Google helyezések: Növeld rangsorod fogászatod esetén

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Így teheted láthatóbbá fogászati praxisodat a Google-on

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

Utánanéztél már, hogy hányadikként jelenik meg praxisod webhelye a Google találatok között, ha valaki rákeres egy fogászati eljárásra? Ezt a rangsorolást a SEO, azaz a keresőoptimalizálás segíthet javítani, lehetővé téve ezzel, hogy minél több lehetséges páciens találjon rá szolgáltatásaidra az interneten. Az elmúlt évek során ráadásul egyre többet hallhattunk a keresések mögött álló szándékról is, ami fontos tényezővé vált a fogászati SEO-ban.

Készen áll tehát webhelyed, hogy a Google-on keresgélő felhasználók is rátalálhassanak? A következő tippek ebben segítenek majd!
 

Így teheted láthatóbbá fogászati praxisodat a Google-on

1. Optimalizáld oldalaid címeit

Az oldal címe a mai napig fontos SEO tényező és rangsorolási szempont. Az oldalak címének optimalizálásakor három dolgot kell figyelembe venned.

Az első, hogy olyan meta leírásokat fogalmazz meg, amelyek kattintásokra ösztönzik a felhasználókat. Habár a meta leírást a Google nem értékeli SEO szempontjából (nem vesz részt a rangsorolásban), fontos szerepe van abban, hogy kattintásra sarkallja a felhasználókat.

Ügyelj rá továbbá, hogy minden oldalon egyedi címet használj. A címeknek beszédeseknek, mégis rövideknek kell lenniük, tehát lényegre törőnek, felesleges szövegelés nélkül. Fontos, hogy a címben mindig szerepeljen az adott oldal megcélzott kulcsszava is.

Frissítsd leírásaidat és címeidet, ha indokolt. Ha egy-egy tartalmadat utólag megváltoztatod – például kiegészíted vagy átírod – akkor ne felejtsd el frissíteni az oldal címét és leírását, amennyiben ez indokolt.

 

2. Használj tiszta URL-eket

Az URL címek akkor a legtisztábbak, ha nem tartalmaznak sem lekérdezésből visszamaradt szövegrészleteket, sem pedig különféle paramétereket. Mind a keresőmotorok, mind a felhasznlók jobban kedvelik az egyszerű, könnyedén olvasható, rövid URL-eket. Fontos továbbá, hogy az URL-ben is szerepeljen az oldal fő kulcsszava, de jól gondold meg, hogy mit választasz, ugyanis az URL későbbi megváltoztatása nem javasolt (vagy átirányítást szükségel).

 

3. Optimalizáld képeidet

A képek SEO-ja egy meglepően ritkán emlegetett és használt stratégia. Ha megfelelően optimalizálod őket, akkor a felhasználók a képeken keresztül is rátalálhatnak fogászati webhelyed tartalmaira. Ehhez mindenképpen meg kell adnod a képek „alt” címkéjét, és az sem mindegy, hogy milyen fájlnévvel töltöd fel őket tartalmaidba. Ezek a szöveges mezők mind segítenek a Google-nak eldönteni, hogy mit ábrázolnak képeid. Az alt címke továbbá egy helyettesítő szövegként is funkcionál azokra az esetekre, amikor a böngésző valamiért nem képes megjeleníteni a képet.

 

4. Foglalkozz a helyi SEO-val

Volt idő, amikor még az Arany Oldalakat vagy a helyi újságokat kellett lapozgatni, ha az ember valamilyen szolgáltatást akart találni magának valahol a közelben. Ma elég csak megnyitni egy böngészőt, beírni néhány kulcsszót a Google-be, és máris jönnek a legrelevánsabb találatok.

 A Google az évek során rengeteget javított helyi keresési funkcióján, hogy minél részletesebb információkat kínálhasson felhasználóinak, ha azok éppen fogorvost, vagy más egészségügyi szolgáltatókat keresnek maguknak a közelben, vagy egy adott településen.

Ahhoz, hogy a te praxisod is megjelenhessen a helyi találatok között, szükséged lesz egy visszaigazolt és persze megfelelően kitöltött Google Cégem profilra, ami majdnem olyan fontos a fogászati SEO szempontjából, mint praxisod webhelye.

 

5. Alakíts ki egy belső hivatkozási szerkezetet webhelyeden

A fogászati SEO kapcsán ritkán emlegetik, pedig a belső hivatkozások sokat javíthatnak webhelyed rangsorolásán a Google találatai között. Igen, a külső domainektől kapott visszahivatkozások a legértékesebbek, de a Google a belső, tehát saját oldalaid közötti hivatkozásokat is figyelembe veszi, amikor megpróbálja kideríteni, hogy melyek webhelyed legfontosabb tartalmai. Minél több belső link mutat egy-egy oldalra, annál fontosabbnak ítéli majd meg a Google.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!