21 LinkedIn SlideShare marketing tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

21 LinkedIn SlideShare tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Forrás: Linkedin.com

A LinkedIn Slide Share segíti a hatékony marketing kommunikációban, mivel egy látványos, és online is használható prezentációs eszköz. Mutatjuk, hogy használd!

21 LinkedIn SlideShare tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

A B2B térben folytatott marketing egyik legnagyobb kihívása az összetett információk egy megnyerő, magával ragadó módon történő kommunikálása. Marketing szakemberekként tudjuk, hogy az olvasók leginkább az erőteljes vizuális elemekkel ellátott tartalmakat kedvelik. Egy 3 000 szavas fehér könyvet azonban nem egyszerű egy infografikába foglalni.

 

Dia-alapú prezentációkkal könnyedén átadhatod a kívánt információkat közönségednek egy figyelemfelkeltő módon. A LinkedIn SlideShare leegyszerűsíti a prezentációk megosztását, beágyazását és részletezését. A szolgáltatás fejlesztése során a LinkedIn olyan funkciókkal bővítette ki a SlideShare-t, amelyek nélkülözhetetlen eszközzé teszik azt a marketing szakemberek számára.

 

18 év tapasztalata alapján átvizsgáljuk céged online marketing kommunikációját, értékelünk és javaslatot teszünk! Olvasd el, mit is jelent az online marketing audit ide kattintva! 

 

 

De mi is az a LinkedIn SlideShare?

A SlideShare egy innovatív platform, amely lehetővé teszi diákba foglalt tartalmaid megjelenítését, illetve ezek webhelyekbe, blogbejegyzésekbe vagy cikkekbe való beágyazását, illetve egyszerű megtekintését. Kiváló megoldást kínál PowerPoint, Keynote és PDF fájljaid olvasóiddal és követőiddel való megosztására. Az egész platform megosztásokra, láthatóságra és a további részletezésre lett kiélezve.

 

Az alábbiakban megosztunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy miként lendítheted fel B2B marketingedet a SlideShare segítségével.

 

Láthatóság a SlideShare-en

1. A LinkedIn SlideShare havi 70 millió egyéni felhasználót ér el. A webhely a világ 100 legnézettebbje között van.

 

2. A felhasználók 400 ezer új prezentációt töltenek fel minden egyes hónapban.

 

3. A Google minden prezentációt indexel a platformon. A SlideShare forgalmának több mint 80%-a organikus keresésekből származik, tehát prezentációid a SEO szempontjából is hasznosak lehetnek branded számára.

 

4. A platform automatikus átiratot készít az összes feltöltött prezentációról. Az átirat segíti a bővített elérhetőséget és a láthatóságot a keresőmotorok számára.

 

5. A SlideShare egy globális platform: a SlideShare mobilalkalmazás felhasználóinak 89%-a nem az Egyesült Államokból éri használja a szolgáltatást. Az USA-n kívül Indiából, Brazíliából és Mexikóból tekintik meg a legtöbb prezentációt.

 

6. A SlideShare alkalmazás automatikusan optimalizálja a tartalmakat telefonodra.

 

7. A mobilalkalmazással kilencszer annyi felhasználó foglalkozik, mint a webes felülettel.

 

8. A mobilhasználók reggel 8 és délután 2 óra között a legaktívabbak, a második forgalomhullám késő este érkezik. Ez azt jelenti, hogy tartalmaiddal a munkaidőn kívül is elérheted közönségedet.

 

Lead generálás a SlideShare-rel

9. A SlideShare segítségével egyszerű feladat a leadek, azaz a érdeklődő személyek figyelmének felkeltése. Már meglévő prezentációidban (vagy újak feltöltésekor) elhelyezhetsz egy lead űrlapot ennek kihasználására.

 

10. Vezesd rá olvasóidat a következő lépésre – helyezz el egy blogbejegyzésre vagy más forrásra mutató linket diáidban.

11. Használd a SlideShare ingyenes analitikai eszközét, hogy mélyebb rálátást szerezz prezentációid teljesítményére. Az eszköz megmutatja földrajzi megoszlást, a forgalomforrásokat és az időzítési információkat is, így a tartalomkészítők láthatják, hogy mi működik, és mi nem.

 

Branding a SlideShare segítségével

12. Helyezz el prezentációkat LinkedIn profilodon közvetlenül a SlideShare-ről hogy fellendítsd személyes brandedet. A felhasználók már több mint 20 millió SlideShare prezentációt osztottak meg a LinkedInen.

 

13. Terjeszd ki branded identitását SlideShare fiókodra profilod személyre szabásával (Profile Customization). Használd a bannert (fejléc) és a profilon elhelyezhető képeket hogy feltüntesd branded legelőnyösebb tulajdonságait.

 

14. Hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki SlideShare prezentációidból, „clippelheted” (azaz felcsíptetheted) és elmentheted azokat, hogy aztán saját táblákat hozhass létre és megoszthasd azokat kapcsolataiddal.

 

Eszközök

15. A SlideShare integrált szinten támogatja a Hauku Decket, így miután azzal elkészítetted prezentációid, azonnal hozzáadhatod őket SlideShare kollekciódhoz.

 

16. A rövidebb SlideShare prezentációkat .gif formátumú képekké alakíthatod a GifDeck eszközzel. Ezeket az animált képeket aztán beágyazhatod a Twitteren, a Facebookon megosztott bejegyzéseidbe, emaileidbe, stb.

 

Jó szokások a SlideShare-en

17. A SlideShare legnépszerűbb prezentációi átlagosan 37 vagy több képet tartalmaznak. A megfelelő vizuális elemek 42%-kal is javíthatják az olvasók megtartását.

 

18. A SlideShare javaslatai alapján érdemes 30-nál kevesebb szót használni egy dián, nagy betűket beállítani a mobilon való olvashatóság érdekében, és legfeljebb 2 betűtípust alkalmazni, hogy prezentációd letisztult és elegáns maradjon.

 

19. A kutatások szerint a felsorolásokban közölt információkat nehezebb megjegyezni. Ehelyett inkább készíts minimális szöveget tartalmazó diákat, használj több képet és igyekezz minden dián csak egyetlen gondolattal foglalkozni.

 

20. Megosztott prezentációid megjelenítő képe mindig a legelső diád lesz, ezért ügyelj rá, hogy figyelemfelkeltő legyen.

 

21. A SlideShare kézzel válogatott prezentációkat jelenít meg a kezdőlapján. Ha szeretnél kitűnni a többiek közül, és azt akarod, hogy a SlideShare szerkesztői felfigyeljenek rád, akkor írj egy erőteljes bevezetőt, mesélj el egy magával ragadó történetet és használj jó design elemeket.

 

A SlideShare prezentációk a figyelemfelkeltő tartalmak megosztásának rendkívül sokoldalú eszközei. A lead generáló lehetőségek és a beépített analitikai funkció igazán hasznossá teszik ezt a szolgáltatást az online marketinggel foglalkozók számára.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!