March 2019 Core Update

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > Újra lecsapott a Google az egészségügyi webhelyekre 2019 első hivatalos algoritmusfrissítésében.

Újra lecsapott a Google az egészségügyi webhelyekre 2019 első hivatalos algoritmusfrissítésében.


2019/03/31
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

A Medic update 2018 augusztusában lecsapott, és rengeteget módosított az egészségügyi honlapok helyezésein. Úgy látszik, ez nem jött, be, mert most korrigált a Google. Mutatjuk, hogyan! 
 

March 2019 Core Update
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

2019. március 12-én megérkezett az év első hivatalosan is bejelentett központi algoritmusfrissítése a Google-tól, amely világszerte csavart egyet a keresőtalálati helyezéseken. Tavaly nyár óta ez volt az első frissítés, amiről a Google magától számolt be. A változtatás a nem túl hangzatos „March 2019 Core Update”, vagyis „2019 márciusi központi frissítés” nevet kapta.

 

Danny Sullivan, aki gyakran képviseli a Google-t a közösségi médián a Twitteren is megerősítette, hogy a frissítés március 12-én lépett életbe.

 

Kiket érint a márciusi frissítés, a March 2019 Core Update?

A statisztikák szerint a Google továbbra is igyekszik finomítani az érzékenyebb témákkal foglalkozó találatok rangsorolásán, különös tekintettel az egészségügyi témájú webhelyek tartalmaira. A 2018 augusztusában bevezetett „Medic”  frissítéshez (erről itt írtam) (és az azt második felvonásként követő októberi frissítéshez) hasonlóan a márciusi központi frissítés is látványos változásokat eredményezett az egészségügyi webhelyek rangsorolásában.

 

Érdekes mód, most márciusban pont azok csúsztak a legtöbbet, akik jól jöttek ki a tavalyi év frissítéseiből (tehát magasabb pozícióba kerültek), míg a tavalyi év legnagyobb „veszteseinek” szemmel látható előnye származott ebből. Például a tavalyi frissítés durván „lefokozta” a Vitalzone.hu-t, a webhely az idei frissítésnek köszönhetően 79,8%-os emelkedést tapasztalt.

 

Márkás, megbízható webhelyek előnyben a March 2019 Core Update után 

Cikk inline

A márciusi frissítés eredményeiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy amikor a felhasználók érzékeny, úgynevezett YMYL („A pénzed, vagy az életed”) kulcsszavakra keresnek rá, akkor a Google előnyben részesíti azokat a megbízhatóbb webhelyeket. Ezzel első sorban azok a webhelyek jártak jól, amelyek erős márkaprofilt építettek ki maguknak az évek során, és webhelyükön több témával is foglalkoznak.

 

A YMYL fogalmáról itt olvashatsz bővebben.

 

Ebből következik, hogy a szakosodott, szűkebb témakörökkel foglalkozó webhelyek háttérbe szorultak. Erre utal Martin Mißfeldt német nyelvű jelentése (https://www.tagseoblog.de/google-march-2019-core-update-verluste-und-schlussfolgerungen) is, amelyben azt állítja, hogy szinte minden domain, amiért felel megérezte a márciusi frissítést. Ezek a webhelyek többnyire egészségügyi jellegűek, és egy-egy szakterületre fókuszálnak. A domainek forgalma és bevétele is észrevehetően (durván kétharmaddal) csökkent. Mißfeldt szerint a Google már nem tekinti szakértői forrásoknak ezeket a webhelyeket.

 

Fokozott súlyozást kaptak a felhasználói jelek

Malte Landwehr, a Searchmetrics egyik munkatársa szerint a Google algoritmusa újabban erősebb súlyozással kezeli a felhasználói jeleket a rangsorolás során. Az eredmények szerint azokon a webhelyeken, amelyek magasabb rangsorolást kaptak a március frissítést követően átlagosan tovább maradtak a felhasználók, több oldalt tekintettek meg egy látogatás során, és ritkábban fordultak vissza róluk az új frissítés veszteseihez képest.

 

Azokon a webhelyeken, amelyek jól jártak a frissítéssel az átlagos munkamenetek ideje 2:29 volt a „lecsúszott” domainek 1:58-éhez képest.

 

Az oldalon töltött idő, a megtekintett oldalak száma és a visszafordulási arány három nagyon nehezen javítható mutató, amik némi ellentmondást vonnak maguk után. Például ha egy felhasználó csak 20 másodpercet töltött egy webhelyen, és nem 2 percet, attól még nem biztos, hogy nem találta meg, amit keresett – lehet, hogy összesen 20 másodpercre volt szüksége, hogy kielégítő választ kapjon kérdésére – ugyan ez igaz a megtekintett oldalak számára és a visszafordulásokra is.

Google SEO, keresőoptimalizálás

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2021.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Visszafordulási arány (Bounce Rate)

A visszafordulási arány definíciója Angolul “bounce...

ATL

Az ATL kommunikáció magyarázata jelentése, értelme Az angol...

SEM

 Mi az a SEM? Miben különbözik a SEM a SEO-tól? A SEM...

Influencer marketing

Az influencer marketing definíciója Influencer marketing során egy...

Instagram

Az Instagram definíciója Az Instagram egy közösségi kép-...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.