notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ingyenes gyakorlópéldát biztosít a Google az Analytics eszközéhez

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Ingyenes gyakorlópéldát biztosít a Google az Analytics eszközéhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ingyenes gyakorlópéldát biztosít a Google az Analytics eszközéhez


2019/01/21
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Gyakorlat teszi a mestert, szól a mondás. Valóban, a legegyszerűbben úgy sajátíthat el az ember valamit, ha minél többször gyakorolja azt, de mi van akkor, ha egyszerűen nincs meg rá a lehetőség? Most van! Érdemes kihasználnod.
 

Ingyenes gyakorlópéldát biztosít a Google az Analytics eszközéhez

Nézzünk meg egy konkrét példát. Egy új vállalkozást készülsz indítani, amihez természetesen egy webhelyre is szükséged lesz. Ha pedig van egy webhelyed, akkor annak a teljesítményét is mérned kell, hiszen másképpen nem tudod majd eldönteni, hogy mit érdemes így folytatni, és mi pénzkidobás. 

 

Ebben a Google Analytics eszköze segíthet neked, de egy friss webhelyen hónapok is eltelhetnek, mire elegendő hasznos információt gyűjtesz majd be – az első heteken jó, ha néhány tucat látogató néz rá oldalaidra.

 

Ha azonban nem tudod, hogy hogyan értelmezd a Google Analytics felületét, és hogyan kezeld a jelentéseit, akkor aztán végképp nem fogod tudni, hogy mit kezdj az adatokkal, még akkor sem, ha már van belőle elegendő.

 

A Google nagylelkűségének köszönhetően azonban minden felhasználó számára elérhető egy nyilvános, valódi adatokkal rendelkező Analytics fiók, aminek segítségével megismerkedhetsz az eszközzel.

 

Mielőtt azonban rátérnénk erre, szükség lesz némi háttérinformációra arról a webhelyről, aminek az adatait kezelheted a példában – ez a Google Merchandise Store.

 

Mi az a Google Merchandise Store?

Nem sokan tudják – legalább is hazánkban -, hogy a Google egy hivatalos webáruházzal is rendelkezik, ahol saját márkájú (Google, YouTube, stb.) termékeket árusítanak.

 

A webhely böngészése során az első gondolatod bizonyra az lesz, hogy mégis KI vásárol Google márkájú felsőket és egyéb árucikkeket? Nos, ha nem lenne piaca ezeknek a termékeknek, akkor bizonyára nem foglalkozna ezzel a szupervállalat. A második kérdés, hogy vajon mennyit is keres ezzel a Google?

 

Nos, ez az információ teljesen nyilvános, és megtekinthető az üzlet Google Analytics-ében.

 

Éles gyakorlóadatok a Google-tól

Pihengetünk?

A Google a saját webáruházának valódi adatait teszi elérhetővé a Google Analytics-ben. A felhasználók a gyakorlófiók segítségével a statisztikai eszköz legtöbb funkcióját kipróbálhatják.

 

Ehhez mindenek előtt egy érvényes (és teljesen ingyenes) Google Analytics fiókra lesz szükséged, amiről ezen a linken tudhatsz meg többet.

 

Ha megvan a fiókod, akkor ezen a linken tudhatsz meg többet az úgynevezett demófiókról, annak használatáról, és a különböző korlátokról.

 

A demófiók tehát egy valódi webáruház adatait mutatja, de az eszköz természetesen nem csak ilyen jellegű webhelyekkel kompatibilis – ez csak egy példa. A fiókban többek között a következő adatokat tekintheted meg:

  • Forgalom forrásával kapcsolatos adatok: Ezek azt mutatják, hogy honnan érkeznek webhelyedre a látogatók, például a Google keresőjéből, közösségi platformokról, hirdetésekből, stb.
  • Tartalomadatok: Megnézheted azt is, hogy a látogatók hogyan viselkednek, azaz milyen műveleteket végeznek a webhelyeden. Például hogy milyen oldalakat néznek meg, melyik oldalon mennyi időt töltenek, melyik oldalról melyikre mennek át, és még rengeteg mást is.
  • Tranzakciós adatok: A példában a Google webáruházának pénzügyeit nézheted meg, egészen konkrétan azt is, hogy mennyi bevétele származik a Google-nak az online vásárlásokból.

 

A demófiók felhasználói mind megtekintési és analitikai hozzáférést kapnak, tehát megnézhetik a jelentéseket, szűrőket alkalmazhatnak, szegmenseket készíthetnek, és így tovább. Természetesen nem kap mindenki adminisztrátori jogokat a fiókhoz, de rengeteg felhasználói funkció teljes mértékben használható.

 

Rengeteg érdekességet kipróbálhatsz, és az egészben a legjobb, hogy nem szimulált, hanem teljesen valódi adatokkal dolgozhatsz. Megnézheted például a Google webáruház teljes konverziós tölcsérét, vagy hogy melyik termékből adtak el a legtöbbet az elmúlt három hétben.
 

Google Online marketing

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
507 595
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Konverziós arány

Mit mutat a konverziós arány? Ez az érték azt mutatja, hogy egy...

Megjelenő URL

Ez az URL-cím jelenik meg a reklámjaid mellett. Ez a cím nem...

Ösztönzők

Az internetes marketing világában az ösztönzők egy ajánlathoz...

Partner

Egy partner olyan személy, aki egy második személytől (cégtől,...

"Gazdagodj meg gyorsan" ajánlat

Ezek a tipikus könnyű pénzszerzési lehetőségeket...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.