Temetkezési vállalkozó, építőipari kivitelező és sorolhatnám, hány szakmától hallottam már, hogy az ő iparágukban lehetetlen az internetes üzletkötés. De nem az! Most megmutatjuk, miért!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
Főoldal > Szeretnél több ügyfelet?

Szeretnél több ügyfelet?


2013/01/05
Máté Balázs, marketing tanácsadó

Temetkezési vállalkozó, építőipari kivitelező és sorolhatnám, hány szakmától hallottam már, hogy az ő iparágukban lehetetlen az internetes üzletkötés. Te is azt gondolod, hogy a te szakmádon nem segít az internet marketing? Szerinted is lehetetlen, hogy üzletekhez juss az online marketing segítségével? De nem az! Most megmutatjuk, miért.

Mindenkinek hoz üzletet az Internet? Üzletkötés az interneten akár akkor is, ha nem hiszed!
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 

Nem hiszek abban, hogy az internet nekem üzleteket hozna! 

 
Egy barátom autógumi nagykereskedő  ezt mondta 3 éve: "Jó a honlapom, Attila, a munkatársnőm fia csinálgatja, sokat dolgozik vele, nem akarom elvenni Tőle a feladatot. Ne haragudjatok, nem bízom másra az online marketingünket!" És szerinte jól is ment a weblap (kb. 4-500 látogató/hó). Én azt ígértem neki, hogy megtízszerezem a weblapja forgalmát 3 hónapon belül, és még Attilának is lesz munkája, mert az új adminisztrációs felületen keresztül töltögetheti fel a honlapot tartalommal. Mégis lemondott a honlapkészítésről, mondván nem akarja Attilát megsérteni. Azonban a gumi kiskereskedelem de még a nagykereskedelem megváltozott abban az elmúlt 2 évben. Ez vár minden üzletágra. Az emberek kényelmesen vásárolnak gumit otthonról, hiszen meg lehet keresni a legkedvezőbb árat, a gumit nem is kell látni, a műszaki paraméterek is elegendőek, a gumikereskedelem nagyrészt ma online az Interneten folyik. Hatalmas gumiportálok jelentek meg, mindent lehet kapni. A barátom, kinek korábban jól menő gumi nagykereskedése volt, ma a létéért küzd. Árai magasabbak jóval, mint az Interneten található konkurenseké, hiszen nagyobbak a költségei ám nincs forgalom. Az Internetnek nagy ereje van, törődni kell vele. Nem elég ha a kolleganőm fia felteszi a termékeinket egy honlapra. Nem elég a pár százas, vagy akár ezres látogatottság!
 

Honlapkészítés marketing startégia alapján

Cikk inline
 
A weblapokat átgondoltan, marketing stratégia alapján kell elkészíteni és működtetni. Az oldalnak élnie kell. Online marketing tanácsadóként mindig megkérdezem ügyfeleimet, ők mit szeretnének feltenni a weblapjukra? Termékek, árak, bemutatkozás a tipikus válasz. Az Ügyfél által javasolt tartalom általában a 30-40%-a annak, ami a teljes tartalom lesz, és mi javasolunk alkalmazni. Nem elegendő a termékeket rövien bemutatni, nem elegendő a cégről írni, és az elérhetőséget feltenni. Kell, de nem elég. Az ilyen látogatóból, aki kifejezetten téged keres, jóval kevesebb van, mint aki az általad forgalmazott termékek után kutat, és még több olyan létezik, aki csak érdeklődik a téma iránt, információt keres. Ha a  weblapod is egy hatékony honlap, akkor az információ keresőkből is vevő lesz.
 

Szeretnéd, hogy hatékony legyen a te honlapod is? Szeretnéd, ha ontaná az ajánlatkéréseket? Kérd személyre szabott ajánlatunkat most, ide kattintva!

 

A hatékony honlapkészítés eredménye

 
A hatékony honlap látogatottságot hoz. Készülj fel arra, hogy honlapodat esetleg ki kell dobd a szemétbe, de az is lehet, hogy csak egy hasznos tanácsadói nap kell és megtízszerezhetjük a látogatottságát. Arra azonban biztosan készülj fel, hogy céged árbevétele hamarosan drasztikusan megnövekszik. 
 
Szerző: Máté Balázs
 
 
 
 
 
Honlapkészítés

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2021.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

adCenter

A Microsoft adCenter a Microsoft fizetett hirdetéseket kezelő hálózata volt,...

Webinárium

Mit is jelent a webinárium kifezejzés? A webinárium...

Linkfarm

A linkfarm definíciója A linkfarm egy lekezelő kifejezés olyan linkgyűjtő...

Helyi cégek listái

A helyi céglisták definíciója A legtöbb nagyobb...

Egyedi terméktulajdonság

Az egyedi terméktulajdonság definíciója Az egyedi...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.