Fogászati videómarketing tippek a sikerért

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Tippek a sikeres fogászati videómarketinghez

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

A legtöbb fogászati praxis ugyan azokat a módszereket alkalmazza: helyi hirdetések, SEO, közösségi média. Természetesen ezek mind egy modern fogászati marketingkampány fontos részei, azonban hiányzik belőlük egy fontos elem: a videó. A fogászati videómarketing elképesztően eredményes lehet praxisod számára, hiszen fogászati szakemberként bőven van mit megmutatnod munkádról és kínálatodról.

De mégis miért olyan hatékony a fogászati videómarketing? Miért van szükség rá, és hogyan érdemes csinálni? Az alábbi útmutatóban ezekre és hasonló fontos kérdésekre kínálunk választ!

Fogászati videómarketing tippek a sikerért

Miért érdemes fogászati videómarketinggel foglalkoznod?

A hagyományos gondolkodásmódú fogorvosok és fogászati klinikák mind hagyományos módszerekkel próbálnak érvényesülni a marketing világában. A videómarketing azonban lehetővé teszi számodra, hogy gyors, könnyedén emészthető, és akár szórakoztató módon juttathasd el a legfontosabb információkat célközönséged (leendő és meglévő pácienseid) számára.

Mindezek mellett a videókon keresztül egy sokkal személyesebb stílusban tudod bemutatni magadat, mint egy szöveges vagy képes hirdetésben – és bizonyára nem kell külön ecsetelnünk, hogy milyen fontos is a személyes odafigyelés és bizalom egy fogorvos-páciens kapcsolatban.

Egy videóban közvetlenül beszélhetsz pácienseiddel, illetve bemutathatod nekik rendelődet és munkatársaidat is. Mindezzel egy alapvető kapcsolat alakul ki praxisod és pácienseid között, akik már egy megalapozott bizalommal kereshetik fel rendelődet, hogy időpontot kérhessenek tőled.

 

Mitől lesz hatékony egy fogászati marketingvideó?

A fogászati videómarketing egyik szépsége, hogy bármilyen stílusú, típusú és terjedelmű videót készíthetsz promóciós anyagaidhoz (főleg ha egy profi videós csapattal dolgozol együtt). Persze ez a fajta szabadság kétélű fegyver, hiszen az ember elsőre azt sem tudja, hogy egyáltalán miről készítsen videókat, nemhogy azt, hogy milyen stílusban.

Szóval mitől lesz hatékony egy fogászati marketingvideó, és hogyan hathatsz videós üzeneteiddel meglévő és leendő pácienseidre? Az alábbiakban a promóciós videók három legfőbb tulajdonságáról lesz szó – lássuk is ezeket!

 

Érték

Fontos, hogy ne csak azért készíts fogászati marketingvideókat, hogy legyen néhány videód, mert azt olvastad az interneten, hogy ez mindenképpen kell a marketinghez. Videóidnak célja is kell legyen, méghozzá az, hogy népszerűsítsd velük fogászati praxisodat.

Ahhoz, hogy az emberek szívesen nézzék ezeket a videókat, mindegyiknek valamilyen értéket kell kínálniuk számukra – egy okot, amiért érdemes végignézniük videóidat. Ez az értéke lehet valamilyen hasznos egészségügyi információ, vagy éppen felhívhatod a figyelmüket egy-egy akciós ajánlatra is.

Azzal, hogy értékeket (főleg hasznos információkat) kínálsz nekik, nem csak a nézők praxisodba vetett bizalmát szilárdíthatod meg, hanem saját pozíciódat is a szemükben, mint nagy tudású szakértő, aki tényleg ért ahhoz, amit csinál.

 

Személyiség

Fontos továbbá, hogy minden videódnak legyen személyisége is. Ha azt szeretnéd, hogy pácienseid pozitívan fogadják videóidat, akkor ezeket a videókat praxisod személyiségével kell átitatnod. Ugyan azt a barátságos, segítőkész és professzionális stílus kell megjelenjen bennük, amire pácienseid rendelődben is számíthatnak, ha ellátogatnak hozzád. Nem árt persze az sem, ha megemlíted praxisod küldetését és hogy milyen értékeket képvisel, hiszen mindez segít abban, hogy az emberek könnyebben azonosuljanak vele.

Mindezzel emberibb légkört teremtesz praxisod körül, amitől barátságosabbnak, megközelíthetőbbnek tűnik majd az emberek szemében – különösen ha még csak most ismerkednek neveddel.

 

Felhívás

Végezetül, ne felejtsd el érthetően közölni nézőiddel minden videódban, hogy mit szeretnél tőlük, miután megnézték a videót. Ha például azért készítesz videót, hogy népszerűsítsd új fogszabályozási kínálatodat, akkor említsd meg, hogy az érdeklődők hol vehetik fel kapcsolatodat rendelőddel, például egy ingyenes fogszabályozási konzultáció céljából.

Bármilyen videót is készítesz, mindegyikkel szólítsd fel valamire az embereket, ami közelebb viheti őket a konverzióhoz.

 

Tippek a hatékony fogászati videómarketinghez

Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbben elkészíthető fogászati marketingvideó a praxis bemutatása. Itt a kamera végigköveti azt az útvonalat, amit egy átlagos páciens is, amikor belép a klinika ajtaján. Láthatjuk benne a recepciót (és a recepcióst), a várótermet, illetve magukat az orvosi rendelőket is (ha több van). A videóban megjelennek a modern felszerelések, az orvosok és még akár egy-két elégedetten mosolygó páciens is (de persze csak akkor, ha erről írásbeli engedélyt is adnak).

Egy másik népszerű videótípus a magyarázóvideó, amiben te, mint szakorvos, érthető és egyszerű fogalmakkal elmagyarázod, hogy hogyan zajlik egy fogászati kezelés (tömés, foghúzás, fogszabályzás, stb.), vagy éppen hasznos tanácsokat osztasz meg a fogápolással kapcsolatban. Ezek a videók mind rengeteg értéket kínálhatnak a nézőknek, hiszen ezek olyan információk, amik mindenki számára hasznosak lehetnek. Ezek a videók továbbá – mint fentebb olvashattad – bizonyítják a nézőknek, hogy egy valódi szakemberrel van dolguk, aki valóban otthon van a fogászatban.

Időnként nem árt egy-egy trendre is ráfókuszálnod, ha fogászati marketingvideókat szeretnél készíteni. Válassz egy aktuális témát, aminek köze lehet a fogápoláshoz, vagy szimplán érinti pácienseidet, és dolgozd fel azt egy videóban. Például beszélhetsz arról, hogy a jelenlegi COVID-19 helyzet miként befolyásolja praxisod működését, és hogy pácienseidnek mit kell tudniuk az ellátásról ezekben a nehéz időkben.

Ha egy páciensed beleegyezik, és ezt írásba is adja, akár arról is készíthetsz egy videót, hogy hogyan dolgozol a fogain. Ez nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy bemutasd fogorvosi szaktudásodat, és akár még rövid magyarázatokat is adhatsz közben – persze ügyelve arra, hogy ez ne legyen kényelmetlen páciensednek, és ne tartson tovább a beavatkozás, mint amennyire szükséges (beszéld meg vele előre!)

Végezetül, ne felejts el jó minőségű felvételeket készíteni, amelyeken előnyös szögekből mutatod be praxisod minden fontosabb részét. Ügyelj rá, hogy jól megvilágított helységekben videózz (ezzel elkerülhető a felvételek szemcsés, kásás megjelenése), és arra is, hogy nagy felbontásban készítsd el videóidat. Ha teheted, szerezz egy felcsíptethető mikrofont is, hogy a hang minőségét is biztosítani tudd felvételeidben.

 

A kész videókat megoszthatod a közösségi médián (Facebook, Instagram, stb.) és persze a YouTube-on is. A megosztott videókat továbbá beágyazhatod webhelyedre, illetve ki is küldheted a hivatkozásaidat a hírleveledre feliratkozott pácienseknek.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!