notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha ingatlan ügynökséget vezetsz, tudnod kell, a hatékony online marketing mindennél fontosabb számodra az ügyfélszerzésben. Mutatjuk, mi kell hozzá!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > 5 ingatlanmarketing tipp ügynököknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ingatlanmarketing tipp ügynököknek


2017/09/04
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Ha ingatlan ügynökséget vezetsz, tudnod kell, a hatékony online marketing mindennél fontosabb számodra az ügyfélszerzésben. Mutatjuk, mi kell hozzá! 

Ha ingatlan ügynökséget vezetsz, tudnod kell, a hatékony online marketing mindennél fontosabb számodra az ügyfélszerzésben. Mutatjuk, mi kell hozzá!

A statisztikák szerint az emberek 92%-a használja az internetet az ingatlankeresés során. Éppen ezért nagyon erős a verseny ezen a téren, de még a legnagyobb ingatlanos portálok is legyőzhetők, ha az alábbiakat használod. Az online marketing lehetővé teszi az ingatlanügynökök számára, hogy még jóval azelőtt új ügyfeleket érhessenek el, mielőtt azok egyáltalán érdeklődni kezdenének egy bizonyos otthon iránt.

 

Az online ingatlanpiac sokkal többről szól, mint egy webhely üzemeltetéséről. Ingatlanközvetítőként az internetes marketing feladataid egy jelenlét kiépítéséből, branded reklámozásából és közönséged bevonásából állnak. Több lehetsz, mint egy egyszerű ingatlanos portál, kiemelkedhetsz az ingatlan ügynökök közül. Hogy hogyan biztosíthatod mindezt, azt az alábbi tippekkel vázoljuk most fel.

Íme 5 dolog, amit minden ingatlanközvetítőnek tudnia kell az online marketingről.

 

1.    Elhelyezkedés, Elhelyezkedés, Elhelyezkedés – lokális SEO

Az ingatlanügynökök mantrája a digitális marketing szokásokra is tökéletesen alkalmazható. A Google 2014 nyarán frissítette keresőalgoritmusát, és azóta sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a helyi keresőtalálatokra. Ehhez egy Google Cégem fiókra lesz szükséged, amely segítségével elhelyezheted magad (pontosabban irodádat) a keresőtalálatok mellett megjelenő térképen. Elsősorban a helyi kuncsaftokra összpontosítasz, ők pedig megtalálnak majd helyi kereséseik révén. 

 

2. Irány a mobil – kiváló weboldal és a keresőoptimalizálás 

Pihengetünk?

Szintén egy Google frissítésnek köszönhetően egyre fontosabbá vált a webhely tulajdonosok  számára, hogy webhelyük mobilbarát, azaz reszponzív kialakítással rendelkezzen. Ez nagyon fontos szempont a Google rangsorolásában. A mobil barátság mellett ma már fontos a betöltődési sebessége is weboldaladnak. Ha a honlapkészítő cég, aki a honlapodat készítette, nincs a helyzet magaslatán, a  Google által készített teszten weboldalad meg fog bukni. Íme, az alábbi linkre kattintva kipróbálhatod, milyen gyors weboldalad: Google Test My Site

 

Nem lehet semmi fontosabb számodra, minthogy az összes ingatlan kereséssel kapcsolatos kifejezésre a Google találati listájának elején jöjjön weboldalad. A keresőoptimalizálás alapfeltétele a kiváló weboldalad. Amíg ez nincs meg, honlapod nem más, mint egy bemutatkozó prospektus, az olvassa, akinek megmutatod. 

 

3. Vond be az embereket

Ne érd be egy arccal és egy névvel. Adj hangot online marketingednek! Kérj visszajelzéseket és biztosíts egy fórumot, ahol az olvasók hozzászólhatnak az aktuális témához, és kérdéseket tehetnek fel neked – amiket persze érdemes megválaszolnod. Tegyél meg minden lépést annak érdekében, hogy bevond közönséged és beszélgetésre ösztönözd őket. Kiváló hely erre a közösségi média, mondjuk egy zárt Facebook csoport, melyet azt adott témában létrehozol. 

 

4. Szocializálódj – közösségi média marketing 

A Facebook, Twitter, Instagram és a Pinterest az emberek mindennapi életének részei, éppen ezért semmivel sem indokolható ezek kihagyása online marketingedből. Az Instagram például már hirdetési lehetőségeket is kínál az online marketinggel foglalkozók számára. Egy képek, videók, és gyors információk megosztására alkalmas platform felbecsülhetetlen értékeket képvisel a tudatosság javítása céljából. Ezen közösségi eszközök használatával azt bizonyítod közönségednek, hogy tájékozott és naprakész vagy a legújabb trendeket illetően. A közösségi média a legalkalmasabb hely arra, hogy az emberek megismerjenek, és az ember szívesebben köt üzletet azzal, akit ismer. A közösségi média marketing segítségével arcot adhatsz cégednek, személyes ismerőssé válhatsz. 

 

5. Hívd a profikat – amikor a marketing tanácsadó segít

Ha ezt olvasod, akkor nagy valószínűséggel ingatlanközvetítéssel foglalkozol, és nem marketinggel. A fent említett, és számos más feladat elvégzését érdemes marketing szakemberekre bízni. Ennek számos előnye van, a legfontosabbak azonban egy stabil marketing stratégia kidolgozása és kivitelezése, illetve hogy amint ezen feladatok lekerülnek a válladról, több időd marad azzal foglalkozni, amihez igazán értesz. A marketing tanácsadó stratégiát alkot számodra, és a kivitelezésben is olyan eszközei vannak, amelyek neked nem állnak rendelkezésre. Ha a mi 2 millió Facebook rajongónk vagy 11 online újságunk erejét ki szeretnéd használni, egy valódi keresőoptimalizált honlapot szeretnél, akkor olvasd el itt, hogyan tovább! 
 

Marketing stratégia

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
522 696
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Kanonikus címke

Mit mutatnak a kanonikus címkék?   A kanonikus címkék azt...

Offline hirdetés

Újságpapírok, hirdetőtáblák, szórólapok, TV és rádió reklámok és minden egyéb...

Virtuális ingatlan

A virtuális ingatlan olyan webhelyekre utal, amelyek egy személy vagy egy cég...

E-kereskedelem

Az e-kereskedelem definíciója Az e-kereskedelem (vagyis elektronikus kereskedelem,...

Szavazás

A szavazás egyfajta közvélemény kutatás egy adott csoporton...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.