Google Multisearch alapú keresések és a SEO

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Google Multisearch – Mi lesz a SEO-val?

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

A Google Multisearch lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjuk kamerája segítségével indíthassanak kereséseket. A technológia a Google Lensre épül, és támogatja a szöveges és képi anyagok keresését is.
A Multisearch a Google Lens alkalmazáson keresztül érhető el (Android és iOS rendszereken is). Egyszerűen csak rá kell bökni keresés ikonra, majd a pluszjelre a bal oldalon. A Multisearch funkció segítségével a felhasználók kérdéseket tehetnek fel egy látott tárgyról, vagy rákereshetnek, hogy hogyan nézhet ki más színekben, más márkáktól és így tovább.
 

Google Multisearch alapú keresések és a SEO

Multisearch a közelben

A Multisearch „a közelemben” funkciót is támogatja, amivel kifejezetten helyi találatokat jelenít majd meg az indított képes vagy szöveges keresésekre. Ha például egy olyan éttermet szeretnél találni a közelben, ahol egy adott fogást kínálnak, akkor kép alapján is rákereshetsz az adott ételre.

 

Kinek érhető el a Google Multisearch funkció?

Az új Multisearch keresési funkció egyelőre béta verzióként érhető el az Egyesült Államokban, angol nyelvű rendszereken. Természetesen a Google szélesebb körökben is szeretné majd bevezetni az év hátralevő része során.

 

Hogyan hat majd a Multisearch a SEO-ra?

Ezt a kérdést John Muellernek, a Google egyik munkatársának is feltették, aki egy nagyon hasznos válasszal szolgált az érdeklődőknek:
„Szóval… ez olyasmi, ami még mindig eléggé új – a multisearch működése. Nemrég csináltunk egy blogbejegyzést erről. És használhatod a Chrome-ban, például, és különböző típusú telefonokon. Lényegében az történik, hogy készíthetsz egy képet bármelyik fotóról egy webhelyen, és felhasználhatod azt a képet a keresésre. Szóval például, ha találsz egy ruhadarabot vagy lényegében bármit, amiről szeretnél több információt szerezni, akkor kijelölheted azt a részt a képen és rákereshetsz más, hasonló dolgokra.”

 

Mueller a következőket mondta a SEO és a multisearch kapcsolatáról:

„És SEO szempontjából, ez nem igazán olyasmi, amit manuálisan csinálnál, hogy működjön. Hanem inkább, ha a képek indexeltek, akkor meg tudjuk találni a képeidet, és ki tudjuk emelni őket az embereknek, amikor így keresnek rá valamire. Szóval nem arról van szó, hogy közvetlen hatása lenne a SEO-ra vagy bármi ilyesmi. De lényegében, ha mindent jól csinálsz, ha a tartalmadra rá lehet találni a keresőben, ha vannak képek a tartalmadban és azok a képek relevánsak, akkor különféle módokon vezethetjük el az embereket ezekhez a képekhez vagy a tartalmaidhoz.”

Mueller azt is elmondta, hogy a multisearch nem újdonság a SEO-ban, de véleménye szerint muszáj lesz miatta újféle stratégiákkal kezelni a képeinket és a tartalmainkat. Hogy pontosan milyen változtatásokra lesz szükség, azt majd az idő árulja el, amikor a funkciót már szélesebb körökben is sikerült tesztelni és alaposabban kiismerni.

A teljes interjút itt nézheted meg angol nyelven: 

 

A Multisearch a 2022-es Google IO-n

A Google IO 2022 során többen is utaltak arra, hogy a multisearch a MUM-ba és más keresőrendszerekbe is integrálva lesz majd. Egyesek szerint például a cég egy, a Google Glasshez hasonló rendszert próbál majd újra kialakítani, vagy a kiterjesztett valósággal együtt lesz majd használható. Akárhogy is, a Google igyekszik új lehetőségeket kínálni az embereknek a keresésre.
 

Gyakori kérdések

Mi az a Google Multisearch?

A Google Multisearch lényegében egy olyan átfogó keresési lehetőség a Google rendszerében, amely nem csak egy adott kép alapján, de egy általad befotózott részlet alapján is képes lesz találatokat kiadni.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!