notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Változik a Google Pingvin 2016-ban: tudd meg Te is, mire kell ügyelned!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Megújul a Google pingvin algoritmusa - instant büntetésekre és büntetés feloldásokra számíthatunk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megújul a Google pingvin algoritmusa - instant büntetésekre és büntetés feloldásokra számíthatunk!


2016/04/01
Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

A Google Pingvin nevű algoritmusa már jó ideje az online marketingesek mumusaként lép fel, idén, 2016-ban pedig hatalmas változásra számíthatunk, amely gyökeresen változtatja meg az online marketingesek munkájának egy részét – főként az elemzést és a linképítést.

 

Ismerd meg Te is a részleteket, és készülj fel az algoritmus változására, hogy ne kerüljön feketelistára oldalad!

A Google Pingvin algoritmusa nagy újításokat hoz számunkra 2016-ban! Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Mi is az a Google Pingvin, és mit csinál pontosan?

A Google Pingvin algoritmus 2012 áprilisa óta uralja a keresőoptimalizáló szakemberek, az online marketingesek munkásságát. Ekkor vezette be ugyanis a Google ezt az algoritmust, amely a keresési találatok között való rangsorolást hivatott elvégezni.

 

A Google Pingvin legfőbb feladata, hogy azokat a weboldalakat, amelyek szabálytalanul járnak el a keresőoptimalizálásban – black hat SEO-t alkalmaznak – megbüntesse, és hátrébb sorolja a keresési találatok között.

 

A Google Pingvin megjelenése előtt: a szorgalom dominált a keresési találatok között!

Pihengetünk?

A Google Pingvin megjelenése előtt az algoritmus nem vizsgálta a black hat, azaz a szabálytalan technikákat. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a szorgalmas “marketingesek” könnyedén szerezhettek több száz linket egy-egy oldalra, amelynek köszönhetően a találatok listáján hamar feljebb jutott oldaluk.

Ekkor tehát sokkal inkább a szorgalom dominált, míg a Pingvin után szakértelem nélkül a SEO gyakorlatilag lehetetlenné vált.

 

A Pingvin algoritmus működése korábban

A Pingvin tehát 2012 óta ciklusonként vizsgálja a SEO működését az oldalakon. Éppen ezért, ha egyszer fekete listára került az oldalat, gyakran igen sokat kellett várni annak feloldására, semlegesítésére.

A 2.0 és a 2.1-es frissítés például annyira szigorúnak bizonyult, hogy hónapokon keresztül teljes szankciókat kaptak a black hat technikákat alkalmazó oldalak, amelynek köszönhetően a találati listákban meg sem jelentek. Ennek részleges feloldására akár fél évet is várnia kellett az oldal tulajdonosának!

 

Google Pingvin 2016-ban: instant megoldások, eredmények – és persze büntetések is…

A pontos dátumot még nem tették közzé, de a Pingvin idén nagy változásokra készül. A tervek szerint a rangsorolási és szankcionálási folyamatok igencsak felgyorsulnak: akár nap mint nap kerülhetnek le- és fel is a fekete listára új oldalak!

 

De mit jelent ez a gyakorlatban?

Az elemzési folyamatot időigényesebbé teszi ugyan az algoritmus változás, de ezt mi pozitívként értékeljük. Az eszközök hatásai, eredményei ugyanis nap mint nap látszani fognak a helyezésben: pontosan vizsgálhatjuk tehát, hogy egy-egy módszer milyen eredményt hozott weboldalunkon! Így tehát, akár linkmarketingről, akár on site beállításokról beszélünk, szinte azonnal láthatjuk az eredményeket, és rögtön közbe léphetünk, ha valami nem úgy sikerült ahogy terveztük.

 

Természetesen ez nem kevés munkát ölel majd fel – hiszen ilyen módon a SEO ellenőrzés gyakorlatilag folyamatos jelenlétet igényel!

 

A SEO tehát nem lesz könnyebb, csak átalakul…

Nap mint nap újabb trükkök szűnnek meg és praktikák merülnek fel a SEO-val kapcsolatban, amely szakértelmet kíván meg. A keresőoptimalizálás a weboldalak számának növekedésével, és az alogritmusok finomodásával egyre nehezebbé és nehezebbé válik – így egy hozzá nem értő munkája sokat ronthat weboldalad állapotán.

Azt javasoljuk, ha nem vagy tisztában pontosan az aktuális trendekkel és működő eszközökkel, kérd szakértő véleményét, segítségét!

Kérd személyre szabott szolgáltatásunkat IDE kattintva!

 

 

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
507 595
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Biztonságos rendelési űrlap

Egy webhely titkosított oldala, amely lehetővé teszi felhasználók számára az online fizetést...

Biztos visszafordulás

Mi is az a biztos visszafordulás? A biztos visszafordulás az, ha egy email egy...

GPCTBA/C&I

Mi is az a GPCTBA/C&I?A GPCTBA/C&I egy rövidítés az angol „Goals, Plans, Challenges, Timeline,...

Beszerzés

Beszerzés, Cselekvés alapú árazás (CPA)   Egy olyan reklám-árszabási forma, amely...

Fehér kalapos SEO

Mi az a fehér kalapos SEO? A fehér kalapos SEO (angolul „white hat...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.