Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

Tóth Beáta

A Google Adwords használata nem egyszerű, és mindannyian követtünk már el hibákat használata közben. Azonban ezeknek a pénztárcád láthatja kárát, ezért összeszedtük a legtipikusabbakat, hogy a hirdetésekre elköltött összeg ne kidobott pénz legyen!

 

 

Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

 

#1 Tipikus AdWords hiba: Általános kulcsszavak használata

 

A kulcsszavak meghatározása a legfontosabb a hirdetési kampány tervezésekor. Ha női ruhákat forgalmazol, ne a „ ruha” kulcsszót használd, mert az ilyen általános kulcsszó magasabb kattintási költséget generál, mivel a minőségi mutatója rosszabb. Az is problémás, ha nem használunk specifikált kifejezéseket. Pld: ilyen esetben a „női molett ruha” kifejezés használata javasolt.

 

 

#2 Tipikus AdWords hiba: A hirdetési szövegben nem szerepel a kulcsszó

 

A hirdetési szövegben szerepeltessük a kulcsszót, és a leírásban is, mivel ezek ki lesznek emelve a hirdetésben, és automatikusan odavonzza a potenciális vásárlónk tekintetét!

 

 

#3 Tipikus AdWords hiba: Negatív kulcsszavak használatának mellőzése

 

Nemcsak azokat a szavakat adhatod meg, amire célozni szeretnél- azt is megadhatod, hogy kik ne lássák a hirdetésed kereséseik során. Tehát ha női estélyi ruhákat árulsz, nem potenciális célcsoportod azok, akik női sportruházatot keresnek.  Érdemes végiggondolni a lehetséges negatív kulcsszavakat, és ennek megfelelően kialakítani a listát.

 

 

#4 Tipikus AdWords hiba: Nem állítod be a kulcsszó egyezési típusokat

 

A Google-ban a keresések általában nem egy szóra, hanem kifejezésekre irányulnak, és ennek megfelelően minden kulcsszó mellé be lehet állítani, általános egyezést (szinonimák, releváns kifejezések), pontos egyezést (kifejezés illetve közeli változatai), vagy kifejezés egyezést (módosított kifejezés és közeli változatai).

 

 

#5 Tipikus AdWords hiba: Csak 1 kulcsszó csoportot használsz

 

Ha több terméket szeretnél hirdetni, minden egyes témakörben hozz létre külön-külön kulcsszó csoportot, így növelheted a reklámok teljesítményét.

 

 

#6 Tipikus AdWords hiba: Nem használsz földrajzi célzást

 

Ha nem szűkíted le a kampányod földrajzi területét, akkor az egész országban futhat a hirdetésed, holott, lehet, hogy nem is releváns a közönség, akit elérsz. Állítsd be arra a területre a célzást, ahonnan a legnagyobb megtérülést várod!

 

 

#7 Tipikus AdWords hiba: A főoldalra irányítod az érdeklődőket

 

Ha nem tematikus oldalra kerülnek a látogatók, hajlamosak gyorsan visszafordulni. Gondolj bele, milyen kellemetlen, ha te kifejezetten estélyi ruhát keresel, rákattintasz a hirdetésre- majd a főoldalra kerülsz, és még onnan kell kibogarásznod amit, szeretnél…

 

 

#8 Tipikus AdWords hiba: Nem teszteled az eredményeket

 

Fogalmad sincs, mennyibe kerül egy konverziód? Állíts be konverziós célokat, és mérd az eredményeket! Például ha éttermed van, az online asztalfoglaláshoz állíts be mérőkódot, és ki tudod számolni, mennyibe kerül egy vendég megszerzése.

 

 

Ezenkívül még számtalan hibázási lehetőség van az AdWords használata során, de ezek a legtipikusabbak, ezekkel találkozunk a legtöbbször az ügyfeleinkkel közös munka során. Az AdWords-ben hatalmas lehetőségek rejlenek, de látni kell, hogy megfelelő hozzáértő kezeket igényel. Másrészről nem helyettesíti a jól átgondolt, és felépített marketingstratégiát, melynek az AdWords csak egy kis szelete.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!