat, amelynek célja, hogy egy webhely tartalmai minél magasabb pozícióban jelenjenek meg a keresőmotorok találatai között. A helyi keresőoptimalizálás lényege ugyan ez, csak a fő cél éppenséggel az, hogy kifejezetten a helyi keresések találatai között szeretnénk a legfelső pozíciók közé bejutni. Egy szállásoktól telített környéken jó helyi SEO jelentheti a különbséget a teltház, és az itt-ott beszállingózó vendégek között.

 

A helyi SEO-hoz mindenekelőtt szükséged lesz egy megfelelően kitöltött Google Cégem fiókra, illetve erősen ajánlott megfelelően kitölteni szállodád adatlapját a Facebookon, a TripAdvisoron, és minden egyéb olyan platformon, ahol a felhasználók rátalálhatnak szállodádra.

 

A keresőoptimalizálás (legyen az helyi, vagy más jellegű) időigényes feladat, és az eredmények gyakran nem látszódnak azonnal. Ennek ellenére hosszútávon rengeteg előnyöd származhat belőle, ezért megéri türelemmel hozzáállni.

 

Szükséged lesz egy mobilbarát webhelyre

Pihengetünk?

Az emberek manapság ügyeik nagy részét okostelefonjaikon intézik, ráadásul ma már a keresőoptimalizálás egyik leglényegesebb eleme is ez, ezért fontos, hogy szállodád webhelye tökéletesen kielégítse a mobilról böngészők igényeit. Fontos, hogy ne csak könnyedén fellelhető légy egy okoskészüléken (SEO), hanem egyszerű, zökkenőmentes böngészési élményt és gondtalan foglalási folyamatot is biztosíts felhasználóidnak.

 

Ehhez egy úgynevezett mobil-első webhelyre lesz szükséged, ami első sorban mobilokra készült, és ezekre van optimalizálva. Ezzel biztosíthatod, hogy minden webhelyfunkció elérhető és használható legyen a felhasználók számára, függetlenül attól, hogy okoskészüléken, laptopon, vagy számítógépen tekintik meg azt.

 

Készíts kiemelkedően jó tartalmakat

A tartalommarketing minden online is jelenlévő cég elengedhetetlen marketingkelléke. Habár egy összetettebb koncepció, a tartalommarketing lényege, hogy jó minőségű tartalmakat készítesz célközönséged (értsd: azok az emberek, akiket szeretnél szállodádba vonzani) számára, és ezt megosztod velük az interneten blogbejegyzések, képek, videók, és más tartalomtípusok formájában. Ezek a tartalmak nem reklámozzák márkádat konkrétan, de felhívják az érdeklődők figyelmét szállodádra, amikor ezekkel kapcsolatos témákra keresnek rá.

 

Egy szálloda számára rengeteg tartalomötlet áll rendelkezésre: készíthetsz például bemutatóvideókat a környékről, jellemezhetsz egy helyi hagyományt egy képekkel illusztrált cikkben, vagy akár rövid, de hasznos általános tanácsokat is adhatsz az utazásról a közösségi médián. A lényeg, hogy ezek a tartalmak valamilyen módon visszavezethetők legyenek márkádhoz, lehetőleg egy felhívás (CTA) formájában, ami elolvasás/megtekintés/stb. után arra buzdítja a közönséget, hogy nézzék meg szállodádat is!

 

Sok éve foglalkozunk online turizmusmarketinggel, szállodák, éttermek és vendéglátóhelyek marketing kommunikációjával. Neked is tudunk segíteni! Vedd fel velünk a kapcsolatot IDE kattintva!

 

Légy aktív a közösségi médián

A közösségi média életünk szerves részévé vált, és egyre többen már nem is feltétlenül a Google-on kezdik el keresgélni legújabb úti céljukat, hanem kedvenc platformjukon – legyen az a Facebook, az Instagram, vagy éppen a Pinterest. Egy stabil, részletes közösségi média marketing stratégiával aktív kapcsolatot építhetsz ki szállodád és célközönséged között, fellendítheted a közösségi márkatudatosságot, és új lehetséges vendégeket érhetsz el.

 

Persze közösségi médiás platform rengeteg van, és egyáltalán nem muszáj mindegyiken jelen lenned a siker érdekében. A trükk az, hogy rá kell jönnöd, hogy mely hálózatokon érheted el a legtöbbet ideális ügyfeleid közül, és azokra kell koncentrálnod.

 

A közösségi média marketing fontos részét képezi a közösségi ügyfélszolgálat, illetve az ügyfelek visszajelzéseinek figyelése illetve az ezekre való válaszadás is. Habár mindenre valószínűleg nem lesz időd, a negatív visszajelzéseket kivétel nélkül minél hamarabb kezelned kell, professzionális, tisztelettudó módon, egyedi szövegezéssel a sablonos megfogalmazások helyett.

 

Persze mindezt versenytársaid is megteszik majd, ezért előfordulhat, hogy az egyszerű organikus (ingyenes) megoldások sajnos valószínűleg nem lesznek elegendők minden esetben ahhoz, hogy kiemelkedj a versenyből. A megoldást a különböző platformok fizetett hirdetési jelentik majd ilyen esetekben! 

 

Használj videókat!

Egy szálloda online marketingjéhez fontos, hogy szó szerint fel tudja mutatni, mit is kínál vendégeinek. Erre természetesen mindig is (és ma is) kiválóak voltak a profi fényképek, azonban a videók sokkal pontosabban és életszerűbben képesek bemutatni az érdeklődőknek, hogy mire is számíthatnak szállodádban.

 

A videó az elmúlt évek legnépszerűbb tartalomtípusává vált, ami azt jelenti, hogy nem csak képekkel, hanem videókkal is kell, hogy készülj lehetséges vendégeidnek. Akárcsak a fotók, néhány jó videó segít önbizalmat kelteni az érdeklődőkben, hogy a te szállodádban foglaljanak!
 

Marketing stratégia Online marketing SEO, keresőoptimalizálás SMM vendéglátás és turizmus marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
509 183
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Algoritmus

Mi az az algoritmus? Az algoritmus egy olyan parancskészlet, amely célja egy...

Permalink

A permalink egy bizonyos blogbejegyzésre vagy fórumtémára mutató...

CPC

Mi az a CPC? A CPC az angol „Cost-Per-Click, vagyis „kattintásonkénti...

301-es átirányítás

Mi az a 301-es átirányítás? Más...

Kereskedelmi hirdetés

Ezek a hirdetések a Google és a Bing találatai oldalain is megjelennek a találatok feletti...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.