A sikeres Facebook hirdetés alapjai: ezeket a tippeket mindenképp érdemes alkalmaznod!

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

5 tipp a sikeres Facebook hirdetésekhez

Csonka Nikoletta - marketing tanácsadó

Cégvezetőként bizonyára nem újdonság számodra, hogy a világ legnagyobb közösségi hálózata valamennyi cég számára ideális hirdetési felületet kínál. De mi fán terem a jó Facebook hirdetés és mi kell ahhoz, hogy sikerre vihesd kampányaidat a platformon? A következőkben ehhez olvashatsz néhány hasznos tanácsot!

sikeres Facebook hirdetések

1. Ne hanyagold el a konverziós tölcsér felsőbb szakaszait

Habár a hirdetések elkészítésekor csábító a rövidtávú eredményekre koncentrálni, a Facebook és más cégek statisztikái szerint a tölcsér felsőbb, korábbi szakaszaiban is épp olyan látványos sikerek érhetők el, méghozzá azonos befektetésekért cserébe.


Az egészségügyben például a márkakommunikációs kampányok több értékesítést értek el, mint a közvetlen választ kiösztönző kampányok, legalábbis a 35-54 éves korosztályban. A tizenévesek köreiben azonban pont, hogy a közvetlenválasz-hirdetések voltak a sikeresebbek.


Csak te derítheted ki, hogy mi a legjobb módszer számodra, de nagyon fontos, hogy ne írd le rögtön a felsőbb tölcsérszakaszok megcélzását, hiszen rengeteg lehetőségtől foszthatod így meg magadat.

 

2. Használd a Facebook-képpontot

A Facebook-képpont egy rövid kódrészlet, ami fontos hatással lehet kampányaidra. Miután elhelyezed webhelyed forráskódjában, a Facebook képes lesz nyomon követni a webhelyeden történő konverziókat, illetve újracélozni azokat a felhasználókat, akik korábban már webhelyeden jártak.


Még ha nem is szeretnéd most rögtön kihasználni a Facebook-képpont nyújtotta összetettebb marketinglehetőségeket, érdemes minél előbb beilleszteni azt webhelyedre, hogy a későbbiekben már temérdek összegyűjtött adat álljon a rendelkezésedre ezekhez a funkciókhoz.


A Facebook-képpont működése hamarosan megváltozik, ezért ajánlott a Conversions API-val is megismerkedned (vagy megkérni erre a webprogramozót, akivel dolgozol).

 

3. Kísérletezz a hirdetések gyakoriságával

Egy új lehetséges ügyfél nem fog azonnal vásárolni tőled, miután meglátja egyetlen reklámodat (vagy legalább is nagyon ritka az ilyen eset). Sőt, az első 1-2 alkalom után talán még márkád vagy a terméked nevét sem jegyzi majd meg.


Hogy hirdetéseid rögzüljenek, többször is meg kell jelenítened hirdetéseidet a lehetséges ügyfeleknek. A Facebook statisztikái szerint minden hirdetés esetében más az ideális gyakoriság, de általánosságban jellemző, hogy minél többször lát valaki egy hirdetést, annál valószínűbb, hogy konvertál is majd.


Na persze, van egy ízléses határ, amin túl a gyakori hirdetések már inkább irritálóak. Éppen ezért kell kísérletezned ezzel a beállítással, és kiderítened, hogy melyik hirdetést milyen gyakran éri meg megjeleníteni célközönséged számára.

 

4. Valójában mindennel megéri kísérletezni

Fontos, hogy ha a Facebook hirdetésekről van szó, akkor semmit ne bízz a megérzéseidre. Valahányszor valami újat szeretnél kipróbálni, hasonlítsd össze annak teljesítményét a korábbi hirdetések eredményeivel, és próbálj meg mindig javítani egy kicsit az új reklámjaidon.


A Facebook „bevált” szokásai mindig változnak, és csak te tudhatod, hogy mi az, amire saját közönséged pozitívan reagál. Ezt pedig csak úgy derítheted ki, ha folyamatosan tesztelsz. A Facebook beépített A/B teszt opciója sokat segíthet ebben.

 

5. Kövesd figyelemmel és optimalizáld teljesítményedet

Rendszeresen nézz rá Facebook hirdetéseid teljesítményére az elemzési felületen. Ha egy kampány vagy hirdetés nem teljesít elég jól, akkor először is próbáld meg kideríteni, hogy miért, majd végezd el a szükséges változtatásokat.


Ne hagyd, hogy a rosszul teljesítő hirdetések elnyeljék a költségkeretedet. Ha valamelyik menthetetlen, akkor függeszd fel, és fordítsd az adott összeget egy olyanra, amivel jobban megéri foglalkozni.


Idővel belejössz majd a konverziók optimalizálásába is. A Meta saját elemzése szerint azok a hirdetések, amiket közzétételük után tovább tökéletesítettek akár 26%-kal olcsóbb konverziókat is hozhattak, mint azok, amelyekkel nem foglalkoztak folyamatosan. 
 

Gyakori kérdések

Mi az a Facebook képpont?

A Facebook-képpont egy rövid kódrészlet, ami fontos hatással lehet kampányaidra. Miután elhelyezed webhelyed forráskódjában, a Facebook képes lesz nyomon követni a webhelyeden történő konverziókat, illetve újracélozni azokat a felhasználókat, akik korábban már webhelyeden jártak.

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!