2 hónap alatt háromszoros forgalomnövekedés egy webáruházban – hogyan értük el?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > 2 hónap alatt háromszoros forgalomnövekedés egy webáruházban! – Hogyan értük el?

2 hónap alatt háromszoros forgalomnövekedés egy webáruházban! – Hogyan értük el?


2013/06/27
Máté Balázs online marketing tanácsadó
Egy nehéz feladatot vállaltam el 2013 áprilisában: egy bérelt webáruház forgalmának növelését. Nem kedvelem a bérelt webáruházakat, korábbi cikkemben már leírtam, miért. A tulajdonos hölgy mégis nagyon szimpatikus volt, így hát úgy döntöttem, nézzük meg, mit érünk el vele. Az eredmény még ezzel a webáruház motorral is jól sikerült: 2 hónap alatt megháromszoroztuk a forgalmat. Elmondom, hogyan!
2 hónap alatt háromszoros forgalomnövekedés egy webáruházban – hogyan értük el?
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 

BIO termékek webáruháza

A vállalkozó Nagy Bodnár Beatrix, a BIO termékeket forgalmazó webáruháza pedig a Zöld Malom. Beatrix már üzemeltetett bio termékekkel  foglalkozó webáruházat, de eladta azt, mivel úgy volt, külföldre költöznek. Erről a tervről azonban lemondtak, így tavaly egy új áruház nyitása mellett döntött. Az üzlet már ment, működött, amikor felkeresett minket, hogy segítsünk a keresőoptimalizálás a közösségi média marketing területén. 
 

Komplett online marketing stratégia

Cikk inline
A Zöld Malom esetében is, mint általában minden új ügyfélnél az első hónap az igazi út megtalálásával, az online marketing stratégia kialakításával telt el. A komplex megoldások híve vagyok. Aki azt mondja, egy-egy eszköz elég a sikerhez, az valószínűleg csak ahhoz ért igazán. Aki nem hisz a Facebook erejében, valószínűleg nem rendelkezik elég követővel a Facebookon. Aki nem hisz a keresőoptimalizálásban, azt gondolom, nem ért hozzá. Aki azt gondolja, hogy a PR cikkek nem hoznak eredményt, nem rendelkezik olyan kapcsolatokkal, amelyek segítségével nagy látogatottságú portálokon lehet ilyen cikkeket elhelyezni. Mi mindent bevetünk, egy komplex stratégia mentén. 
 

Közösségi média marketingre támaszkodó értékesítés

Mennyit ér egy lájk? Sokszor teszik fel ezt a kérdést. Önmagában nem sokat. Ha azonban fél millió embert elérünk és tudjuk, ők mire vágynak, akkor konkrét forintokat. Ez bebizonyosodott a Zöld Malom esetében is. A webáruház analitikai rendszere szerint  az első 5 legnagyobb forgalmat elérő hivatkozó hely 2013 júniusában a mi munkánkhoz köthető, ezek bonyolítják le a forgalom 70%-át. Ezek a Google (keresőoptimalizálás) Énportál (PR cikkek egészség és főzés témában), Divat és Stílus Portál (PR cikkek kozmetikai szerekhez) Facebook, és a linkajánlásaink következtében az áruházat belistázó oldalak. Hogyan jön ide a közösségi média marketing? Nem csak a Facebookról közvetlenül érkező találatok eredményeképpen! Az áruház termékeit csoportokra bontottuk, és tematikus heteket indítottunk. A tematikus hetekben a termékekhez felhasználásuk előnyeit bemutató PR cikkeket írtunk, ezekhez akciókat csatoltunk, és az adott termékek oldalait keresőoptimalizáltuk.  Az elkészült PR cikkeket a Facebook oldalainkon megosztottuk, így ezek különösen nagy látogatottsággal bírtak. Az eredményt a webáruház rendszere közvetlenül mérte (mint minden jó webáruház, kimutatja, hogy az aktuális vásárlók honnan érkeztek, pl. Énportál). Az eredmény, mint említettem a forgalom drasztikus megugrása volt. 
A tulajdonos, Beatrix elmondása szerint a jelenlegi webáruház 2 hónap alatt ért el annyi forgalmat, amennyit a korábban eladott webáruháza 1,5 év kemény munkájával ért el. 
 

Zárszó, ügyfelem, a Zöld Malom webáruház tulajdonosának saját véleménye munkánkról:

Biotermék Webáruház: Zöld Malom, Mulino Verde"Balázsékat az interneten "találtam" az elsők között... (mire jó a keresőoptimalizált oldal igaz? :-) ) Mivel online marketing szakembert segítségét szerettem volna igénybe venni webáruházam, a Zöld Malom népszerűsítésére, egyértelmű volt, hogy a világhálón keresek  hozzáértő csapatot.
Bemutatkozás és helyzet megbeszélés után nekiláttunk a csapatmunkának, mely során nap mint nap új dolgokat tanulok magam is. Fiatal, lendületes, ötletgazdag csapat segíti munkámat, mely már két hónap alatt megmutatta ütőképességét. Örülök hogy megmutatták, van miért dolgoznom, hogy az elképzeléseimet és a terveimet megvalósíthatom. A hozzáértésük kétségtelen, és valós számokban mutatkozik meg."
 

 

 

Ha szeretnél keresőoptimalizáltabb weboldalt, több látogatót - akik valóban a vevőid - kérd segítségünket! Olvasd el, mit tehetünk üzleted sikerének érdekében itt! 

 

 

Online marketing SEO, keresőoptimalizálás SMM

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2021.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Internet

Az online/internet marketing  története kialakulásától...

Partnerprogram

A partnerprogram definíciója Amikor egy kereskedő termékei...

Lehetséges ügyfél

A lehetséges ügyfél definíciója Egy cég azokaz az...

Permalink

A permalink definíciója A permalink egy bizonyos blogbejegyzésre vagy...

Cikkgyűjtő oldal

Egy olyan oldal, amelyen külön kategóriákba sorolt és rendezett...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.